Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βασίλης ΓΚ.

Members
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Βασίλης ΓΚ.'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. stavrosa δεν καταλαβαίνω γιατί η ειρωνεία και το ξεφόρτωμα εδώ μέσα γίνεται συνέχεια και πιο έντονο ευχαριστώ πάντως. αλλά για να ξέρεις επειδή όλοι διδαχτήκαμε κάτι επειδή πάντα ισχύουν διατάξεις, τότε με την θεωρία σου τα foroum είναι άχρηστα και δεν έχουν νόημα. αφού όλοι σπουδάζουμε και γινόμαστε παντογνώστες. να σαι καλά πάντως φιλαράκο.
  2. δεν μπορώ να ρωτήσω για τα τοπογραφικά στην ομάδα των συγκοινωνιακών .. ούτε οι τοπογράφοι μπορούν να απαντήσουν για τις προδιαγραφές πάρκινγκ και την τεχνική έκθεση του υπ. μεταφορών. ευχαριστω
  3. Γεια σας συνάδελφοι, Το Υπ. Μεταφορών (το αναφέρω έτσι για να καταλαβαινόμαστε) ζητάει τοπογραφικό για την θέση πάρκινκ σε έναν ιδιοκτήτη φορτηγού. Ο ιδιοκτήτης έχει ένα οικόπεδο εντός οικισμού στο οποίο έχει 1στρ. ελεύθερο Στο οικόπεδο δεν έχει βγει οικοδομική άδεια και οι κατασκευές που έχει μέσα είναι από ξύλα και λαμαρίνες (πρόχειρη στάνη και αποθήκη για οικογενειακή κατανάλωση) τα λεγόμενα κοτέτσια. Τι δείχνουμε εκεί στο τοπογραφικό; Τα δείχνουμε αυτά; Στο τοπογραφικό αυτό πρέπει να έχουμε και όρους δόμησης κτλ; Ο ιδιοκτήτης θα το πάει εφορία(ίσως) και Υπ. μεταφορών για να δείξει ότι διατίθεται χώρος στάθμευσης με αφορμή μια άδεια που θέλει να βγάλει ως ιδιοκτήτης φορτηγού. Ο ιδιοκτήτης είναι συγγενικό πρόσωπο και δεν θα υπάρχει αμοιβή. Απλά να μην βρούμε και τον μπελά μας. Ευχαριστώ.
  4. πρόκειται για το ΦΕΚ B 1644/2010 σελ. 26232 δεξιά στήλη πάνω. Το φορτηγό είναι διαξονικό 7m x 2.35m με άδεια 8t . Tο parking θα είναι αίθριο σε οικόπεδο. Θέλει το υπουργείο να περάσει και από εφορία για να γίνει το μισθωτήριο ή παραχωρητήριο ώστε να εκδοθεί ΑΟΜ. Γνωρίζετε κάτι; Το οικόπεδο είναι εντός οικισμού και μέσα έχει κάτι πρόχειρες κατασκευές από ξύλο για οικιακή εκτροφή πουλερικών, αιγοπροβάτων και αποθήκευση σανό κτλ. . αυτά τα δείχνω κανονικά έτσι ; Πολλά τα ερωτήματα και δεν ξέρω αν βγαίνω και εκτός θεματικής ενότητας, Ευχαριστώ..
  5. Συνάδελφοι καλησπέρα. Ζήτησαν από το Υπ. Επικ. και Μεταφορών ένα τοπογραφικό που να προσδιορίζει θέσει parking για Φορτηγό Δημόσιας Χρήσης. Ξέρει κανείς πόσα τετραγωνικά πρέπει να είναι κτλ; Ζητάνε επίσης και μία τεχνική έκθεση κατάλληλα υπογεγραμμένη από μηχανικό. Γνωρίζει κανείς από τους συγκοινωνιακούς τι πρέπει να γράφει; Στο ΦΕΚ γράφει: "Ειδικά για τους χώρους της περίπτωσης ii, υποβάλλε− ται επίσης τεχνική έκθεση μηχανικού, κατάλληλα υπο− γεγραμμένη, που βεβαιώνει την ύπαρξη κατάλληλων χώρων στάθμευσης εμβαδού τέτοιου που επαρκεί για το σύνολο των ΦΔΧ αυτοκινήτων της εταιρείας. Η έκθεση συνοδεύεται από τοπογραφικό διάγραμμα. Οι χώροι αυτοί δεν απαιτείται να είναι ενιαίοι." Ευχαριστώ
  6. ευχάριστο πάρα πολύ.. είσαι και ο πρώτος.. είναι μια καλή αρχή.. αν βρω τους όρους δόμησης από τον ΓΟΚ ' 73 (μιας και η άδεια είναι του '74 ) για οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων λέτε να είμαστε εντάξει; υπάρχει περίπτωση άλλα να λέιε το ΦΕΚ και άλλα απόφαση νομάρχη; ευχαριστώ...
  7. dimitris αν μπορέσεις και έχεις έναν μπούσουλα, Μακρυχώρι Λάρισας, τότε κοινότητα Μακρυχωρίου της Νομαρχίας Λάρισας. Τώρα Μακρυχώρι του Δήμου Τεμπών. ευχαριστώ παιδιά...
  8. Καλησπέρα συνάδερφοι, μπορώ να βρω κάπου τους όρους δόμησης σε έναν οικισμό (είναι κάτω από 2000 κατοίκους). είναι για αυθαιρεσία που θέλω να τακτοποιήσω και στο διάγραμμα κάλυψης δεν αναφέρει τους όρους δόμησης. μόνο το ποσοστό κάλυψης. Μπορεί να βοηθήσει κάποιος; με τις υπηρεσίες δεν μπορώ να βγάλω άκρη. θέλω να δω αν έχουμε υπέρβαση στην κάλυψη στη δόμηση και αν υπάρχουν αποστάσεις Δ. Ευχαριστώ.
  9. για την άδεια λειτουργίας δεν εμπλέκεται η πολεοδομία γιατι την άδεια την παίρνεις από την διεύθυνση ανάπτυξης. η επιχείρηση μπορεί να γίνει και σε υφισταμένη αποθήκη. το ζήτημα είναι πολεοδομικό μόνο. αφού είναι στην άδεια του '73 χρήση ως αποθήκη πως θα το μετατρέψουμε σε χώρο κύριας χρήσης; με άδεια αλλαγής χρήσης η με τον 4014; ο πελάτης δηλαδή θα πληρώσει άδεια ή πρόστιμο; αυτό δεν γνωρίζω και δεν ξέρω τι να του πω. Με τη βεβαίωση χρήσης γης δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί είναι χαμηλής όχλησης εργαστήριο και δίνουν βεβαίωση.
  10. Σε ισόγεια αποθήκη με άδεια οικοδομής (άδεια του 1973 εντός οικισμού και στον α' 'όροφο κατοικία), έχει γίνει αλλαγή χρήσης από αποθήκη σε εργαστήριο (επαγγελματικό χώρο). Επειδή το κτίσμα έχει και άλλες αυθαιρεσίες (στέγη,και σκέπαστρο στον ακάλυπτο χώρο) θέλουμε να κάνουμε τακτοποίηση των αυθαιρεσιών. Για την αλλαγή χρήσης στο ισόγειο από αποθήκη σε εργαστήριο - επαγγελματικό χώρο απαιτείται άδεια αλλαγής χρήσης; Στο εσωτερικό της αποθήκης έχουν γίνει εσωτερικές διαρρυθμίσεις (τοίχοι, πλακάκια, γραφείο κτλ) και ηλεκτρολογική εγκατάσταση, αποχέτευση κτλ. Γίνεται να νομιμοποιηθεί το ισόγειο με τον 4014/11 ή είναι αναγκαία η έκδοση άδειας ; Στην πολεοδομία μου είπαν ότι επειδή έγινε αλλαγή χρήσης και έχουν γίνει ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις χρειάζεται άδεια. Ξέρει κανείς να μου πει μια γνώμη μέσα από την εμπειρία του; Ευχαριστώ.
  11. spy1551 πατριώτη Λαρισαίε για πτυχίο δομικών εργων πρόκειται . KF ζήτησα την άποψη σας γιατί και εγώ γνωρίζω ότι δεν υπάρχει διευκρίνιση. ολα βέβαια είναι σχετικά. Εγώ λέω αύριο να επικοινωνήσω με την αρμόδια πολεοδομία να πάρω μια προφορική απάντηση και στο μεταξύ αν μου απαντήσουν θετικά να κάνω και γραπτό ερώτημα για να είμαι καλυμμένος.. Ευχαριστώ για την απάντηση. θα σας ενημερώσω για την εξέλιξη, έτσι για πληροφορία.
  12. Συνάδερφοι, μετά από ανάγνωση του άρθρου http://www.tee.gr/te...at/statmele.htm θέλω να ρωτήσω αν ένας Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός μπορεί να υπογράψει στατικό επανέλεγχο σε οικοδομή με υπόγειο, ισόγειο, α΄ και β' όροφο. Η μελέτη γίνεται με αφορμή τον ν.4014 και πρόκειται για κτίριο με γραφεία και αποθήκες. Στο τεύχος των υπολογισμών της αρχικής μελέτης φαίνεται να έχουν ληφθεί υπόψη τα σωστά φορτία και χρειάζεται ένας στατικός επανέλεγχος όπως προανέφερα. Εάν από εργαστηριακές δοκιμές και διερευνητικές εργασίες οπλισμών έχουν τηρηθεί οι ξυλότυποι και δεν βγουν ενισχύσεις, μπορούμε να υπογράψουμε; Γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει για να έχω για γνώμη; Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.