Μετάβαση στο περιεχόμενο

sakis14

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Ακριβώς αυτό εννοώ, την αντοχή του προβόλου τώρα αλλά και μακροχρόνια. Με ανησυχεί το συγκεντρωμένο φορτίο περιμετρικά, γιατί το φορτίο του προβόλου από επάνω, λόγω ελαφρομπετό, είναι φαντάζομαι ελάχιστα υπολογίσιμο.
  2. Έχω έναν πρόβολο(ταράτσας) με βάθος 1,80 μ., άνοιγμα 8 μ., με πάχος πλάκας 15εκ. c16/20 και οπλισμό Φ12 ανά 12εκ. πάνω και κάτω. Ο πρόβολος αυτός έχει χτιστεί περιμετρικά με διπλή τοιχοποιία, όχι μπατική, σε ύψος 1μ. μαζί με το σενάζ. Υπολόγισα το φορτίο ανά τρέχον μ. στην άκρη του σε 300 κιλά περίπου(τούβλα-σοβάς-σενάζ). Στην επάνω επιφάνεια υπάρχει ελαφρομπετό 5εκ. και ασφαλτόπανο. Δεν είμαι πολιτικός μηχανικός αλλά δεν μου αρέσει καθόλου η ιδέα ότι πάνω από το κεφάλι μου κρέμονται 2,5 τ. στην άκρη του προβόλου. Ειλικρινά έχω χάσει τον ύπνο μου, αν και επί 10 χρόνια τώρα δεν έχει παρουσιαστεί κάτι ανησυχητικό(έχει συμβεί πριν από λίγα χρόνια ο σεισμός των 6,5 ρίχτερ της Λευκάδας χωρίς ευτυχώς συνέπειες.-Το σπίτι είναι στην Πρέβεζα.) Έχω σκεφτεί πολλές φορές να προχωρήσω σε γκρέμισμα όλου ή μέρους αλλά σκέφτομαι τη φασαρία και τα έξοδα(δύσκολοι καιροί γαρ) Θα σας παρακαλούσα να μου πείτε τη γνώμη σας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.