Μετάβαση στο περιεχόμενο

platisgeorgios

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by platisgeorgios

  1. Κατ΄αρχάς το νυχτερινό τιμολόγιο για το χειμώνα ισχύει και 15:30-17:30 το μεσημέρι. Άρα μπορείς να εκμεταλλευτείς και το διαστημα αυτό. Σε περίπτωση δε ενδοδαπέδιας, λόγω της μεγάλης θερμικής αδράνειας, νομίζω ότι μπορείς να καλύψεις μεγάλο μέρος της ημέρας με όλες τις ώρες της μειωμένης χρέωσης. Οι αντλίες θερμότητας είναι τελείως διαφορετικό σύστημα θέρμανσης και διαφορετική εγκατάσταση. Ο κόσμος τώρα προσπαθεί να βρει μια λύση να αποδεσμευτεί από το πετρέλαιο με μικρό σχετικά κόστος παρεμβάσεων. Γενικά εμένα η απορία μου ήταν μήπως θα πρέπει σιγά σιγά να στραφούμε στο ρεύμα για τη θέρμανση μας, μιας και το πετρέλαιο παίρνει συνεχώς την ανιούσα, ενώ, θεωρητικά τουλάχιστον, το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας σε ήλιο και αέρα θα πρέπει κάποια στιγμή να μας δώσει φθηνότερο ρεύμα. Η ντροπή τώρα που αναφέρεις, δεν καταλαβαίνω που κολλάει σε μια κουβέντα που προσπαθούμε να καταλήξουμε κάπου... Δε προσπάθησα να στο πουλήσω. Τη γνώμη σου ρώτησα.
  2. Να πω κι εγώ τη γνώμη μου, αν και νέος μηχανικός οπότε συγχωρήστε μου τυχόν λάθη. Πρόσφατα με καλέσανε σε ένα μαγαζί όπου είχανε ανακαλύψει τη συσκευή αυτή. Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι ζούσαν με την εντύπωση πως με κάποιο μαγικό τρόπο η συσκευή αποδίδει τριπλάσια ενέργεια από ότι καταναλώνει (πράγμα που υποστήριζε φανατικά ο ηλεκτρολόγος τους ). Έκατσα και έκανα όμως κάποιους πρόχειρους υπολογισμούς. Παρακαλώ διορθώστε με όπου βρείτε λάθος. Θερμογόνος δύναμη πετρελαίου 11,9kwh/lt. Με λέβητα απόδοσης 80% τελικά παίρνουμε 11,9kwh/l*0,8= 9,52kwh/lt. Με δεδομένη τιμη πετρελαίου για το 2011 (και με αυξανόμενη τάση) 1euro/lt το κόστος ανά kwh είναι : 1 euro/lt * 1/9,52 lt/kwh = 0,1 euro/kwh. Άρα εμάς μας συμφέρει μόνο στην περίπτωση όπου το ρεύμα κοστίζει κάτω από 0,1euro/kwh. Το νυχτερινό τιμολόγιο είναι 0,054euro/kwh, και με το ΦΠΑ 0,054*1,13= 0,061euro/kwh. Έστω και ανα υποθέσουμε ότι το σύστημα έχει βαθμό απόδοσης 0,9 (από κυκλοφορητές κτλ) η τιμή φτάνει στα 0,061/0,9=0,067euro/kwh. Ακόμα και με όλα τα τέλη για ΑΠΕ κτλ είμαστε αρκετά χαμηλότερα. Άρα λοιπόν, με μια σωστή διαχείριση των ωρών λειτουργίας, υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε κέρδος. Βέβαια θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι το σύστημα αυτό εκτοξεύει ολόκληρη την κατανάλωση ρεύματος της οικογένειας στην υψηλότερη κλίμακα χρέωσης της ΔΕΗ. Νομίζω πάντως ότι αξίζει να το σκεφτούμε λιγάκι. Ειδικά άμα το πετρέλαιο θέρμανσης φτάει το 1,4euro/lt
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.