Μετάβαση στο περιεχόμενο

ionpv

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

ionpv's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σύμφωνα με την τελευταία επικοινωνία που είχα με τη Δ.Ε.Η. με ενημέρωσαν ότι εφόσον τους δώσω διάγραμμα κάλυψης του οικοπέδου, επικυρωμένο από την πολεοδομία, όπου θα φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα κτήρια είναι ανεξάρτητα και δεν ενώνονται (ούτε καν με πέργολες... αναρωτιέμαι γιατί απαγορεύεται να υπάρχουν πέργολες σε ακάλυπτους χώρους) τότε ο συγκεκριμένος διευθυντής (Χαλκιδικής) θα μου δώσει το ok. Αλλά δεν μπορεί να μου εγγυηθεί ότι το αυτό θα πράξουν και οι άλλοι κατά τόπους διευθυντές, διότι λέει ο νόμος είναι ασαφής, γιατί λέει 1 Φ/Β ανά κτήριο (πού το λέει;; ανά κοινόχρηστο και κοινόκτητο χώρο λέει) και αν στην οικοδομική άδεια τα κτήρια φαίνονται να ενώνονται, έστω και με πέργολες, θεωρούνται 1 κτήριο... (μπορεί κάποιος Πολ. Μηχ. να το επιβεβαιώσει αυτό; ). Τώρα προσπαθώ να επικοινωνήσω με τη Διεύθυνση Δικτύου στην Αθήνα, μήπως πάρω από εκεί κάποια υπεύθυνη απάντηση.
  2. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Στο συγκρότημα υπάρχουν 6 αυτόνομες - ανεξάρτητες μεζονέτες, που έγιναν με αντιπαροχή σε εκτός σχεδίου περιοχή. Η καθεμία ανήκει σε 1 ιδιοκτήτη, ο οποίος έχει κάθετη ιδιοκτησία. Ωστόσο, όλες οι μεζονέτες κτίστηκαν με την ίδια Ο.Α. στην οποία φαίνεται ότι είναι 6 ανεξάρτητα μεταξύ τους κτήρια. Το κάθε κτήριο έχει το δικό του ρολόι, απλά είναι όλα τοποθετημένα στο ίδιο σημείο (το θεωρώ αδιάφορο απλά το αναφέρω...). Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν μπορώ να βρω κάποιο σημείο που να αποσαφηνίζει αυτό που μου είπαν από τη Δ.Ε.Η. πως σε κάθε Ο.Α. επιτρέπεται μόνο 1 εγκατάσταση Φ/Β. Δεν ξέρω αν κάποιος έχει αντιμετωπίσει κάτι αντίστοιχο. Ευχαριστώ και πάλι.
  3. Σε συγκρότημα 6 διαφορετικών κατοικιών που έχουν όμως κοινή οικοδομική άδεια επιθυμούν 2 διαφορετικοί ιδιοκτήτες, με διαφορετικά ρολόγια να τοποθετήσουν 2 διαφορετικές φ/β εγκαταστάσεις στα σπίτια τους. Το ότι η οικοδομική άδεια είναι μία (κοινή για όλο το συγκρότημα) απαγορεύει την εγκατάσταση 2 φ/β συστημάτων; και αν ναι πού αναφέρεται αυτό (ΦΕΚ ή ΚΥΑ); Γιατί από τη ΔΕΗ με ενημέρωσαν ότι 1 φ/β ανά οικοδομική άδεια αλλά στη νομοθεσία δεν μπορώ να το βρω... Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.