Μετάβαση στο περιεχόμενο

ποπ

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Με συγχωρείτε αν σας μπέρδεψα,εννοούσα οτι τα κτίσματα δεν εφάπτονται, δεν είναι συνεχώμενα.θα μιλήσω με τον δικηγόρο και τον μηχανικό και ελπίζω να καταλάβω τί ακριβώς γίνεται.Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεία σας
  2. Οκ θεοχάρη θα κάνω αυτό ακριβώς που μου είπες.Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου!
  3. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας=γνώσεις σας!Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω καταλάβει και εγώ η ίδια τί ακριβως ειναι αυτό που αγόρασα.......όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ δύσκολο για κάποιον που δεν έχει τεχνικές και νομικές γνώσεις να καταλάβει όλες αυτες τις νομικούς και τεχνικούς όρους που περιέχει ενα συμβόλαιο ή η σύσταση καθέτων κτλ.Μέσα απο το forum σας άρχισα να αποκτώ στοιχειώδεις γνώσεις!Ο μηχανικός και ο δικηγόρος που είχα δεν έκαναν προφανώς την δουλειά τους σωστά και έτσι εκανα μάλλον μια προβληματική αγορά!!Τώρα έχω άλλον δικηγόρο και μηχανικό που ελπίζω να με κατευθύνουν σωστά στο τι μπορώ να κάνω απο εδώ και στο εξης....το σπίτι το έχω πλέον αγοράσει και πρέπει να βρω μια λύση. akius: Οι ιδιοκτησίες δεν είναι συνεχώμενες και δεν συνδέονται με κάποιο τεχνητό τρόπο.Όμως δεν γνωρίζω αν είναι εντός ή εκτός σχεδίου. MAKAP: Δεν υπάρχει κάποιο συμβόλαιο σύστασης δουλείας διόδου μόνο η σύσταση των καθέτων, στη οποία αναφέρει οτι έχουμε κάποια τετραγωνικά στην "διάβαση", αν θυμάμαι καλά. ΘΕΟΧΑΡΗ: Αν καταλαβαίνω καλά, σύμφωνα με τα λεγωμενά σου μπορώ να κάνω αγωγή για αύξηση του πλάτους της διάβασης, στην όμορη κάθετη ιδιοκτησία παρόλο που υπάρχει μεν δίοδος αλλά είναι ανεπαρκής για τις ανάγκες των υπόλοιπων κατοικιών. Τί εννοείς με την έκφραση ''οι ανάγκες δεν είναι υποκειμενικές αλλά αντικειμενικές κατά τον χρόνο που αποφασίζει το δικαστήριο''; Ευχαριστώ!
  4. Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται, καθώς ο πρώτος ιδιοκτήτης (ο οποίος ειναι μπρόστα στο δρόμο ) δεν πρόκειται να δεχθεί κάτι τέτοιο γιατί θέλει να χτίσει γύρω απο την ιδιοκτησία του έναν τοίχο(το οποίο γνωρίζω οτι δεν επιτρέπεται πολεοδομικά) όπως του είχε υποσχεθεί ο κατασκευαστής (σε συνεννόηση με τους γείτονες).Οπως καταλαβαίνετε, ο κατασκευαστής, του πούλησε ένα σπίτι το οποίο δεν ήθελε και έριξε το βάρος σε εμάς. Και σας ρωτώ είναι δυνατόν εμείς που αγοράσαμε τις δύο μεζονέτες να μείνουμε χωρίς πρόσβαση? Η κοινή λογική λέει οτι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης π.χ φωτιά κτλ πρέπει να μπορούμε να προστατέψουμε τα σπίτια μας. Έχω απευθυνθεί φυσικά σε δικηγόρο και μηχανικό και είμαι στην αναμονή.Ο λόγος για τον οποίο απευθύνθηκα στο φόρουμ σας ειναι το γεγονός οτι παρόλο που πριν ακόμα αγοράσω το σπίτι είχα βάλει έναν αρχιτέκτονα μηχανικό να μου κάνει 'ελεγχο, δεν μου είχε επισημάνει τίποτα και φοβάμαι μήπως την ¨ξαναπάθω¨.
  5. Γειά σας! Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση για ένα θέμα που με απασχολεί.Αγόρασα μία κάθετη ιδιοκτησία εντός διάσπαρτου τμήματος οικισμού.Μέσα στο οικόπεδο έχουν χτιστεί τρείς μεζονέτες και εγώ αγόρασα την μεσαία.Πρόσφατα διαπίστωσα οτι το πλάτος της διάβαση(κοινόχρηστος χώρος) που έχει αφήσει ο κατασκευαστής για την πρόσβαση στα κτήρια είναι 2,5 μέτρα(το μήκος της διάβασης είναι περίπου 35 μετρα) δεν επαρκεί για την διέλευση οχημάτων.Μπορεί να γίνει αγωγή δουλείας διόδου ή κάτι αντοίστιχο ωστε να μπορώ να έχω προσβαση στην οικία μου; Στην πολεοδομία που ρώτησα μου είπαν οτι πρέπει να κάνω αγωγή στον κατασκευαστή για τροποποίηση της σύστασης των καθέτων.Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο,απο την στιγμή που ο κατασκευαστής έχει πουλήσει και τις τρεις μεζονέτες; Σας ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.