Μετάβαση στο περιεχόμενο

marathon81

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Εννοώ, μπήκε μέσα μηχάνημα, και τράβηξε χώμα σε βάθος με σκοπό την πώληση του χώματος από το διπλανό οικόπεδο. Χωρίς στηρίγματα. Εκ των υστέρων, υπήρξε κάποια μπάζοση με "υλικά" ώστε να κρατήσει το χώμα του οικοπέδου της οικογένειάς μου. Τι μπάζοση...δεν ξέρω. Πράνες τι είναι; Ι ιδέα έρχεται από ένα προσφιλές πρόσωπο, που δεν είναι μηχανικός, αλλά με τα χέρια του έχτισε ένα ωραίο μικρό σπίτι. Που κινδυνεύει λίγο. Δυστυχώς δεν έχω να δώσω τώρα Ωραία πρέπει να βρώ πολιτικό μηχανικό. Αυτό είναι μια καλή αρχή. Υπάρχει κάποιος που θα μπορούσατε να προτείνετε ( με προσωπικό μήνυμα ) και να μην είναι από Β.Α προάστεια;
  2. Καλησπέρα σας, για τρίτη φορά ίσως... Ανακάλυψα πρόσφατα ένα γεγονός δεκαετίας τώρα. Στο γειτνιάζον με το πατρικό μου σπίτι οικόπεδο, ο ιδιοκτήτης τράβηξε χώματα, για να πουλήσει. Το βάθος δεν το ξέρω. Αυτό το ανακάλυψα αφού εντόπισα μια μάντρα να "μπατάρει". Επειδή εντόπισα και ρωγμές στο ίδιο το σπίτι, είμαι πολύ προβληματισμένος. Πρώτη μου σκέψη είναι να ψάξω στο google για γεωλόγο στα μέρη του μαραθώνα ( δεν βρίσκω ). Αλλα και τι να τον κάνω δεν ξέρω... Τι πρέπει να κάνω; Σε ποιόν να απευθυνθώ; ( Μια ιδέα που έχει πέσει στο τραπέζι είναι η θεμελίωση τοίχους με σιδερόβεργες και τσιμέντο, αλλά και αυτό είναι καλή λύση; Με τι πάχος; Τι διαστάσεις; ) Μπορώ να βρώ λύση;
  3. Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Καλημέρα.
  4. Καλημέρα σας, Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, Σε ένα κτήμα 2 στρεμμάτων, και με σπίτι 90 τετραγωνικά. Σκέφτομαι τα εξής: 1. Μπορώ να ξυλώσω κάθε κεραμοσκεπή και να περάσω πλάκα και από πάνω φωτοβολταϊκά; Συμφέρει; 2. Ποιό είναι το ελάχιστο εμβαδό για να είναι τεχνοκρατικά αξιοποίησιμη μια φωτοβολταική εγκατάσταση; Ωστε να περάσω σε ένα μέρος του χωραφιού; Αν γίνεται. 3. Πού πρέπει να αποτανθώ; Ευχαριστώ.
  5. Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου. ( όσο για το 1α, Απλά άκουσα στο ράδιο, ότι έβγαλε το Συμβούλιο της Επικρατειας το νόμο τρίτση παράνομο, τελικά όπως καταλαβαίνω δεν ισχύει....)
  6. Καλησπέρα σας, πρώτη φορά μπαίνω στο φορουμ, και θα ήθελα και εγώ να ρωτήσω το εξής. Ο πατέρας μου, είναι με κάποια άσχημη ασθένεια, και χρόνο δεν ξέρω πόσο έχει ( τουλάχιστον έτσι λένε οι γιατροί ). Ο ίδιος είναι κάτοικος ανατολικής αττικής. Έχτισε σπίτι σε οικόπεδο του, στο οποίο πήρε άδεια για κάποιο δωμάτιο. Το δωμάτιο επεκτάθηκε, και φθάνει περί τα 90 τετραγωνικά. 1. Κατά πως λέει, είναι όλα δηλωμένα. ( Μπορώ να το επιβεβαιώσω; ) Σίγουρα το ΙΚΑ του είχε επιβάλλει να πληρώσει "μεροκάματα", παρόλαυτα, ο άνθρωπος μόνος του το έχτισε όλο. Επιπλέον έχει και και ρεύμα. 1α. Επίσης το δηλώσανε οι γονείς μου με τον νόμο Τρίτση. Ο νόμος τελικά βγήκε παράνομος; Τι σημαίνει; ότι χάνουμε το σπίτι; μας δείνουν πίσω τα λεφτά; ή απλα...ξαναπληρώνουμε; 2. Αν είναι μόνο ένα δωμάτιο, τι κάνω για το υπόλοιπο; Δηλαδή, να περιμένω όταν και άν είναι να έρθει ως κληρονομιά ( αν και εφόσον έχει και διαθήκη; ) ή καλύτερα να το ψάξω από τώρα με σκοπό να το κάνουμε επικαρπία-ηψιλή κυριότητα ή ακόμα και "πώληση/δωρεά"; 3. Αν είναι να το ψάξω, πώς μπορώ να κινηθώ ώστε να μην δημιουργήσω πρόβλημα; 4. Είναι μέρος που πολλοί έχουν κάνει ανάλογα αυθαίρετα, και στα δικά τους οικόπεδα. Όχι καταπατημένα. Με χαρτιά. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.