Μετάβαση στο περιεχόμενο

dess

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από dess

  1. On 8/4/2019 at 1:11 ΜΜ, Largy said:

    Το άρθ.83,8 έχει αντικατασταθεί από τον 4545/18 και έχεις δίκιο μπορεί να προχωρήσει έτσι η διαδικασία. Μπορεί ο συνάδελφος να μην έχει ενημερωθεί, οπότε καλό είναι να μιλήσετε.

        Στα συμβολαιογραφικά έγγραφα που καταρτίζονται μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος και έχουν ως αντικείμενο τη σύσταση ή την τροποποίηση αυτοτελών ιδιοκτησιών, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3741/1929 (Α4) και του ν.δ.1024/1971 (Α232), προσαρτώνται αντίγραφα του τοπογραφικού διαγράμματος και του διαγράμματος κάλυψης της οικοδομικής άδειας του κτιρίου, καθώς και των κατόψεων της αυτοτελούς ιδιοκτησίας.

    Στις περιπτώσεις αυτοτελών οριζόντιων ή καθέτων ιδιοκτησιών των οποίων η οικοδομική άδεια εκδόθηκε πριν από την έναρξη ισχύος του από 8.9.1983 προεδρικού διατάγματος και για τις οποίες βεβαιώνεται από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης η απώλεια του φακέλου της οικοδομικής άδειας, είναι δυνατή η προσάρτηση αντί των αντιγράφων των σχεδίων του φακέλου της άδειας, αντιγράφων των σχεδίων ως προσαρτήθηκαν στην πράξη σύστασης διηρημένων ιδιοκτησιών, εφ' όσον η πραγματική κατάσταση συμφωνεί με τα σχέδια της σύστασης.

     

    Σχετικά με το άρθρο αυτό θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση: Τι κάνουμε όταν έχουμε αδόμητο οικόπεδο και οι ιδιοκτήτες θέλουν να προχωρήσουν σε σύσταση κάθετων ιδιοκτησιών; Το άρθρο ζητάει να έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια «αντίγραφα του τοπογραφικού διαγράμματος και του διαγράμματος κάλυψης της οικοδομικής άδειας του κτιρίου…». Υπάρχει κάτι που να επιτρέπει να γίνει σύσταση κάθετων ιδιοκτησιών σε αδόμητο οικόπεδο με νέο τοπογραφικό διάγραμμα και βεβαίωση μηχανικού για το αδόμητο οικόπεδο;

  2. Βρήκα στα "Θέματα διαχείρισης δηλώσεων αυθαιρέτων" του ΤΕΕ στη σελίδα 8 κάτω το εξής:

    "Αλλαγή ιδιοκτήτη λόγω μεταβίβασης και μεταφορά δήλωσης

    Σε περίπτωση αλλαγής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς λόγω μεταβίβασης, μπορεί ο μηχανικός να διορθώσει τα στοιχεία των ιδιοκτητών. Στα σχόλια της δήλωσης θα πρέπει να αναγραφεί ο αριθμός και η ημερομηνία του συμβολαίου καθώς και τα ονόματα των αρχικών ιδιοκτητών.

    Διόρθωση τυχόν συντελεστών που διαφοροποιούνται λόγω νέου ιδιοκτήτη οι οποίοι επηρεάζουν τον υπολογισμό του προστίμου (πχ. ειδικές συνθήκες, κύρια και μοναδική κατοικία) δεν μπορεί να εφαρμοστεί, εκτός εάν εκδοθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση".

    portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE/MyTEE/.../faq_nov_2013.doc

     

  3. Κάποια γνώμη για αυτό??

    Και εγώ είχα την απορία, αλλά το σύστημα μου έβγαλε κανονικά το παράβολο 250€+15€. Οπότε ο ιδιοκτήτης αναγκάστηκε να τα πληρώσει.

  4. Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους!

     

    Γνωρίζετε τι έγγραφα πρέπει να μας προσκομίσουν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης;

  5. Καλησπέρα,

     

    Για Α' τάξη το παράβολο είναι 60 ευρώ για κάθε κατηγορία, δηλαδή συνολικά 120 για τις δύο κατηγορίες;

    Το παράβολο είναι για την τάξη και όχι για κάθε κατηγιρία. Οπότε για Α' τάξη = 60 ευρώ.

     

    Αναφέρει ακριβώς: "με βάση τη μεγαλύτερη τάξη που ζητά ο αιτών , σύμφωνα με τον Πίνακα που ακολουθεί : Α΄ 60 ΕΥΡΩ"

                                                   

    • Upvote 1
  6. Είναι πολύ καλό. Και εγώ αυτό θα χρησιμοποιήσω. Ευχαριστώ πολύ.

    Μόνο διόρθωσα το 3.β – για τη δεύτερη φάση « Για 2(στ, ζ, η, θ, ι)» ενώ ήταν « Για 2(ζ, η, θ, ι,ια)» - στις εργασίες δεν υπάρχει (ια), αλλα (στ)

     

    Ευχαριστώ και πάλι

  7. Το συμφωνητικό (ως συμφωνητικό), το καταθέτουμε κάπου ; Ισχύει αυτό το περί ΤΕΕ ή τελικά πάει ΔΟΥ ;

     

    Σύμφωνα με το ΦΕΚ 2289/13-10-2011, Αριθμ. Απόφασης 1193, παρ.1 «Οι μηχανικοί ελεύθεροι επαγγελματίες, υποβάλλουν μέχρι την 20η ημέρα του μηνός Φεβρουαρίου κάθε έτους, καταστάσεις με τις έγγραφες συμφωνίες που έχουν συνάψει με τους αντισυμβαλλομένους τους μέσα στην προηγούμενη διαχειριστική περίοδο, υπό μορφή ΠΙΝΑΚΑ υπόδειγμα του οποίου επισυνάπτεται στην παρούσα απόφαση.»

    και

    Αριθμ. Απόφασης 1194, παρ. 1 «Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, υποβάλλει μέχρι την 20η ημέρα του μηνός Φεβρουαρίου κάθε έτους, καταστάσεις των έγγραφων συμφωνιών που έχουν συνάψει μηχανικοί με τους αντισυμβαλλομένους τους μέσα στην προηγούμενη διαχειριστική περίοδο και αφορούν τις έγγραφες συμφωνίες (συμβάσεις) που κατατίθενται υποχρεωτικά σε αυτό, υπό μορφή ΠΙΝΑΚΑ υπόδειγμα του οποίου επισυνάπτεται στην παρούσα απόφαση.»

    Εκεί μπορείτε να δείτε και τον πίνακα.

    Οπότε το συμφωνητικό το καταθέτουμε και στο ΤΕΕ, και στη ΔΟΥ.

    • Upvote 1
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.