Μετάβαση στο περιεχόμενο

ktsiv

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

ktsiv's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας, Κατά την επισκεύή λιθόκτιστου σπιτιού με τοποθέτηση σενάζ στο άνω μέρος των τοίχων για λόγους ενίσχυσης της στατικότητας, η αρμολόγηση των τοίχων πρέπει να γίνει πρίν ή μετά τη τοποθέτηση του σενάζ? Δηλαδή πριν αναλάβουν οι τοίχοι το επιπλέον βάρος του σενάζ ή αφού το αναλάβουν? Σε τοίχο πάχους 1m από πέτρα και χτισμένο με ασβέστη και άμμο (οχι χώμα), έχει νόημα η αρμολόγηση? Δηλαδή μήπως τα 5 cm αρμολόγησης δεν έχουν τελικώς νόημα σε σχέση με το ολικό πάχος των 100 cm?
  2. Αν γίνει καθαρισμός των σοφάδων και τοποθέτηση πλέγματος αμφίπλευρα των τοίχων με σύνδεσεις των δύο πλευρών καθέτως (ηλεκτροκόληση) και σοφάτισμα από την αρχή, θα βοηθήσει πιστεύετε?
  3. Είμαι ιδιοκτήτης μιας εξοχικής κατοικίας η οποία εκτός απο ενα πέτρινο (πολύ καλής κατασκευής) κτίσμα, διαθέτει και μια ανεξάρτητη προσθήκη η οποία αποτελείται απο πλάκα-φέρουσα τοιχοποιοία χωρίς κολώνες- πλάκα. Οι σοβάδες έχουν σκάσει ελαφρά σε κάποια σημεία (χωρίς ζημιά στα τούβλα). Μπορώ να καθαρίσω το παλαιό σοβά και να ξανασοβατίσω τα τούβλα? Με ποια μέθοδο μπορεί να γίνει ο καθαρισμός (καλέμι- αμμοβολή)? Κρίνεται απαραίτητη η ενίσχυση των τοίχων αυτών πριν προχωρήσω σε εσωτερικές επισκευές (πλακάκια-κουζίνα-μπάνιο) ή έστω επιθυμητή με την ευκαιρία αυτή? Ποια μέθοδο ενίσχυσης θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω? Ευχαριστώ,
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.