Μετάβαση στο περιεχόμενο

anasm

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Καταρχάς, σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους σας, για τις πολύ χρήσιμες απαντήσεις σας.. Επιπλέον, Γειά χαρά!! Πραγματικά, μεταξυ των άλλων παρατηρήσεών σας, πολύ σημαντική ΚΑΙ αυτή η επισήμανσή σας!! Πάντως, δεν θα περίμενε κανείς, ότι, ειδικά ίσως για ξένους αγοραστές, μια καλή ιστοσελίδα να αποτελεί τη ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ προϋπόθεση???...:o Λόγια μεστά, άμεσα και ξεκάθαρα... Σας ευχαριστώ πραγματικά πάρα πολύ!!;)
  2. Γειά χαρά. Υπάρχουν κάποια αγροτεμάχια, εκτός κατοικημένης ζώνης, μακριά από τη θάλασσα αλλά με έντονο, ας πούμε, ορεινό στοιχείο.. Αρκετές φορές έχω ακούσει, με απλά λόγια, για ξένους λεφτάδες που αγοράζουν γη στην "εξορία του Αδάμ".. Οπότε σκέφτομαι οτι, για να πουληθούν τα εν λόγω αγροτεμάχια, μάλλον θα πρέπει να τα αναλάβει ένα Μεσιτικό Γραφείο με πολύ έμπειρη πρόσβαση στον εν δυνάμει ξένο αγοραστή.. Να έχει δηλαδή, μια πολύ οργανωμένη και λειτουργική ιστοσελίδα και όχι μόνο.. Κατά τη γνώμη σας, ποιά είναι τα βασικά κριτήρια για να επιλέξει κάποιος το κατάλληλο Μεσιτικό Γραφείο?? Σας ευχαριστώ πολύ..;)
  3. Γειά χαρά!! Αυτός είναι, ας πούμε, ο πλέον έγκυρος και για κάθε είδους «νόμιμη χρήση», τύπος τοπογραφικού??... Γιατί, πολύ γενικά ίσως, είχα διαβάσει για, ενδεχόμενα, πιο «απλά», ίσως και πιο «οικονομικά» είδη τοπογραφικού, όπως Δορυφορικής λήψης κλπ...... Καταρχάς, σας ευχαριστώ πάρα πολύ!! (όπως εννοείται και τα υπόλοιπα μέλη του Forum, που μου έδωσαν τον χρόνο και την προσοχή τους..) Νομίζω βάζετε στην κουβέντα πολλές και ουσιώδεις παραμέτρους... Καταρχάς, πηγαίνω σε έναν Μηχανικό που κατοικο-εδρεύει στον αντίστοιχο Νομό που βρίσκονται τα εν λόγω αγροτεμάχια.. 1) Πώς θα αξιολογήσω ότι ο Μηχανικός αυτός, είναι, ας πούμε, «έγκυρος» για τη συγκεκριμένη υπόθεση?? 2) Πώς θα μπορώ, με σιγουριά, να διαπιστώνω αν στην πράξη, και όχι «στα λόγια..», ο ειδικός αυτός παρακολουθεί κατάλληλα το θέμα μέσω της ανάρτησής του κλπ κλπ??... Παρεμπιπτόντως, το ελάχιστο «minimum» κόστος για τη χάραξη ενός τοπογραφικού, είναι : [5000 x λ] + [ Π ] + [1000 x λ]x Ημ. = ??? Όπου Π= όλες οι διάφορες Παράμετροι που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη (κλίση εδάφους, φυτοκάλυψη, %ενδεχόμενης «εσωτερικής» δόμησης, τριγωνισμοί και πολυγωνομετρικά στοιχεία, Κλίμακα κλπ κλπ...) λ=0,23253 και Ημ. = οι ημέρες απασχόλησης του Μηχανικού??...:confused: Σας ευχαριστώ, ειλικρινά, για την προσοχή και την υπομονή σας...
  4. Γειά χαρά! Καταρχάς, συγχαρητήρια για το site σας. Νομίζω οτι, πέρα από πολύ χρήσιμο εργαλείο για τους επαγγελματίες Μηχανικούς, είναι φοβερά κατατοπιστικό ΚΑΙ για όσους ενδιαφέρονται για σχετικά ζητήματα, χωρίς να ανήκουν στον Χώρο.. Πάρα πολύ συνοπτικά : Πρόκειται για κάποια Αγροτεμάχια. Το ένα περιέχει ελιές, το άλλο είναι ψιλο-εγκαταλελειμένο και εκτός κατοικημένης ζώνης. Ο παππούς μου, δια λόγου, έχει παραχωρήσει στον πατέρα μου κάποια αγροτεμάχια.. Δεν είναι παραθαλάσσια ή γενικώς "προνομιούχα", αλλά δεν παύουν να αποτελούν ένα περιουσιακό στοιχείο.. Προφανώς οι τίτλοι κτήσης που έχει στα χέρια του ο παππούς μου, είναι της παλαιάς εποχής, χωρίς Τοπογραφικά Σχέδια κλπ.. 1)Όπως και να γίνει η μεταφορά κυριότητας (πχ. Δωρεά ή Διαθήκη-κληρονομιά ή γονική παροχή), θα χρειαστεί να γίνουν Τοπογραφικά σχέδια?? 2)Πριν από 2χρόνια νομίζω, που γινόταν η εγγραφή των αγροτεμαχίων στο Εθνικό Κτηματολόγιο, μάλλον δηλώθηκαν από τον παππού μου. Αυτό σημαίνει οτι, ο αντίστοιχος Δήμος έχει ήδη προβεί στην τοπογραφική χαρτογράφησή τους?? Άρα μπορούμε να ζητήσουμε αντίγραφα από εκεί?? Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.