Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γιώτα Μακρ.

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας. Καταλαβαίνω τις σκέψεις σας ως προς τους μηχανικούς κλπ που έχουν αναλάβει την υπόθεση. Το θέμα είναι πως σαφή απάντηση δεν έχω πάρει απο κανέναν τους. Ο ένας λέει πως έχουν και ο άλλος πως δεν έχουν δρόμο.΄Η υπόθεση ήταν στα δικαστήρια απ το 2003με συνεχόμενες αναβολές από πλέυράς δήμου ως το 2009 που απέσυρα την αγωγή γιατί ο δικηγόρος μου με πούλησε έχοντας πλήρη συναίσθηση αυτού που γράφω. Έχω δαπανήσει τεράστια ποσά που δεν μου περίσσευαν και όλο αυτό το χρονικό διάστημα προσπαθώ να μαζεύω στοιχεία. Ούτε εγώ ούτε η οικογενειά μου είμαστε άνθρωποι των δικαστηρίων αλλα δυστηχώς δεν θα αποφύγουμε αυτό που φοβόμαστε.Αν έχετε να μου προτείνετε κάτι που θα μπορούσα ενδεχομένως να αντλήσω πληροφορίες ή στοιχεία ή τι να ψάξω που θα μπορούσε να με βοηθήσει; Ναι μεν οι δικηγόροι, ναι μεν οι μηχανικοι΄αλλα άμα έχεις καεί στο χυλό φυσας και το γιαούρτι εκτός του ότι στις μικρές κοινωνίες (και συγνώμη γι αυτό που γράφω) όλοι είμαστε φίλοι, συγγενείς , κλπ και ότι μπορεί να φανταστεί ο καθ΄ένας. Εγώ πάντως δράκους βλέπω και εμπιστοσύνη πουθενά πια . Ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας και την βοηθειά σας.
  2. καλημέρα, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.Θα ήθελα όμως να συμπληρώσω και να ρωτήσω παράλληλα τα εξής : 1. Για την κοινότητα υπάρχει δρόμος. Γιατί τότε η κοινότητα μας άφησε να φτιάξουμε βόθρο πάνω στο δρόμο; Αυτές οι κατασκευές δεν γίνονται σε μια νύχτα. Γιατί οι γείτονες δεν κάλεσαν πολεοδομία τότε κλπ φορείς; Τα συμβόλαια της οικογενειάς μου μου που χρονολογούνται από τα 1900 δεν αναφέρουν δρόμο. 2. Το κομμάτι που λογίζουν για δρόμο όταν συμπλήρωσε δωμάτια ο πατέρας μου στο σπίτι μας το υπολόγισε ο μηχανικός στην άδεια για ακάλυπτο χώρο. Τότε γιατί δεν μας είπαν στοπ εδώ είναι δρόμος. 3. Το σπίτι του προπάπου μου, που ο πίσω τοίχος του σπιτιού σώζεται ακόμη και έχουμε ανακατασκευάσει το υπόλοιπο χρονολογείται από τις αρχές του 1900 τότε δεν ήταν δρόμος; 4. Η κοινότητα χαρακτήρησε κοινοτικό δρόμο το 1992 χωρίς να αναφέρει ακριβώς που είναι ο δρόμος ποιο είναι το πλάτος και ποιο το μήκος του. Τυχαία ανακαλύψαμε πως το οικοπεδό μας το έχουν για δρόμο. Γιατί εμείς 2 σχεδόν αιώνες το χρησιμοποιούσαμε σαν οικοπεδο και ξαφνικά 5 μάγκες το έκαναν δρόμο επειδή παρουσίασε ένας ένα συμβόλαιο του 1800 που το οικοπαιδό του συνορεύει με δρόμο οικίας ......του τάδε και αυλή του τάδε. Στο συμβόλαιο που έχω εγώ περί το 1900 το οικοπεδό μας συνορεύει με 2 δρόμους οικιών και μια αυλή οικιάς. Δηλ. αν πάμε με το σκεπτικό του γείτονα παράνομα έχτισε ο παππους το σπίτι μας αφού όλοι οι γείτονες έχουν δρόμο μέσα απ το οικοπεδό μου και δεν το ξέρει κανείες τους. Και αφού είναι δρόμος γιατί δεν κάνουν αυτά που είναι να κάνουν και να εφαρμόσουν το νόμο; Απλή πολίτης είμαι και οικονομικά ασθενής άρα μπορουν να με συντρίψουν νομικά . Γιατί ; Μήπως νομικά έχουν άδικο; Θα ήθελα ξανά τη γνώμη σας γιατί βλέπω πως αρκετοί έχουν διαβάσει το μνμ μου αλλά απαντήσεις ελάχιστες. Η δουλειά είναι μπέρδεμα κ εσείς εν καιρό προβλημάτων την ορεξή μου έχετε πρωινιάτικα; Σας ευχαριστώ ακόμη μια φορά για το χρόνο και για την υπομονή σας. Καλημέρα και πάλι.
  3. Ολόσωστα. Είναι σε ένα χωριό ΄εξω απ το Αγρινίο. Έχει σημασία η περιοχή; Και το 1821 τι ρόλο βαράει ; Για ποίο λόγο με ρωτάτε μόνο αυτό; Επειδή πληρώνω 2 μηχανικούς και τοπογράφο και 2 δικηγόρους για αυτό το θέμα και επειδή δεν θέλω να είμαι ελέφαντας θεώρησα πως θα ήταν καλό να ρωτήσω για μια επιπλέον γνώμη στο site σας γιατί απ ότι διαβάζω και πολύ ενημερωμένο είναι και δίνει αρκετές λύσεις και κατευθύνσεις. Επειδή το επωνυμό μου παραπέμπει σε τουρκιά ελπίζω να μη μου πάρουν και το σπίτι αναγνωριζοντάς με σαν εχθρό του τόπου και απόγονο εγκληματιών έθνους . Συγγνώμη αλλά το 1821 με κάνει να γελάω.
  4. Καλημέρα, θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής : έχω έναν γείτονα που έχει κάτι συμβόλαια της γιαγιάς του περί το 1800 τόσο και σαν παιδί αγωνιστών του 1821 και περι αποκατάστασης των αγωνιστών του 1821 και κάτι τέτοια γράφει σε αναφορά που έχει κάνει στο δήμο ,στο συνήγορο του πολίτη στον εισαγγελέα και δεν ξέρω που αλλού αξιώνει κοινοτικό δρόμο απο την ιδιοκτησία μου. έχω ένα οίκημα σε αυτήν από τον προ πάπου μου κατασκευασμένο πριν το 1930 και ένα βόθρο χτισμένο 40 περίπου χρόνια στο οικόπεδο ακριβώς πάνω απ το δρόμο που ζητά ο γείτονας. το 1992 η κοινότητα με βάση μια αίτηση του γείτονα για τσιμεντώστροση του εν λόγο δρόμου σε αποφασή της τον χαρακτηρίζει δημοτικό και αποφασίζει να τον τσιμαντοστρώσει. αυτό δεν έγινε ποτέ αλλα για τον δήμο πια είναι δρόμος.Το 1979 ο πρόεδρος της κοινότητας βάση της διαθήκης του προπάπου μου δίνει βεβαίωση στον παππού μου (έχω την πρωτότυπη ) που δεν αναφέρει το οικόπεδο να το διασχίζει κοινοτικός δρόμος. τα συμβόλαια του γείτονα γράφουν πως το οικοπεδό του συνορεύει με δρόμο οικίας ........... (το όνομα του προ προ πάπου μου). Να σημειώσω εδώ πως ο γείτονας έχει δρόμο αλλά για να πηγαίνει στο καφενείο πρέπει να περπατά 700 μ. ενώ τώρα μόνο 60 μ. επίσεις έχει πείσει και αλλους 2 γειτόνους που έχουν ιδικτησίες ποιο πέρα απ την δική μου και ζητούν δρόμο ενώ έχουν πρόσβαση σε δρόμο αυτών των 700 μ. Πείτε μου εσεις τώρα σας παρακαλώ 1. Υπάρχει δρόμος κοινοτικός ή όχι ; 2. Ο δρόμος οικίας τι σημαίνει; 3. Εγώ είμαι άνθρωπος ή ελέφαντας ; ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας
  5. Καλημέρα, σαν συνέχεια των παραπάνω θα ήθελα μια επιπλέον βοήθεια για τις κινήσεις μου. Βρήκα ενα μηχανικό αλλα δεν τον βλέπω να κατέχει και τόσο καλά το αντικείμενο. Πήγα μόνη μου στον διευθυντή της πολεοδομίας να ρωτήσω τι πρέπει να γίνει. 1. αν κάνω ένσταση και τελος πάντων δικαιωθώ θα πλήρώσω κάτι λιγότερο από τα περίπου 1000 ευρώ που βγαίνει το τελικό μετά από κάποιους υπολογισμούς που μου έκανε. 2. αν δεχθώ πως είναι αυθαίρετο πληρώνω 1000 περίπου ευρώ και μετά με μηχανικό θα κάνω ενέργειες για την νομιμοποιησή του. Επειδή ο πατέρας μου δεν με σπούδασε μηχανικό αλλα κάτι άλλο και εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τα μηχανικά κλπ.τι γίνεται ακριβώς αν διαλέξω την 2η περίπτωση; Τι είναι η νομιμοποίηση, πόσο περίπου κοστίζει και τι χαρτιά χρειάζονται. όταν νομιμοποιηθεί τι μπορώ να κάνω εγώ επι του ακινήτου αυτου;Μπορώ να το επισκευάσω; θα χρειαστεί επιπλέον άδεια για την επισκευή; Ο δικηγόρος με συμβούλεψε να ακολουθήσω την 2η περίπτωση.Σας παρακαλώ δώστε μου τα φώτα σας . Ευτυχώς που υπάρχει το σαιτ σας γιατί βλέπω πως βοηθάτε πολύ κόσμο και κατέχετε καλά την δουλειά σας, Συγχαρητήρια και ευχαριστώ.
  6. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και για τον πατέρα μου. Δεν αρνήθηκα ποτέ τους νόμους του κράτους πόσο μάλλον να είμαι ασυνεπής ως προς τις υποχρεώσεις μου. Η τώρα πια αποθήκη αποτελεί για εμένα οικογενειακό κειμήλιο και παράδοση. Εκεί γεννήθηκε ο παππούς μου, πέθαναν προγονοί μου, γεννήθηκε και μεγάλωσε ο πατέρας μου και πολλες ιστορίες που έζησε το σπίτι εκείνο. Δυστυχώς ο κακός χρόνος περνά ο κακός γείτονας αφήνει και απογόνους.Σίγουρα θα πάω πρώτα σε μηχανικό αλλα θα ήθελα να ξέρω δυο πράγματα εκ των προτέρων ώστε να μην πάω εντελώς άσχετη(που έτσι κι αλλιως είμαι με αυτα).Ως προς το να πληρώσω για το οίκημα τι γίνεται; Στο δήμο(ΤΑΠ), στην αποδοχή κληρονομιάς που έκανε ο πατέρας μου και στην γονική παροχή που έκανε σε μένα το έχουμε δηλώσει κανονικά και έχουμε πληρώσει ότι μας έβγαλε η ΔΟΥ.Θέλουν να το γκρεμίσουν για τους δυο πλαινους τοίχους που φτιάξαμε με τσιμεντόπλιθα ώστε να μην γκρεμιστεί όλο.Στις πίσω γωνίες του σπιτιού φένονται οι πλίθες , εμείες δεν αυξήσαμε τα μέτρα του.Για την τότε εποχή που έγιναν οι εργασίες προ 1980 χρειαζόταν άδεια από την πολεοδομία ;Ευχαριστώ και συγγνώμη για το τόσο μεγάλο κείμενο.
  7. Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής : Έχω ένα κτήριο χτισμένο απο το 1930 με 1935 εντος οικοπέδου σε χωριό με κεραμοσκεπή παράθυρο και πόρτα, 70 τμ που τώρα χρησιμοποιείται ως αποθήκη ενώ τότε ζούσε η οικογενεια του παππού μου. Πριν 30 ίσως και παραπάνω χρόνια ,(το σπίτι ήταν πλινθόχτιστο), φτίαχτηκε καινούρια τοιχοποιία ενώ ο ένας τοίχος που ήταν γερός(ο πλινθόχτιστος) διατειρήτε ως σήμερα. Πριν μια 2 ετία, λόγο σεισμού στην περιοχή , ο μηχανικός το έβγαλε σεισμόπληκτο και κατασκευάσιμο.Μας έδωσε μάλιστα βεβαίωση στην περίπτωση που το χωριό καταστεί σεισμόπληκτο να μπορέσουμε να πάρουμε δάνειο. Το χωριό δεν αναγνωρίστηκε σαν σεισμόπληκτο και κανείς δεν πήρε φράγκο. Σήμερα, ήρθε με το ταχυδρομείο χαρτί απ΄την πολεοδομία να κατεδαφίσουμε την εν λόγο αποθήκη εντός 30 ημερών(25 Αυγούστου είναι η ημερομηνία της επιστολής) διότι όταν χτίσαμε τους τοίχους(πριν 30 χρόνια) δεν βγάλαμε άδεια .Έχω απαίσιους γείτονες που δεν σεβάστηκαν ούτε τον πατέρα μου που δίνει αυτό τον καιρό μάχη για τη ζωή του. Τι να κάνω; Έχουν δίκιο; Έχω τσακίσει απ΄την αρώστια του πατέρα μου και μόνο αυτό μου έλειπε τώρα. Σας παρακαλώ βοηθήστε με. Να διευκρινήσω πως η αποθήκη βρίσκεται εντός του χωριού δίπλα απ το σπίτι όπου μένουμε.Το χωριό είναι κάτω από 1.000 κατοίκους.Την χρησιμοποιούμε για την αποθήκευση ελαιολάδου και διαφόρων αντικειμένων που δεν χωρούν στο σπίτι και μόνο γι αυτά. Σας παρακαλώ χρειάζομαι μια απάντηση πριν πάω σε δικηγόρο(και οι δικηγόροι τέτοιες εποχές τρίβουν τα χέρια τους - συγνώμη αν το διαβάζει αυτό δικηγόρος αλλα ένας κύριος κάποτε με έκαψε..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.