Μετάβαση στο περιεχόμενο

TsoGlan

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Εκτίμω ιδιαίτερα και τον χρόνο σας και την διάθεσή σας να απαντάτε σε αθώες και άκυρες απορίες ενός wanna-be ιδιοκτήτη. Οπότε ό,τι γλώσσα και να χρησιμοποιήσετε δεν την παρεξηγώ σε καμία περίπτωση. Σέβομαι την εμπειρία και την γνώση αυτών που έχουν σαν επάγγελμα αυτό που εγώ μόλις τώρα μαθαίνω - σαν πελάτης. Μια τελευταία επισήμανση για να καταλαβω τι εννοείτε, Κε pk10gr. Εντάξει, συμφωνώ, αν δώσω λιγότερα απο 12%, θα πάθω όλα αυτα που αναφέρετε. Αλλά αν δώσω 12% (ή και παραπάνω) μου εγγυάται κανένας ότι τίποτα απο αυτα δεν θα συμβει........???
  2. Αν είναι να τον παρακαλάω για αποκαταστάσεις τότε σίγουρα δεν του αξίζει η δουλειά και ακόμα πιο σίγουρα το 12%...
  3. Μιλάμε για δυο μεζονετες συνολικα 160τμ και θα τα κανει - θεωρητικά παντα - όλα ο ιδιος (επιστασια, εργοδηγος, εργολαβος, μηχανικος, κλπ). Και μου ζηταει 12% + ΦΠΑ! Του προτεινα να αφαιρεσει την αμοιβη επιβλεψης που εχει πληρωθει ηδη κατα την εκδοση της αδειας και δεν συμφωνησε... Απο αυτα που λετε καταλαβαινω οτι το 12% δεν ειναι εξωφρενικο ποσοστο για επιστασια. Απλα να επιβεβαιωσω οτι ειναι καλυτερο - για το δικο μου συμφερον και τσεπη - να τον πληρωσω ετσι (σαν ποσοστο επι του συνολου) ή το κατ'αποκοπη ποσο που προτεινει. Μηπως να συμφωνησουμε το κατ'αποκοπή να μην εχω και το αγχος πού θα μου φτάσει το έργο για να λαβει την αναλογη (αυξημενη) αμοιβη..?
  4. ΠΛΕΟΝ ΦΠΑ...................... αλλάζει κάτι στις παραπάνω απαντήσεις σας..;;;
  5. Εφόσον μιλαμε για επιστασια, ο ίδιος δεσμευεται με το 12% να κάνει τα εξης 1. Καθημερινή επίσκεψη στην οικοδομή όταν γίνονται εργασίες και αποστολή φωτογραφιών μέσω e-mail 2. Συλλογή προσφορών και επιλογή συνεργείων μετά από συνεννόηση μαζί μου 3. Συμπλήρωση και κατάθεση στο ΙΚΑ της μηνιαίας κατάστασης 4. Παραγγελίες υλικών, πληρωμές συνεργείων, ΙΚΑ & ΦΠΑ 5. Συμβουλές για την προμήθεια των κατάλληλων υλικών και εξοπλισμών για τα κτίρια Βεβαια μου δίνει την επιλογη να τον πληρωσω μια και εξω ενα καλο ποσο (το οποιο τυχαινει να ειναι περιπου και το 12% του προυπολογιμου του εργου...). Α. Τι λέτε, να προτιμησω την ποσοστιαία αμοιβή ή την κατ'αποκοπή? Β. Η αγορά των μηχανικών γενικότερα ειναι ανεκτική στο να ενταξει καποιος τον παράγοντα "χρονο" στην αμοιβή του μηχανικού? Δηλαδή, να μην συμφωνήσουμε στο 12% αλλα στο 10% - και το υπόλοιπο 2% αν το εργο ειναι ετοιμο μέχρι την ταδε ημερομηνια... Ειναι κατι που εχετε ξανακουσει ή το ζορίζω αρκετα το θεμα...?
  6. Με μεγάλη μου χαρά ανακάλυψα το forum αυτό το οποίο τωρα που θα ξεκινήσω μια νέα οικοδομή μου λύνει αρκετές απορίες. Ως νέος στον χώρο των κατασκευών θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με τα παρακάτω ερωτήματα - που δεν κατάφερα να απαντήσω μέσω της ιστοσελίδας σας. Όταν ένας μηχανικός (τεχνολόγος για την ακρίβεια...) καλείται να αναλάβει την ολοκλήρωση μιας κατασκευής, πέραν της αμοιβής που έχει λάβει για την έκδοση της άδειας, ειναι σύνηθες φαινόμενο να ζητάει αμοιβή σαν ποσοστό επί του συνολικού κόστους? Αν ναι, ποιο ποσοστό θεωρείτε εσείς λογικό? Μερικές λεπτομέρειες που μπορεί να σας διευκολύνουν στο να προσδιορίσετε την απάντησή σας Προκειται για 2-3 εξοχικές κατοικίες εντός σχεδίου και οικισμού, σε μεγάλο νησί των Κυκλάδων όπου έχει βγεί ήδη η αδεια και το εργο δυναται να ξεκινήσει άμεσα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας και την πολύτιμη βοήθειά σας!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.