Μετάβαση στο περιεχόμενο

onelost

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Απάντηση κυρίως στον Γιάννη και τον Topap αλλά και σε όλους τους προηγούμενους τους οποίους και ευχαριστώ για τα κατατοπιστικά τους σχόλια: - Ναι, τα λεφτά έχουν δοθεί όπως προβλέπει το συμφωνητικό και μένουν να κάνουν τα στατικά και τα φορολογικά σύμφωνα με την κατά τόπο πολεοδομία. Οι απαραίτητες Η/Μ για την άδεια του συγκεκριμένου κτηρίου είναι μόνο η μελέτη θερμομόνωσης - είναι έτοιμη σε κάποιο συρτάρι. - Ήμασταν από πάνω τους σε όλη την διαδικασία και δεν υπάρχουν κοροϊδίες, τουλάχιστον εσκεμμένες, από μέρους τους. Δεν είναι κακοί - το αντίθετο. Άλλα είναι αμελείς σε σημείο να μας έχουν φέρει σε δύσκολη θέση (σίγουρα θα έχουν κάποιους καλούς λόγους για αυτό αλλά δεν θα έπρεπε να επηρεάζουν τον πελάτη σ'αυτό τον βαθμό). Επίσης και για να είμαι δίκαιος τους έβαλαν δυο τρικλοποδιές οι πολεοδομία και ΕΠΑΕ. - Η επίβλεψη έχει ήδη ανατεθεί σε άλλο γραφείο της περιοχής της οικοδομής. Παρ'όλες τις διαβεβαιώσεις τους για το αντίθετο, αποδείχθηκε ότι η απόσταση και μόνο θα δυσχέραινε την επίβλεψη τους ούτως ή άλλως. - Κατάφερα επιτέλους να τους μιλήσω πριν λίγο και είπαν ότι προσπαθούν να βρουν τα χρήματα και ότι δεν δέχονται δανεικά. Θα τους δώσουμε ένα μικρό αλλά εύλογο χρονικό διάστημα και μετά, πέραν της όποιας έννομης διαμαρτυρίας προς ΤΕΕ κλπ, θα κινηθούμε νομικά όπως κάποια μέλη πρότειναν. Σαν τελευταίο μέτρο σκεφτόμασταν να αποσύρουμε το φάκελο, να αναθέσουμε το έργο εκ νέου σε άλλο γραφείο και να καταθέσουμε μήνυση στους προηγούμενος. Αλλά αυτό μόνο σαν απώτατο και ακραίο μέτρο αν όλα τα άλλα αποτύχουν. Και πάλι ευχαριστώ για τις απόψεις σας και θα σας κρατήσω ενήμερους για την εξέλιξη.
  2. Βεβαίως. Και αποδείξεις καταθέσεων και emails και σχέδια. Έχουν κάνει ότι τους αντιστοιχούσε (μετά απο πολύ ταλαιπωρία) για τα χρήματα που πήραν. Έχουν όμως αναλάβει την υποχρέωση να κάνουν τη στατική μελέτη (έχει γίνει αλλά δεν κατατίθεται - εσωτερικό τους πρόβλημα αυτό) και να τελειώνουν με τα φορολογικά. Γι αυτά τα δύο, μας έχουν πει ξεκάθαρα ότι δεν έχουν τα χρήματα γιατί τους χρωστούν άλλοι λεφτά, γιατί καποιες κατασκευές που κάνουν έχουν κολλήσει κλπ. Και μετά εξαφανίστηκαν. Ναι, αλλά δεν μπορώ να κατονομάσω το γραφείο - τουλάχιστον πριν μιλήσω μαζί τους Δεν θέλω εγώ να τους δανείσω αλλά ο πεθερός μου (με μεταχρονολογημένη επιταγή ίσως) και μόνο αν είναι μικρό το ποσό. Δεν ξέρουμε ακόμα πόσα τους λείπουν, πλέον του στατικού. Υπάρχουν οικογενειακοί λόγοι που βιάζεται να ξεκινήσει το σπίτι. Το σπίτι είναι ισόγειο και απλό. 3 πολλαπλασιασμοί είναι το εμβαδόν του. Άλλαξαν ένα τοίχο και δεν ενημέρωσαν το σχέδιο της κάλυψης. Αυτό που μας ενοχλεί είναι οτι τους το είπαμε πριν πολυ καιρό και είπαν ότι στείλαμε σε εσας το λάθος και στην πολεοδομία το σωστό. Τελικά ανακαλύψαμε χτες οτι και η πολεοδομία είχε το λάθος και διορθώθηκε σήμερα.
  3. Αναθέσαμε σε γνωστό γραφείο της Θεσσαλονίκης που χτίζει κυρίως στην Άνω Πόλη να μας κάνει μελέτη για σπίτι σε άλλο νομό της Ελλάδας (μέγα σφάλμα). Ο ιδιοκτήτης του γραφείου ήταν ο πατέρας του αρχιτέκτονα ο οποίος και διατηρεί blog αρχιτεκτονικής. Οπότε θεωρήσαμε ότι θα είναι οικογενειακή και αξιόπιστη επιχείρηση. Δυστυχώς ο χρόνος που προέβλεπε το ιδ. συμφωνητικό για την έκδοση της άδειας κοντεύει τώρα το x2 (ενάμιση σχεδόν χρόνος). Έχει γίνει μια μέτρια δουλειά με πολλά λάθη και ελλείψεις, μελέτες που προέβλεπε το ιδ. συμφωνητικό αλλά δεν χρειαζόταν η άδεια δεν έχουν καν αρχίσει, ο φάκελος έμεινε από λάθος τους στην πολεοδομία για μήνες ακίνητος επειδή χρειαζόταν διόρθωση, έστειλαν μεγαλύτερη κάλυψη στην πολεοδομία από τα αρχιτεκτονικά σχέδια το οποίο τους επισημάναμε αλλά μας αγνόησαν, πατέρας και γιος μας λένε αντικρουόμενα πράγματα ή δεν μας απαντούν καθόλου και άλλα πολλά. Με τα χίλια ζόρια έχουμε φτάσει πριν την κατάθεση των φορολογικών και ενώ τους έχουμε δώσει περίπου το 90% της αμοιβής (δεκάδες χιλιάδες Ε) που προβλεπόταν, όποτε προβλεπόταν και σε μια περίπτωση αρκετά νωρίτερα ώστε να τους βγάλουμε από δυσχερή οικονομική θέση, μας λένε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης δεν έχουν τα λεφτά. Επίσης μάθαμε ότι ο στατικός τους είναι απλήρωτος για τη μελέτη. Εμείς εν τω-μεταξύ περιμένουμε άμεσα να αρχίσουμε κατασκευή. Δεν απαντούν τηλέφωνα ούτε ενδιαφέρονται να ενημερώσουν. Ακόμα προτείναμε να τους δανείσουμε τα χρήματα αν είναι μικρό ποσό. Δεν έχουμε λάβει ακόμα απάντηση. Τι μπορούμε να κάνουμε πριν ανακατέψουμε δικηγόρους; Πως μπορούμε να τους παρακάμψουμε, αν χρειαστεί, χωρίς να χάσουμε ακόμα περισσότερα χρήματα; (έχουν πληρωθεί πλήρως για ότι έχουν κάνει μέχρι τώρα) Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.