Μετάβαση στο περιεχόμενο

M_Arch

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη

M_Arch's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η αλήθεια είναι ότι μέρος της pilotis έχει κλείσει και μάλιστα σε ποσοστό 1/4. Σ' αυτό που λες συνάδελφε έχεις απολυτο δίκιο και πρεπει να το λάβω σοβαρά υπόψη μου για να είναι όλες οι πλευρές "εντάξει". Θα επανεξετάσω το θέμα προσεκτικότερα. Ευχαριστώ θερμά!
  2. Τελικά η λύση βρέθηκε.Ίσως όμως μερική λύση του προβλήματος. Στην αρμόδια πολεοδομία μου είπανε πως το μόνο που μπορώ να κάνω είναι αλλαγή χρήσης-νέα άδεια δλδ με σειρές σχεδίων τοπογραφικό, αρχιτεκτονικών, στατικών (απορώ γιατί..), μηχανολογικών. Την τακτοποίσηση βάσει Ν3843/10 την αφήνουμε επειδή ακριβώς υπάρχει διαθέσιμη δόμηση. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος του προβλήματος, το τι θα γίνει με τον 3ο όροφο που δεν κατασκευάστηκε, δλδ αν μπορώ τα 40 τ.μ. του να τα συμπεριλάβω στην ισόγεια κατοικία, δεν μπόρεσαν να μου δώσουν σαφή και ασφαλή λύση..Το μόνο που επιβάλλεται να κάνω, είναι να προσκομίσω και πλήρη σειρά φωτογραφιών του υφιστάμενου κτιρίου. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί το θέμα εν καιρω.. Ευχαριστώ πολύ πολύ!
  3. Με τακτοποίηση της pilotis το προστιμο τη θα είναι αρκετά μεγάλο, κι εκτός αυτού υπάρχουν διαθέσιμα 100τ.μ. δόμησης. Οπότε θα μπορούσε ενδεχομένως να γίνει εκ νέου μελέτη με αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης και κατάθεση νέων σχεδίων? Όσον αφορά τα 40τ.μ. του 3ου ορόφου που δεν έχουν κατασκευαστεί, ο ιδιοκτήτης δεν επιθυμεί να τα κατασκευάσει τώρα, αλλά να τα "μεταφέρει" στο ημιυπόγειο έτσι ωστε μαζί με τα 100τ.μ. διαθέσιμα που έχει ούτως ή αλλώς να μετατρέψει ολόκληρη τη pilotis σε κατοικια. Πάντως ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!
  4. Καλησπέρα! Είμαι νέα μηχανικός και μου έχει τύχει μία περίπτωση κάπως περίπλοκη. Για του λόγου το αληθές: Πρόκειται για ένα υφιστάμενο κτίσμα εντός σχεδίου, με ημιυπόγειο(ως pilotis στα σχέδια), 1ο και 2ο όροφο, άδειας του '82. Η επιφάνεια του ημιυπογείου είναι 135τ.μ. Στην άδεια προβλεπόταν και 3ος όροφος (απόληξη κλιμακοστασίου+2υπνοδωμάτια) συνολικού εμβαδού 40τ.μ., ο οποίος δεν κατασκευάστικε ποτέ! Επιπλέον, ο σ.δ. δεν είχε εξαντληθεί και βάσει σχεδίων υπήρχε περιθώριο δόμησης 100τ.μ., τα οποία έμειναν επίσης "ανεκμετάλλευτα". Σήμερα, ο ιδιοκτήτης επιθυμεί να κάνει αλλαγή χρήσης του ημιυπογείου(συνολικόυ εμβαδού 135τ.μ.) από pilotis σε κατοικία. Οι απορίες μου αφορούν τα εξής: εφόσον έχει περιθώριο δόμησης 100τ.μ. και 40τ.μ.(τα οποία δεν κατασκευάστηκαν ποτέ), μπορεί να γίνει το ημιυπόγειο κατοικία με αναθεώρηση αδείας? Τα 40τ.μ. του 3ου ορόφου μπορούν να "μεταφερθούν" στο ημιυπόγειο? Πρέπει να κανω αναθεώρηση και αλλαγή χρήσης μαζί σε μία πράξη? Πως πρέπει να χειριστώ το εν λόγω θέμα? Οι συμβουλές σας θα μου φανούν χρήσιμες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  5. Καλησπέρα, Θα ήθελα να ρωτήσω εάν είναι δυνατή η τακτοποίηση ανοιχτού χώρου στάθμευσης - πυλωτή (ενός αυτοκινήτου), ο οποίος πλέον είναι κλειστός χώρος στάθμευσης. Κι αν ναι, αυτό δεν καταργεί τη πολεοδομική διάταξη που αφορά τη συνολική επιφάνεια κάτοψης ισογείου: >50% κοινόχρηστοι ανοιχτοί χώροι-πυλωτή ? Όπως και να έχει, η πολεοδομία δεν μπορεί να μου δώσει σαφή απάντηση στο θέμα, αναφέροντάς μου πως η συγκεκριμένη "αλλαγή" χρήσης από ανοιχτό σε κλειστό χώρο στάθμευσης δεν εμπίπτει στη συγκεκριμένη ρύθμιση με το Ν.3843/10 και επιπλέον πως τον συγκεκριμένο χώρο δύναται μελλοντικά να προσβάλλει ο εκάστοτε συνιδιοκτήτης της εν λόγω οικοδομής, εφόσον η πυλώτή είναι χωρισμένη με κανονισμό πολυκατοικιας και όχι στα σχέδια. Ευχαριστώ προκαταβολικά
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.