Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

nikolakis

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΞΑΝΘΗ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

nikolakis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. eliso δεν είναι παρόδια η στοά μου. Οπότε μάλλον ανήκω στην περίπτση που λέει η myri. thanks anyway
  2. Σε ευχαριστώ myri. Έκανα μια προσπάθεια να βγάλω φώτο την απόφαση της Δ.Ο.Κ.Κ. και να την ανεβάσω αλλάδεν τα κατάφερα. Πάντως αυτή αναφέρει ''Εφόσον η δίοδος εισόδου σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης οικοδομής πληροί τις προυποθέσεις τις παρ. 5β του άρθρου 29 του Γ.Ο.Κ. τότε δεν απαιτείται η δημιουργία και ετέρας διόδου δια την προσπέλαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην οικοδομή''
  3. Για την εσωτερική στοά τι λέτε? μετράει στην δόμηση?
  4. Παιδιά, δεν έχω σκάνερ προς το παρόν. μόλις τη σκανάρω θα την ανεβάσω. ευχαριστώ
  5. Ελπίζω να μπορέσετε να καταλάβετε τι εννοώ από το σχέδιο που έχω επισυνναψει. Πάντως έχω βρει την απόφαση της Δ.Ο.Κ.Κ. που έψαχνα και ελπίζω να με βοηθήσει. Δεκτό κάθε σχόλιο και κάθε συμβουλή. Είμαι διαθέσιμος για βοήθεια σε οποιοδήποτε άλλο συναδελφο αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα στη πολεοδομία.
  6. Καταρχήν ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου Το οικοπεδο μου έχει προσωπο 10,75μ. Χρησιμοποιώ τα 8μ σαν βιτρίνα του μαγαζιού (+ θέση στάθμευσης για το μαγαζί)και τα υπόλοιπα 2,75μ για κοινό διάδρομο οχημάτων και πεζών προς την είσοδο του κλιμακοστάσιου και του ακαλύπτου από πίσω. Το απαραίτητο πλατος 1.30μ του διαδρόμου των πεζών εμπεριέχεται μέσα στα 2.50μ που αφήνω για τα οχήματα.δηλαδή είναι κοινός(1,30+1,20) = 2,50. Υπάρχει κάποιος νόμος που να αναφέρει πως οι δύο διάδρομοι πρέπει να είναι ξεχωριστοι ή (το αντίθετο) πως μπορούν να ταυτίζονται? Έχω 3 θέσεις στάθμευσης στην πίσω μεριά του οικοπέδου.(αν παίζει κάποιο ρόλο). Το έχω δει σε πολλές περίπτώσεις οικοδομών με μικρό πρόσωπο οικοπέδου και με έχει πληροφορήσει παλιος μηχανικός πως υπάρχει και απόφαση του Δ.Ο.Κ.Κ. επί του θέματος. Αν υπάρχει συνάδελφος που έχει αντιμετωπίσει το θέμα στο παρελθόν θα ήμουν ευγνώμων! ευχαριστω εκ των προτέρων
  7. Καλησπέρα σε όλους Σε κτίριο μικτής χρήσης έχω κάτοψη ισογείου που αποτελείτε από κατάστημα, κλιμακοστάσιο και εσωτερικη στοά προς τον ακαλυπτο οπου και υπάρχουν θέσεις στάθμευσης. Η εσωτερική στοά εξυπηρετεί την κίνηση των οχημάτων αλλα και των πεζών(από οδό προς κλιμακοστάσιο). Η απόσταση του κλιμακοστασίου από την οδό είναι 5μ.<30μ. Από πολεοδομία μου ζήτησαν ελάχιστο πλάτος στοάς 2,25(για οχήματα) + 1,30(για πεζούς = 3,50μ.(συνολικά) Σχετική νομοθεσία βρήκα μόνο το άρθρο 21 του κτιριοδομικού που ανφέρεται όμως σε διαφορετική από τη δική μου περίπτωση(30μ. απόσταση κλιμακοστασίου από οδό) Με πληροφόρησαν πως υπάρχει μια απόφαση της Δ.Ο.Κ.Κ. που αναφέρει πως το πλάτος του διαδρόμου μπορεί να είναι 2,25 και η χρήση του να είναι κοινη για οχήματα και πεζούς. 1.Γνωρίζει κανείς την απόφαση αυτή ή που μπορώ να την αναζητήσω ή κάποιον άλλο τρόπο για να αντιμετωπίσω την απαίτηση τησ πολεοδομίας? 2.Ακόμη η επίφάνεια της στοάς μετράει στη δόμηση? η θεωρείται δίοδος προς τις θέσεις στάθμευσεις χωρίς να μετράει στη δόμηση? ─────────────────────── Αναγράψτε την ειδικότητά σας στο προφίλ.
  8. Ναι, υπάρχει σπίτι και κατοικείται. Ο ιδιοκτήτης δεν είναι πρόθυμος να συναινέσει στο γκρέμισμα της μεσοτοιχίας. Σκέφτηκα ότι με αλλαγή του τοπογραφικού μπορώ να αποφύγω το πρόβλημα χωρίς να χρειαστεί να το αντιμετωπίσω αλλα δεν γνωρίζω αν θα το βρω μπροστά μου στην πορεία. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
  9. Καλησπέρα σε όλους Είμαι φρέσκος στο χώρο και σαν πρώτη μου δουλεια μου έτυχε η έκδοση άδειας (μαζι με όποια μελέτη μπορέσω να πραγματοποιήσω) για την ανέγερση 5όροφης οικοδομής. Το πρώτο απο τα προβλήματα που έχω να αντιμετωπίσω είναι η ύπαρξη μεσοτοιχιας στα όρια του οικοπέδου μου και στη θέση που μπορεί να τοποθετηθεί το κτίριο μου. Πρόκειται για ένα παλιό τοίχο απο πέτρες και λάσπη πάνω στον οποίο είναι κτισμένοι εκ των υστέρων οι τοίχοι από τούβλο του παλαιού κτίσματος του οικοπέδου μου και του διπλανής διώροφης κατοικίας. Το ύψος του πέτρινου τοίχου είναι λίγο πιο πάνω από 3.50 μ. Ρωτώντας από εδω και από εκεί έμαθα πως ο νόμος δεν σου δίνει τη δυνατότητα να γκρεμίσεις το μέρος του κοινού τοίχου (μεσοτοιχίας) που βρίσκεται εντός των ορίων του οικοπέδου σου, αλλά ούτε και να αμελήσεις τον τοίχο και απλά να χτίσεις δίπλα σε αυτόν, χαρίζοντας ουσιαστικά στο γείτονα τα τ.μ. που αυτός καταλαμβάνει. Ως προτεινόμενη λύση μου υπέδειξαν το λεγόμενο φουρούσι, δηλαδή να μην πειράξω καθόλου τον τοίχο και στην πλάκα του 2ου ορόφου και πάνω να βγάλω το πλαινό μου δοκάρι έξω απο την περασιά των υποστυλωμάτων στηρίζοντάς το σε δοκάρια προβόλους που θα πατάν στα υποστηλώματα.Κάτι σαν αυτό που βλέπουμε στην φωτό του θέματος ''δοκός επί δοκού ??'' του TheoTDM900 μόνο που στην περίπτωσή μου θα αναγκαστώ από τη μία πλευρά του κτιρίου μου να έχω τα υποστηλώματά μου 30 εκ. πιο μέσα από την πλάκα μου. Προσωπικά η λύση με το φουρούσι δεν μου φένεται ικανοποιητική από στατικής άποψης, ενώ μου δημιουργεί προβλήματα και στην αρχιτεκτονική μελέτη λόγω στενόητας χώρου. Οπότε σκέφτομαι να αναπροσαρμόσω το τοτοπογραφικό του οικοπέδου μου χωρίς να συμπεριλάβω τη μεσοτοιχία (πάντα μετά από υπόδειξη των ορίων απο τον ιδιοκτήτη). Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας Σας ζητώ συγνώμη για την έκταση του κειμένου μου και θα σας ήμουν υπόχρεος για όποια συμβουλή μου δίνατε. Παρατήρηση: Δεν δημοσιεύουμε το ίδιο θέμα σε δύο κατηγορίες.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.