Μετάβαση στο περιεχόμενο

konan78

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by konan78

  1. o inverter είναι Kaco. Παροχή έχω πάρει από τον πίνακα που δίνει ο ινβέρτερ. Ο ινβέρτερ δεν βγάζει κάποιο πρόβλημα. Πέφτει ο δδε του πίνακα. Συνάδελφε, δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε παράθεση ολόκληρης της αμέσως προηγούμενης δημοσίευσης. miltos
  2. Το ρελέ λειτουργεί κανονικά εδώ και 1.5 χρόνο. Είχαμε συνδέσει το ένα ΒΟΧ PVO-11 και λειτουργεί κανονικά. Όταν πήραμε το καλώδιο από το PVO-11 για να δώσουμε στο N-20 με το που ανεβάζουμε την ασφάλεια των Offsetbox πέφτει το ρελέ. Οι συνδέσεις είναι σωστά. Δεν προλαβαίνουμε να δούμε τις ενδεικτικές λυχνίες. Βypass στο ρελέ δεν έκανε. Πάντως μου κάνει εντύπωση το ότι και χωρίς την γείωση ρίχνει το ρελέ.
  3. Ενα ερώτημα για την ηλεκτρολογική σύνδεση. Στην εγκατάσταση είναι συνδεδεμένο αυτή τη στιγμή μόνο ένα SMA PV Offset Box PVO-11. Προσπάθησε ο ηλεκτρολόγος σήμερα να συνδέσει και ένα SMA PV Offset Box N-20 Στο SMA PV Offset Box N-20, στην υποδοχή FE συνδέει την γείωσή και ρίχνει το ρελέ που έχω στον πίνακα. Δοκίμασε να έχει εκτός την γείωση αλλά και μόνο με την φάση και τον ουδέτερο πάλι το ρίχνει. Στην εγκατάσταση είναι συνδεδεμένο αυτή τη στιγμή μόνο ένα SMA PV Offset Box PVO-11. Μήπως έχεις καμία ιδέα? Είναι κλειστά και η SMA.
  4. Ενα απο τα πλεονεκτήματα του Solaredge. Παρακολουθείς online απο το monitoring το κάθε πλαίσιο χωριστά. Σου παραθέτω καμπύλες τάσης, έντασης και ισχύος για ένα προβληματικό πλαίσιο πριν και μετά την τοποθέτηση του SMA PVO-11. Όπως βλέπεις υπάρχει σαφής βελτίωση. pid panel.pdf
  5. Δεν καταλαβαίνω τι πρέπει να τσεκάρω. Οι εντάσεις των ρευμάτων; Απο όσο ξέρω το Offset box απλά δημιουργεί μια ανάστροφη τάση στα άκρα της στοιχειοσειράς. Την τάση την έχω τσεκάρει. Το PVO-11 έχει ήδη εγκατασταθεί εδώ και ένα μήνα σε 2 εγκαταστάσεις με Solaredge.
  6. Καλησπέρα, έχω τοποθετήσει εδώ και ένα μήνα SMA PV OFFSET BOX σε INVERTER SOLAREDGE και βλέπω ότι το πρόβλημα σταδιακά διορθώνεται. Αν χρειαστείς μπορώ να σου στείλω και διαγράμματα τάσης, ισχύος, ρεύματος. Προσοχή.! Η SOLAREDGE λέει ότι μόνο το προηγούμενο μοντέλο του SMA PV OFFSET BOX έχει έγκριση. Όχι το Ν20.
  7. Άρα αν δω ότι όλα τα πλαίσια που έχουν χαμηλή απόδοση είναι στο τέλος της στοιχειοσειράς με τον αρνητικό πόλο, έχω μια καλή ένδειξη για το φαινόμενο του PID. Από ότι μίλησα και με τους μηχανικούς της KACO θα απαιτηθούν 2 boxes γιατί ανήκουν στην παρακάτω εξαίρεση που λέει και η sma στο installation manual. No more than 1 SMA PV Offset Box must be connected per inverter. Exceptions to this rule are inverters with several inputs in which the negative DC inputs are not internally bridged.
  8. Να εξηγήσω λίγο τα διαγράμματα με τις μετρήσεις. Στο αρχείο pdf υπάρχουν 33 σελίδες. Η κάθε σελίδα αφορά και ένα πλαίσιο. Σε κάθε σελίδα υπάρχουν 3 διαγράμματα με μετρήσεις 7 ημερών. Το πάνω αριστερά διάγραμμα είναι το διάγραμμα ρεύματος/ χρόνου. Το πάνω δεξιά διάγραμμα είναι διάγραμμα τάσης/ χρόνου. Το κάτω διάγραμμα είναι το διάγραμμα της ισχύος/χρόνου. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι όσα πλαίσια έχουν χαμηλή απόδοση (3ο διάγραμμα) έχουν περίεργη καμπύλη τάσης. Γενικά η τάση το πρωί θα πρέπει να είναι υψηλή το μεσημέρι που το πλαίσιο έχει υπερθερμανθεί να εμφανίζει την ελάχιστη τιμή της και μετά να αυξάνεται . Σε αυτά τα πλαίσια δεν συμβαίνει όμως αυτό. Η βελτίωση στην απόδοση με το SMA PV OFFSET BOX έγινε άμεσα ή απαιτεί μεγάλο χρονικό διάστημα?
  9. Από ενημέρωση που είχα από την KACO το SMA PV OFFSET BOX είναι συμβατό με τον powador 12.0TL. Βέβαια για κάθε MPPtracker χρειάζεται ξεχωριστό SMA PV OFFSET BOX. Γενικά δεν θα έλεγα ότι υπάρχει πρόβλημα υγρασίας. Έχεις τοποθετήσει ποτέ το SMA PV OFFSET BOX? Έχεις δει αποτελέσματα? Επισυνάπτω κάποια διαγράμματα από τα πλαίσια. solar panel diagramms.pdf
  10. Συγχώνεψη θεμάτων - miltos Έχει κανείς εμπειρία με το φαινόμενο PID σε φωτοβολταικά πλαίσια? Έχω ένα πρόβλημα με έναν συγκεκριμένο τύπο πλαισίων το οποίο έχω εγκαταστήσει σε 3 εγκαταστάσεις σε στέγες. Και οι 3 εγκαταστάσεις έχουν κατά 20-25% χαμηλότερη παραγωγή ενέργειας, σε σχέση με άλλες εγκαταστάσεις στην ίδια περιοχή. Προβλήματα σκιάσεων δεν υπάρχουν. Στην μία εγκατάσταση έχω χρησιμοποιήσει έναν τριφασικό Kaco ενώ στις άλλες 2 εγκαταστάσεις έχω χρησιμοποιήσει μετατροπέα της Solaredge. Στις 2 εγκαταστάσεις με Solaredge έχω δεδομένα για κάθε πλαίσιο ξεχωριστά και βλέπω ότι από τα 33 πλαίσια τα 10-15 έχουν χαμηλότερη απόδοση από τα άλλα. τα πλαίσια με την χαμηλότερη απόδοση είναι συγκεντρωμένα προς το τέλος της στοιχειοσειράς. Αλλάζοντας θέση σε ένα πλαίσιο χαμηλής απόδοσης με ένα άλλο που είχε κανονική απόδοση, το πρόβλημα ακολούθησε το πλαίσιο. Άρα αποκλείω να οφείλετε σε σκίαση ή σε πρόβλημα του powerbox. Επίσης η καμπύλη της τάσης είναι λίγο περίεργη γι' αυτά τα πλαίσια. Η καμπύλη της τάσης έχει την μορφή της καμπύλης ισχύος. Στην εγκατάσταση με τον KACO λόγω έλλειψης οργάνου μέτρησης καμπύλης Ι-V δεν έχω δεδομένα παρά μόνο την Voc, η οποία για κάποια πλαίσια είναι αρκετά χαμηλή. Έχει κανείς εμπειρία από το SMA PV OFFSET BOX? Μπορεί να είναι μια λύση?
  11. Στο Photon δεν αναφέρει την REC αλλά αρκετές άλλες εταιρίες όπως Canadian Solar, Mitsubishi Electric, Q-Cells, Schüco International, Siliken, Trina Solar,... Φαίνεται ότι το πρόβλημα είναι γενικό.
  12. Στο περιοδικό Photon στο τεύχος του Ιανουαρίου μπορείς να διαβάσεις ένα εκτενέστατο άρθρο σχετικά με το συγκεκριμένο ΄΄πρόβλημα΄΄. Πάντως στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό δεν έχει αντίκτυπο στην απόδοση των πλαισίων. Ενδιαφέρων πάντως έχει και η αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος από την κάθε εταιρία. Εάν δεν αποδειχθεί πτώση της απόδοσης των πλαισίων κάτω από συγκεκριμένα όρια δεν μπορείς να διεκδικήσεις και αντικατάσταση λόγω εγγύησης.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.