Μετάβαση στο περιεχόμενο

haris_el

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by haris_el

  1. Νομίζω ότι κακώς μπλέκουμε τη ΔΕΗ, αυτή είναι απλά ο μεσάζων αφού ουσιαστικά είναι Η εταιρεία στο χώρο, δεν γίνεται αλλιώς. Στην πράξη γίνεται μια εκκαθάριση και μια μετακύλιση στο τέλος ΑΠΕ. Οπότε το αν είναι κερδοφόρα η ΔΕΗ ή αν γίνει ιδιωτική λίγη σημασία έχει. Ο ΔΕΣΜΗΕ νομίζω λέει ότι η ΟΤΣ είναι τόση, η παραγωγή από ΑΠΕ τόση, άρα πληρώνονται η παραγωγή και το τέλος ΑΠΕ βγαίνει τάδε για να καλυφθεί η διαφορά. Η ΔΕΗ μπορεί να μπαίνει μέσα 1 δις € αλλά ο παραγωγός να πληρώνεται κανονικά από το τέλος ΑΠΕ. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις στέγες νομίζω κι αυτό γιατί η ταρίφα είναι πολύ καλή και το έργο δύναται να χρηματοδοτηθεί από τον ιδιώτη χωρίς να μεσολαβήσει η τράπεζα. Υπάρχει πολύς κόσμος που θα επένδυε 15-30 χιλιάδες για μερικά kW στην ταράτσα του. Φυσικά και μπορούν να αλλάξουν οι όροι και η ταρίφα, αν κάποιοι ρωτούν! Το εγγυημένο δεν λέει τίποτα, μέχρι πριν 1 χρόνο το ΔΝΤ ήταν τρελό σενάριο. Στην Ισπανία νομίζω ότι έριξαν την τιμή 40% κι ας υπήρχε εγγύηση με νόμο. Απλά η τιμή για τις ταράστες είναι τόσο υψηλή που αντέχεται μια πτώση της τάξης του 40%. Αν τα 10kW κοστίζουν 35.000€ (καλή τιμή βέβαια), με 7000€ το χρόνο, η επένδυση βγαίνει σε 5 χρόνια. Αν από 55 λεπτά πέσουμε στα 40 λεπτά, τότε βγαίνει στα 7 χρόνια! Όποιος σκέφτεται μια τέτοια επένδυση ας βάλει κάτω όλα τα ενδεχόμενα, αλλά με τη μείωση του κόστους εγκατάστασης και τις τιμές αυτές, η επένδυση βγαίνει. Και πολύ άνετα. Όλες οι επενδύσεις έχουν ρίσκο, όπως γράφτηκε, ακόμα και οι καταθέσεις.
  2. Αν και επανέρχομαι μετά από μέρες, ήθελα για την ιστορία και μόνο να πω ότι πήρα μερικά τηλέφωνα για να μάθω. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα? Πήρα το υπουργείο παιδείας και έγινα μπαλάκι μεταξύ διαφόρων διευθύνσεων. Άλλοι μού έλεγαν να πάρω στη Βιβλιοθήκη (φαντάζομαι θα είναι το αρχείο), άλλοι στη Β-βάθμια, άλλοι στην Ιδιωτική, άλλοι στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό κλπ. Μετά, κι αφού διάφορα τηλέφωνα από αυτά δεν δούλευαν και φυσικά όλοι παρέμπαιναν σε κάποιον άλλο, κατέληξα να τηλεφωνήσω σε ένα γραφείο δευτεροβάθμιας κι από κει σε γραφείο επαγγελματικής απασχόλησης. Για να μην πολυλογώ, κανείς δεν ήξερε! Τσάμπα τα τηλέφωνα και οι ώρες αναμονής. Έψαχναν να βρουν την κατηγορία και τελικά μού είπαν ότι μάλλον μπορώ να κάνω ηλεκτρολογία και μηχανολογία και πληροφορική προφανώς λόγω και του ΜΥ μετά το ΗΜ. Αν μπορεί κανείς να βγάλει άκρη ας γράψει τα αποτελέσματα!
  3. Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Να φανταστείς στο ΤΕΕ μού είπαν ότι όλα είναι οκ, απλά χρειάζεσαι τον κωδικό στην εφορία για να είσαι τυπικά εντάξει. Τόσο σχετικοί δηλαδή... Και κάτι ακόμα. Φαντάζομαι το ΤΣΜΕΔΕ αρκεί, δεν εμπλέκεται πουθενά ο ΟΑΕΕ, σωστά? Γιατί στο κράτος που ζούμε τίποτα δεν αποκλείεται. Επίσης, τι μαθήματα μπορείς να κάνεις? Όχι ότι υπάρχει πρόβλημα αφού κανείς δεν μπορεί να το αποδείξει αυτό αλλά για το τυπικό του θέματος.
  4. Αν και δεν είναι ό,τι καλύτερο για ένα μηχανικό να καταφεύγει σε ιδιαίτερα μαθήματα, αυτά παραμένουν μια διέξοδος απασχόλησης για πολλούς μηχανικούς αφού τουλάχιστον σε επίπεδο λυκείου το κατέχουμε το θέμα ίσως καλύτερα κι από τους αντίστοιχους καθηγητές. Μπορεί κάποιος να πει με βεβαιότητα αν ως μηχανικοί μπορούμε να παραδίδουμε νόμιμα ιδιαίτερα μαθήματα? Και αν ναι σε ποια? Μόνο αντίστοιχα της ειδικότητάς μας ή και μαθηματικά? Αν και αυτό το πρόβλημα λύνεται αν γράφεις πχ προγραμματισμός υπολογιστών ή κάτι ανάλογο. Στο ΤΕΕ μού είπαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Απλά στην εφορία προσθέτεις τον ανάλογο κωδικό.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.