Μετάβαση στο περιεχόμενο

elenoi

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

elenoi's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. έχω μία οικοδομή με άδεια του 1987 η οποία έχει σταματήσει στο στάδιο μετά την ολοκλήρωση των τοιχοποιιών. Ο πελάτης μου την αγοράζει σε αυτήν την κατάσταση και ξεκινάμε νομιμοποίηση ορόφου (σύνομος) αφού δεν υπήρχε στην άδεια αλλά είχε γίνει εξαρχής στην κατασκευή. έχω φτάσει στο στάδιο των φορολογικών και η απορία μου είναι το εκκο. δεν υπάρχει στον παλιο φάκελο το εκκο του 1987. η μονοκατοικία αυτή επειδή έμεινε ημιτελής, δεν έχει πάρρει ρεύμα. ο παλιός ιδιοκτήτης δεν έχει τίποτα. ούτε αποδείξεις, ούτε εκκο. ο τίτλος της καινούριας άδειας είναι: Νομιμοποίηση τμήματος διωρόφου οικοδομής της υπ'αριθμόν 3888/87 αδείας σύμφωνα με το άρθρο 22 του ΓΟΚ 85, αποπεράτωση εργασιών και προσθήκη κατ' επέκταση τμήματος στο ισόγειο και το υπόγειο. οι νομομοποιήσεις και οι προσθήκες χρειάζονται εκκο? κανονικά δε θα έπρεπε να φτιάξω ένα εκκο με τα δεδομένα του 1987 όπως αυτό που χάθηκε και ένα για τα νέα τμήματα (όροφος και προσθήκες) αν αυτό απαιτείται? πώς μπορώ να βρω δεδομένα για εκκο του 1987? ευχαριστώ πολύ, ελπίζω με τη βοήθειά σας να καταφέρω να ολοκληρώσω επιτέλους αυτήν την άδεια.
  2. Εχω αναλαβει μια ανακαινιση και το διαμερισμα εχει μωσαικα. Επειδη ηταν πολυ χαλια και δε γινοταν να τα τριψουμε, αποφασισα να τα βγαλω τελειως. Θα το κανω με χρηση κομπρεσερ και οπως καταλαβαινετε ο θορυβος θα ειναι αδιανοητος για τους ενοικους της πολυκατοικιας. Προφανως θα μου γινουν παρατηρησεις. Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι απο τις 8 το πρωι ως τις 2.30 δεν ειναι ωρες κοινης ησυχιας και μπορω ελευθερα να κανω οση φασαρια θελω. Γνωριζει κανεις αν για χρηση κομπρεσερ υπαρχει ειδικο ωραριο? Για την μετατροπή από κεφαλαία σε πεζά, Χάρης.
  3. σου εύχομαι όλα να πάνε καλά και σου λέω πως κινήθηκα εγώ που τώρα το νίνι μου είναι 6 μηνών. για γυναικολογική εξέταση δίνει το τσμεδε 20 + 8κάτι που είναι του υπερήχου. να σημειώσω ότι μένω σε απόσταση 10 λεπτών από το τσμεδε οπότε δεν είχα πρόβλημα να πηγαίνω συχνά. η γιατρός μου έκοβε 2 αποδείξεις με διαφορετική ημερομηνία (να μη γράφουν ότι είσαι σε κύηση, εμένα φαινόταν καθαρά στον έκτο μηνα γιατί κρυβόταν η κοιλιά με τα χειμωνιάτικα και το μπουφάν ) τις πήγαινα σε διαφορετική μέρα μέσα στο μήνα και μου δίναν τα λεφτά. αν γράψει ο γιατρός ότι είσαι σε κύηση δε δικαιούσαι τίποτα γιατί δε θεωρείσαι άρρωστη. μετά τον 60 μήνα που φούσκωσα αλλά επίσης έπρεπε να κρεβατωθώ, πήγαινε μια ξαδέρφη μου οπότε πάλι δε με βλέπαν. για τις εξετάσεις αίματος έπαιρνα όλο το ποσό , και κάποιες ήταν και αρκετά ακριβές, αλλά στο έντυπο έγγραφα απλά εξετάσεις αίματος. αν κάποιες δεν περνούσαν είναι θέμα του ελεγκτή να δει το αναλυτικό τις απόδειξης και δεν το κοιτούσε ποτέ. φάρμακα επίσης ότι σου γράψουν και αφορούν εγκυμοσύνη, παίρνεις το 100% και καλά το ασβέστιο και το σίδηρο είναι και οικονομικά, αλλά ένεση που έκανα για ρέζους αρνητικό στο τέλος είχε γύρο στα 100€ νομίζω και τα πήρα. για triplex καρδιάς δίνουν 73€ και το ξέρω γιατί το έκανα μετά τι γέννα. για το μεγάλο υπέρηχο μου γράψανε στο βιβλιάριο γυναικολογική εξέταση έσω όργανον (δεν έχω την απόδειξη να δω τι έγραφε εκεί), και πήρα πίσω γύρο στα75 νομίζω. αλλιώς είναι σαν απλός υπέρηχος που επιστρέφουν 8€ (άσχετα αν εσύ δίνεις 150). 3 βδομάδες πριν γεννήσω με πήγανε στο διαβαλκανικό γιατί είχα συσπάσεις και έμεινα μέσα μια βδομάδα. υποτίθεται ότι είναι συμβεβλημένο, αλλά μόνο για τρίκλινο (καλύπτει όλο το ποσό). όλως περιέργως όμως όταν πήγα εγώ δεν υπήρχε διαθέσιμο, και για το δίκλινο που μπήκα, κάλυπτε μόνο ένα μικρό ποσό τι μέρα τύπου 20€. δε θυμάμαι κάτι άλλο προς το παρόν. ελπίζω να σε βοήθησα και όλα να πάνε καλά. Για τη μετάφραση από greeklish στα Ελληνικά, Χάρης.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.