Μετάβαση στο περιεχόμενο

filarakos56

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

filarakos56's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. σας ευχαριστω ολους για για τις συμβουλες,αν και ο jbosdas μου εκανε την καρδια περιβολι,θα το παλεψουμε μεχρι τελους δεν υπαρχει αλλη επιλογη.η αρχη ειναι παντα δυσκολη.
  2. Ειμαι στην φαση του μεταπτυχιακου,αλλα επειδη περασαν τα χρονια σκεφτομαι με εναν φιλο πολιτικο μηχ.να ανοιξουμε γραφειο αφου ουτως η αλλως δουλεια δεν βρισκουμε και αφου υπαρχει ενδιαφερον απο το συγγενικο μου περιβαλλον για καποιες αδειες να το εκμεταλευτω αλλα να μην γινουμε και ρεζιλι,οσο για αρχιτεκτονα εχω την ξαδερφη μου ειναι στην διπλωματικη(μαυρα μεσανυχτα εχει και αυτη).Πολυ αγχος παιδια,ενα αλλο θεμα με τα ενσημα(ποσα ενσημα) και με το κοστος μιας αδειας αλλα και της κατασκευης;συχνη ερωτηση ποσα ενσημα θα πληρωσω;ποσο κοστιζει μια αδεια;ποσα μπετα θα πεσουν;ποσο σιδερο;γενικα ποια προγραμματα πρεπει να αγορασουμε για να ειμαστε καλλυμενοι σε ολα αυτα τα θεματα,για ενα ολοκληρομενο γραφειο;
  3. δηλ.απο οτι καταλαβα:αν εχει τοπογραφικο του το ζηταω για να υπαρχει η συζητηση μας βαση αν παλι δεν εχει τοπογραφικο του λεω οτι πρωτα πρεπει να εκπονησουμε ενα τοπογραφικο για να δουμε τι γινεται σχετικα με τους ορους δομησης και τα σχετικα και μετα συνεχιζουμε,εννοειτε οτι το τοπογραφικο του λεω οτι θα το εκπονησω εγω,την νομοθεσια που την βρισκω; ιντερνετικα ή αγοραζω καποιο προγραμμα.το τοπογραφικο αυτο θα χρησιμοποιηθει και για για την εκδοση αδειας ετσι;με το αποσπασμα απο χαρτη απο οτι ξερω.το αποσπασμα το παιρνω απο την τεχνικη υπηρεσια του δημου;του ορους δομησης της περιοχης μου απο που μπορω να τους παρω;απο τον δημο;με αιτηση ή κατιδιαν; νομιζω οτι μιλαω σαν 5χρονο αλλα ειμαι χαμενος στον ωκεανο με αυτα.
  4. Καλησπέρα,έχω ένα θέμα με την έκδοση αδείας,απορίες γενικά,έρχεται ο πελάτης και σου ζηταει να του σχεδιασεις ενα πρωτο πλανο για μια κατοικια,εγω τοτε ξεκιναω κατευθειαν την σχεδιαση ρωτοντας τον σχετικα με ποσα τετραγωνικα και αλλα πολλα ή πρωτα απο ολα του ζηταω ενα τοπογραφικο για να δω ορους δομησης κτλ ωστε να εξακριβωσω οτι μπορει να χτισει και ποσο και μετα συνεχιζω;και αν δεν εχει τοπογραφικο;(sorry,νεος μηχανικος)
  5. ευχαριστώ πολύ εννοειτε πως εμεις οι νεοι μηχανικοι περιμενουμε να μαθουμε απο καποιους που κατεχουν γνωσεις,η γνωση ειναι για να την δινουμε απλοχερα σε αυτους που την χρειαζονται.
  6. οκ συγνωμη αν παρεξηγηθηκα δεν ηταν αυτος ο στοχος μου ,οντως ειμαι νεος δεν ορκιστηκα ακομη απλα θελω να βοηθησω πρωτη φορα μου ζητανε την γνωμη μου,δεν θελω να φανω εξυπνος αλλα χρησιμος,απλα αν γινεται να μου δωσετε τα φωτα σας οχι πανω στο θεμα ποσα μετρα χτιζει το αγροτεμαχιο αλλα αν ενα βιοτεχνικο-βιομηχανικο κτιριο κατασπαταλα την δομηση η ισχυει κατι αλλο,αν του απομενει δηλ κατι για το μελλον να μπορει να κανει ενα σπιτακι.
  7. Γιατι ισως να μην υπαρχει ο μηχανικος και επειδη οι σπουδες μου ειναι σχετικες με το επαγγελμα του πολ.μηχανικου με εμπιστευτηκε να τον απαντησω σχετικα με το θεμα του να εχει μια γενικη εικονα και οταν θα ερθει η ωρα να χτισει εννοείτε θα απευθυνθει σε εναν πτυχιουχο πολ.μηχανικο,απλα θελω σαν φιλος να του δωσω μια απαντηση,γιαυτο ζηταω τα φωτα σας.
  8. ένας φίλος εχει αγροτεμαχιο 12.000μ εκτος σχεδιου-εκτος ζωνης ειχε χτισει βιοτεχνια αφρολεξ(με πανελ και μεταλικο σκελετο) πριν 15 χρονια 600μ2 και τωρα θελει να χτισει κατοικια μεσα σαυτο το αγροτεμαχιο εχει το δικαιωμα;και αν ναι ποσα μετρα δομησης;με την καλυψη τι γινεται; ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.