Μετάβαση στο περιεχόμενο

argi7

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

argi7's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το ζήτησα επανηλλημένως... μάλιστα ρωτώντας και αλλού σε αλλη περιφέρεια μου είπαν κατηγορηματικά ότι πράγματι είναι τα μεικτά με τους εξωτερικούς τοίχους και όχι τα καθαρά... Η δικαιολογία που προβάλλεται για τα καθαρά είναι τελειώς μπακάλικη... Γιατί λέει ότι σε κάποια παραδοσιακά μπορεί να έχεις τοίχους 60 πόντους και ως εκ τουτου η κατοικία γινεται πολύ μικρή εσωτερικά... μού είπε δε και κάτι γγια αντίστοιχες ερωτήσεις σε ενοικιαζόμενα δωμάτια που αναλογικά τα ερμηνευει...(βεβαια πως φτάνεις απο το ένα στο άλλο δεν το καταλαβαίνω...) κάτι σαν τον αστυνομικό, το μπουζούκι και το όργανο.... Από την άλλη στην παρατήρηση μου σχετικά με νομοθεσία/απόφασή ή κάτι γραπτό ή απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχει τίποτα γραπτό και είναι θέμα ερμηνείας... και αυτολεξεί "μπορεί να μην σας αρέσει αλλά αυτή η άποψη μου και ΕΓΩ είμαι ο αρμόδιος και αυτή είναι η δική μου ερμηνεία του νόμου..." Προφανώς ΔΕΝ είναι υποχρεωμένος κανένας να αιτιολογήσει βάσει νομων την άποψη του... Στην ερώτηση μου ότι δεν μπορεί στην μία περιοχή να είναι έτσι και στην άλλη αλλιώς... η απάντηση ήταν ότι "εδώ έτσι χτίζουμε"... Αλλά το ΦΕΚ είναι του 87.... μετά απο 23 χρόνια δεν μπορεί κάποιος άλλος θα είχε το ίδιο πρόβλημα στην ερμηνεία του νόμου... ??? κάποια απόφαση, ερμηνεία ή κατι γραπτό τέλος πάντων πρέπει να υπάρχει... Δεν έχει χτίσει κανείς άλλος μονοχωρή τουριστική επιπλωμένη κατοικία...??? αααα....το καλύτερο...στο τέλος χαλαρά μου είπε "εεε... κάντε ένα σπιτι λιγότερο..." λες και μιλάμε για πυργάκια από άμμο στην παραλία... και όχι για μια δαπαηρή επένδυση... Κανείς άλλος με κάποια ιδέα???
  2. Έχω το εξής πρόβλημα... έχω ένα κτήριο με 2 μονοχωρες τουρστικές κατοικίες συνολικής κάλυψης 43+46 μέτρα... Το τοπικό γραφείο του ΕΟΤ δεν τα δέχεται και θέλει αλλαγή των σχεδίων γιατί δεν είναι 40μετρα καθαρή εσωτερική επιφάνεια χωρίς την εξωτερική τοιχοποία... Στο σχετικό ΦΕΚ του Β/557/1987 όσο και αν έψαξα δεν βρήκα πουθενά να λεει αν πρέπει να είναι εσωτερικό εμβαδό ή αν περιλαμβάνονται και οι εξωτερικοί τοίχοι... λέει απλά... "Συνολική ελάχιστη επιφάνεια χώρου 40 τ.μ." Τι ίσχύει τελικά? Εϊναι δυνατόν αλλα μέτρα να μετραει η πολεοδομία (κάλυψη) και άλλα ο ΕΟΤ??? Έχει κανείς εμπειρία απο τέτοια τουριστική κατοικία υλοποιημένη? Ξέρει κανείς κάποιο άλλο διευκρινιστικό έγγραφο...??? Ευχαριστώ...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.