Μετάβαση στο περιεχόμενο

dimdiam

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας. Η περιοχή μπήκε στο σχέδιο τα τελευταία 4 ή 5 χρόνια. Άκουσα και το απίστευτο ότι αν γκρεμιστεί το σπίτι, το οικόπεδο προσκηρώνεται στα διπλανά οικόπεδα - ευχαριστώ που το διευκρινίσατε και αυτό.
  2. Αγαπητοί μηχανικοί καλημέρα, Ελπίζω να τοποθετώ σωστά στο forum την ερώτηση μου. Είδα βέβαια κάποια σχετικά θέματα αλλά λόγω έλλειψης γνώσεων δεν με βοήθησαν ιδιαίτερα, οπότε σας παραθέτω την δική μου (πικρή) ιστορία και ελπίζω για τις απαντήσεις σας: Είμαι ιδιοκτήτης οικοπέδου 116 τ.μ. με μία παλαιά οικία 75 τ.μ., του '57, κατοικήσιμη. Οι όροι δόμησης της περιοχής είναι 200 τ.μ. οικόπεδο με 10 μ. πρόσοψη & 0,6 συντελεστή δόμησης. Ως εκ τούτου το οικόπεδο δεν είναι άρτιο. Στο τοπογραφικό που έχω στα χέρια μου γράφει άρτιο κατά παρέκκλιση. Όπως με ενημέρωσαν από την πολεοδομία η ιδιοκτησία παρέμεινε με την πράξη εφαρμογής καθώς υπήρχε το κτίσμα & αν το γκρεμίσουμε δεν θα μπορούμε να ξανακτίσουμε. Ακριβώς δίπλα υπάρχει άλλο οικόπεδο 155 τ.μ. με ακατοίκητο κτίσμα 40 τ.μ. περίπου - επίσης στην ίδια μοίρα με το δικό μας. Καθώς εμείς μένουμε σε άλλη πόλη & δεν έχουμε σκοπό - ούτε και τα μέσα να το αξιοποιήσουμε, ήρθαμε σε συμφωνία με τον γείτονα να τα διαθέτουμε προς πώληση μαζί, καθώς έτσι -στο φτωχό μας μυαλό- το οικόπεδο που θα προέκυπτε θα ήταν άρτιο και οικοδομήσιμο. Από επίδοξο αγοραστή μάθαμε ότι η πολεοδομία λέει ότι από συνένωση οικοπέδων ο συντελεστής δόμησης πέφτει (0,6 για κάποια μέτρα & στη συνέχεια κλιμακωτά) χωρίς όμως περισσότερα στοιχεία, ενώ από άλλη πηγή (πάλι μέσω πολεοδομίας) μάθαμε ότι αυτό δεν ισχύει όταν ο αγοραστής είναι τρίτο άτομο. Γνωρίζετε τελικά τι ισχύει; Και αν θα μπορούσαμε με κάποιον τρόπο να πάρουμε εγγράφως από την πολεοδομία μία σαφή απάντηση; Πως θα με συμβουλεύατε να προχωρήσω;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.