Μετάβαση στο περιεχόμενο

periklisgr

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Καταρχάς, Ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή σας. Με κάποιες συζητήσεις, που έχω κάνει με μηχανικούς, το κόστος μιας καλής και μόνιμης( ; ) μόνωσης ανέρχεται στα 7000 περίπου. Πρόκειται για ένα κόστος, το οποίο δεν μπορώ να επωμιστώ μόνος μου. Μία πιο πρόχειρη μόνωση, ίσως θα μπορούσε να γίνει με 2000 περίπου, αλλά θα θέλει συντήρηση ανά κάποια χρόνια. Μια πρώτη σκέψη είναι να στείλω εξώδικο και αν δεν υπάρξει συμβιβασμός να βγάλω μια άδεια για πρόχειρη μόνωση και στη συνέχεια να καταφύγω σε αγωγή. Είμαι, πάντα, υπέρ των αρμονικών σχέσεων, αλλά, δυστυχώς δεν μπορώ να αντεπεξέλθω οικονομικά και από εκεί και έπειτα, όπου υπάρχει δίκιο καλό είναι να το υπερασπιζόμαστε με κάθε νόμιμο μέσο. Έτσι πιστεύω.
  2. Ναι, η πρώτη είναι από ταράτσα, όπου έχει σε διάφορα σημεία σε όλη την ταράτσα και η δεύτερη από το ταβάνι εσωτερικά.
  3. Σίγουρα, μπορεί να έχει να κάνει και με την κλίση. Και ασφαλώς θα μιλήσω με μηχανικούς. Αναρωτιέμαι, όμως, αν ας πούμε η αιτία είναι και η κλίση, αν δικαιούμαι να διεκδικήσω τη μοιρασιά στα έξοδα, μιας και είναι κοινόχρηστος ο χώρος. Η ταράτσα, πάντως, πάνω έχει κάτι ρωγμές, που δεν είναι μόνο πάνω από το διαμέρισμά μου, αλλά παντού.
  4. Ευχαριστώ πολύ και πάλι για τη συμμετοχή στο θέμα μου. 2) απορίες 1 Η απορία μου είναι, μήπως οι υπόλοιποι ισχυριστούν, ότι επειδή κατά την κατασκευή της πολυκατοικίας έγινε στην πλευρά του διαμερίσματός μου στην ταράτσα μόνωση dow, ότι φταίει αυτό. 2 Επίσης, πριν κάποια χρόνια, είχε γίνει υγρομόνωση στην ταράτσα, η οποία ήταν με κάποια "φύλλα" δεν ξέρω, πως ακριβώς λέγεται, η οποία απέτυχε και ξηλώθηκε. Αυτά τα δύο θα επηρεάσουν τη διεκδίκησή μου για από κοινού πληρωμή των εργασιών; Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Με εκτίμηση
  5. Καταρχάς, ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Διάβασα, αντίστοιχα, θέματα και εδώ, απλά σκέφτηκα να επεκτείνω λίγο τις γνώσεις μου. Απλά, ο ισχυρισμός των υπόλοιπων ενοίκων, ότι η αρχική επί της κατασκευής extra μόνωση dow στη πλευρά της ταράτσας του δικού μου διαμερίσματος, ευθύνεται έχει ισχύ; Επίσης, υπάρχει μια γνωμοδότηση της πολεοδομίας, η οποία περισσότερο μου δίνει την εντύπωση, ότι θέλει να το παίξει Πόντιος Πιλάτος. - Η κατασκευή της θερμομόνωσης ΔΕΝ έχει σχέση με τις υγρασίες εκτός κι αν υπήρχε υγρομόνωση (απίθανο) και τραυματίστηκε από τις εργασίες που έγιναν. Να αναφέρω, ότι είχε γίνει μια υγρομόνωση (δέκα χρόνια μετά την κατασκευή της πολυκατοικίας), η οποία, όπως αναφέρω, έγινε κοινή συναινέσει και οποία απέτυχε και ξηλώθηκε.
  6. Καλησπέρα σε όλους, Ονομάζομαι Περικλής Γ. και εγγράφηκα για να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τη μόνωση ταράτσας πολυκατοικίας. Καταρχάς, η πολυκατοικία είναι κατασκευασμένη το '93. Κάθε όροφος έχει δύο διαμερίσματα. Στον τελευταίο, όπου και διαμένω, μόνο στην πλευρά του δικού μου διαμερίσματος υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγρασίας, κυρίως, στο ένα δωμάτιο. Κατά την κατασκευή της πολυκατοικίας το '93 ζητήθηκε από την οικογένειά μου στο μηχανικό να γίνει στην ταράτσα μια μόνωση dow (αν τη λέω καλά) στην πλευρά του διαμερίσματος μου (όχι σε όλη - δηλαδή και του δίπλα διαμερίσματος). Η μόνωση έγινε. Μετά από κάποια χρόνια, παρουσιάστηκε πρόβλημα υγρασίας, μόνο στο διαμέρισμά μου και ζητήθηκε σε συνέλευση της πολυκατοικίας να γίνει μια νέα μόνωση, όπως και έγινε. Παρόλα αυτά δεν ήταν καλή και τη βγάλαμε. Το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται και μάλιστα είναι έντονο και από εδώ αρχίζουν τα extra προβλήματα. Ζητάω από τη γενική συνέλευση να γίνει μόνωση της ταράτσας, αλλά κανείς δε δέχεται για οικονομικούς λόγους, με αποτέλεσμα οι συζητήσεις να γίνονται προστριβές. Οι υπόλοιποι ένοικοι ισχυρίζονται, ότι φταίει η μόνωση dow (κακοτεχνία), που ζητήσαμε στην αρχή της κατασκευής της πολυκατοικίας από το μηχανικό και εφόσον το πρόβλημα παρουσιάζεται, στο δικό μας διαμέρισμα, είναι κάτι το οποίο, εμείς μόνο πρέπει να πληρώσουμε. Η δική μου θέση είναι, εφόσον πρόκειται για πρόβλημα ταράτσας κοινόχρηστης, το κόστος, πρέπει να μοιραστεί, εφόσον, όπως αναφέρω και πιο πάνω, μια φορά δέχθηκαν οι υπόλοιποι να γίνει η μόνωση (αυτή, που απέτυχε). Θα ήθελα τη γνώμη σας, σας παρακαλώ μιας και το θέμα έχει αρχίσει να ενοχλεί τόσο εμένα, όσο και τους ενοίκους. Όποια πληροφορία θέλετε στη διάθεσή σας. Σας ευχαριστώ Περικλής Γ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.