Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δελής Βασίλειος

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Δελής Βασίλειος's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πριν δεν έπεφταν τα ρελέ. Θα μετρήσω τη διαφορά του Ν του Η/Ζ με τη γείωση του, αλλά αν έφταιγε αυτό θα έπεφταν τα ρελέ και στη μεταγωγή από ΔΕΗ σε Η/Ζ και στη μεταγωγή από Η/Ζ σε ΔΕΗ, ενώ συμβαίνει μόνο το τελευταίο. Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση και συγγνώμη για την καθυστερημένη δική μου απάντηση.
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι, θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος αν ως πολιτικός μηχανικός μπορώ να υπογράψω για πιστοποιητικό της νέας Υ.Δ.Ε. ? Μου δημιουργήθηκε η απορία από το γεγονός ότι π.χ. για μια πολυκατοικία ηλεκτρομηχανολογική μελέτη μπορώ να υπογράψω...
  3. Ναι τα ρελέ είναι τύπου AC. Ο ουδέτερος κόμβος γειώνεται σε ανεξάρτητη γείωση και όταν τα φορτία επανατροφοδοτηθούν από ΔΕΗ τα ρίχνει πάλι. Επομένως, η μόνη λύση είναι να αλλάξω τα ρελέ?
  4. Παρατήρησα το εξής περίεργο. Εγκατέστησα μια γεννήτρια και με το που τη βάζω μπροστά πέφτουν όλα τα ρελέ της εγκατάστασης (25-30 ρελέ). Τα σηκώνω και δουλεύει κανονικά. Γνωρίζει κανείς τι μπορεί να φταίει?
  5. Μήπως ξέρει κανείς πώς μπορώ στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων να ορίσω σε ποιές διατομές θα μου δείχνει τα εντατικά μεγέθη στους πίνακες(show tables)?π.χ. αν 0,5 μ.Επίσης αν μπορεί να δείχνει σε ποιό group ανήκει το στοιχείο?Ευχαριστώ
  6. Όταν ο συνδυασμός είναι ο ίδιος π.χ. D+0.3L οι ιδιοπερίοδοι διαφέρουν σημαντικά.Μόνο όταν στο etabs έχω στο mass source from loads και στο sap from self and specified mass and loads η διαφορά είναι στο τρίτο δεκαδικό.Μάλλον τα δυο προγράμματα παίρνουν διαφορετικά τα ίδια βάρη(στο load case δεν μου βγάζει το dead).Αλλά μου κάνει εντύπωση που διαφέρουν τα διαγράμματα ροπών ακόμα και στην μορφή τους(στο sap π.χ. για τα νεκρά φορτία στις δοκούς είναι παντού αρνητικό αντί να είναι μόνο στα άκρα τους).Μάλλον θα είναι πρόβλημα συμβατότητας από το export,θα το κάνω από την αρχή σε sap κατευθείαν...
  7. Κατ΄αρχήν ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση!Τα φορτία είναι ίδια,τα είδα από το Display->show loads assigns και έχουν υπολογιστεί με βάση τις επιφάνειες επιρροής.Έκανα το τέστ με αμφιέρειστη δοκό και ένα απλό πλαίσιο με κυλίσεις και στα δύο ακρα.Τα εντατικά μεγέθη ήταν ίδια μόνο που στο sap είχε διαφορετική μετακίνηση στη δεξιά κύλιση απ' ότι στην αριστερή!Όσο για την ιδιομορφική ανάλυση του πλήρους μοντέλου παρατήρησα ότι όταν στο mass source βάζω from loads στο etabs και from element and additional masses and loads στο sap οι ιδιοπερίοδοι είναι ίδιες.
  8. τα υλικά ίδια είναι αλλά οι ιδιοπερίοδοι διαφορετικές....
  9. Έχω κάνει export ένα μοντέλο από το etabs στο sap2000 και παρουσιάζει μεγάλες διαφορές στα διαγράμματα των εντατικών μεγεθών και ιδιαίτερα για την φόρτιση του ιδίου βάρους.Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει?(οι διαφορές είναι πιο μεγάλες προς το κέντρο του κτιρίου όπου υπάρχουν τρία τοιχώματα)
  10. Ξέρει κανείς αν το sap έχει στοιχεία πεδίλων ή πεδιλοδοκών?Μία δεύτερη ερώτηση:πώς μοντελοποιούμε τα υπόγεια?Έχω δύο υπόγεια και σκέφτομαι να τα μοντελοποιήσω με μία υψίκορμη δοκό 6 μέτρων στο πάνω επίπεδο η οποία θα συνδέεται με κολώνες κάθε 1 μέτρο.Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.