Μετάβαση στο περιεχόμενο

akalik

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από akalik

  1. Οντως έτσι έχουν τα πράγματα.Πρέπει πρώτα να βγει η άδεια και μετά η μεταβίβαση.Μια περίπτωση μόνο υπάρχειστο νόμο που μπορεί να γίνει η μεταβίβαση χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και είναι σε παραδοσιακούς οικισμούς.

     

    Αρθρο 24 παρ 24

     

    γ. Η μεταβίβαση ή η σύσταση εμπραγμάτων δικαιωμάτων σε ακίνητα με αυθαίρετες κατασκευές, για τα οποία απαιτείται έγκριση της επιτροπής της παρ.9 του Αρθ-24, μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά την υποβολή των δικαιολογητικών του πρώτου εδαφίου της παρ.3 του Αρθ-24. Τη δε υποχρέωση ολοκλήρωσης της διαδικασίας αναλαμβάνει ο νέος κύριος με ειδική μνεία στο σχετικό συμβολαιογραφικό έγγραφο.

    Μήπως ξέρεις τι ακριβώς κάνουμε σε αυτή την περίπτωση, γιατί έχω να αντιμετωπίσω ένα τέτοιο;

    Εχω κάνει την υποβολή,πληρώθηκε το παράβολο,ενημερώθηκε το σύστημα για την πληρωμή πριν λίγο.

    Μετά τι;;;;;

    Ευχαριστώ

    Εννοώ για μεταβίβαση σε παραδοσιακό οικισμό(την διαδικασία που πρέπει να κάνω μετά από αυτά που ανέφερα ότι έχουν ήδη γίνει)

  2. Ξέρει κανείς -σε περίπτωση μη παράτασης μετά τις 30-6-τι γίνεται με αυθαίρετα σε παραδοσιακούς οικισμούς που περιμένοντας την απόφαση της επιτροπής της παρ.9 του αρ.24 δεν μπορούν να προχωρήσουν σε προσωρινή υπαγωγή αλλά παραμένουν απλά σε αρχική υποβολή ;Φαντάζομαι δεν υπάρχει πρόβλημα.Το ίδιο και αυτά που δηλώσαμε <<προς έκδοση αδείας>>.Απλά μου έρχονται συνεχείς αμφιβολίες,όπως μπλέξαμε με αυτά τα αυθαίρετα!

  3. Το παράβολο μπορεί να πληρωθεί όποτε θέλεις μέχρι τέλος Ιουνίου.

    Πρέπει επίσης η δήλωση να πάει σε προσωρινή υπαγωγή μέχρι το τέλος Ιουνίου.

    Τότε η δήλωση είναι εμπρόθεσμη.

    Οπότε, καθοριστική ημερομηνία είναι η ημερομηνία πληρωμής του παραβόλου.

    Από την ημερομηνία αυτή και μέσα σε ένα μήνα πρέπει να πληρωθεί το εφάπαξ ή η α' δόση και ούτω καθεξής.

    Αν έχει πληρωθεί το παράβολο αλλά δεν προχώρησε σε προσωρινή υποβολή ,οι ημερομηνίες πληρωμής εφάπαξ ή α'δόσης θα υπολογιστούν από την ημέρα προσωρινής υποβολής ή από την ημέρα πληρωμής του αρχικού παραβόλου;

  4. Σας ευχαριστώ όλους. Δυστυχώς πρωτοκολλήθηκε μετά τις 4 Νοεμβρίου χωρίς όμως να γίνει αντιληπτό το πρόβλημα ούτε από το Πολεοδομικό.Πράγματι ο νόμος είναι -και κατά την δική μου γνώμη- παλαβός!!!Σε περίπτωση λοιπόν αναθεώρησης που όπως φαίνεται είναι μονόδρομος θα πρέπει να γίνει ισόγειο ή κλιμακωτό;Ξεχνάμε στην περίπτωση αυτή τα διώροφα;Σκέφτομαι πως θα ενημερώσω τους ιδιοκτήτες για το πρόβλημα που προέκυψε.

  5. Αγαπητοί συνάδελφοι,

    Σας επισυνάπτω τομή εγκεκριμένης μελέτης (έχει εκδοθεί οικ.άδεια προ ολίγων ημερών μετά την εφαρμογή του 289/4-11-11) και σας παρακαλώ όποιος μπορεί να βοηθήσει όσον αφορά το ύψος της οικοδομής.Πριν δηλαδή ξεκινήσουν οι εργασίες και με προσεχτικότερη μελέτη του παραπάνω διατάγματος σήμερα- το οποίο κυκλοφόρησε τις ημέρες που υπέβαλα την μελέτη στο πολεοδομικό-μου δημιουργούνται αμφιβολίες αν η τοποθέτηση της οικοδομής που είναι στην περίπτωση έως 20 μ από τον δρόμο & κλίση >15%, έχει πρόβλημα ως προς το ύψος σε σχέση με το πέριξ φυσικό έδαφος.Ελπίζω να γίνεται κατανοητό το ερώτημά μου,γιατί είμαι τόσο αγχωμένη που ίσως δεν εκφράζομαι με σαφήνεια.

    Ευχαριστώ.vdpso7.jpg

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.