Μετάβαση στο περιεχόμενο

tassoszante

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Πράγα, Τσεχία
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός

tassoszante's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ο τίτλος είναι πράγματι αυτός και έχω την εντύπωση ότι αποδίδεται αυτομάτως με την ολοκλήρωση του Master (χωρίς προυπηρεσία)...Κοίταξα τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν περίπτωση αναγνώρισης τσέχικου διπλώματος πολιτικού μηχανικού στο site που μου έστειλες και υπάρχει δεδικασμένο για 3 περιπτώσεις με αρνητική έκβαση. Δεν ξέρω όμως αν είναι Bachelor + Master ή μόνο Master όπως στην δική μου περίπτωση που βασικό κύκλο σπουδών ολοκλήρωσα στην Ελλάδα (ασπαιτε). Πάντως αυτή την οδό (αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων και όχι τίτλου σπουδών) δεν την είχα υπόψιν μου..ευχαριστώ.
  2. Αυτό κατάλαβα και εγώ από την επικοινωνία μου με τον Δοαταπ....Οπότε και οι τελευταίες επιφυλάξεις που είχα για το αν θα έπρεπε να επιστρέψω στην "πατρίδα" μετά το Master ή να κάτσω εδώ που είμαι πάνε περίπατο.
  3. Ναι η Ασπαιτε ειναι 5ετους (4 χρόνια βασικός κύκλος σπουδών + 1 χρόνο ειδικό πρόγραμμα σπουδών). Εγώ έχω ήδη αποφοιτήσει και μόλις τελείωσα το Master στο εξωτερικό (1.5 χρόνος) έχω επισυνάψει το πρόγραμμα σπουδών στην αρχή του θέματος.
  4. Αγαπητέ, όταν λες να βγάλω BSc από κολέγιο εννοείς γραφειοκρατικά ή να παρακολουθήσω από την αρχή το πρόγραμμα?
  5. Αγαπητέ Γιάννη μόλις τηλεφώνησα στο Δοαταπ και μου είπαν ότι γίνεται αναγνώριση του Master αλλά όχι εξίσωσή του με πτυχίο ΑΕΙ. Δηλαδή έχω 5 χρόνια σπουδών στην Ασπαιτε + 1,5 χρόνο Master σε αναγνωρισμένο από το Δοαταπ πανεπιστήμιο του εξωτερικού και παρόλα υτα λένε ότι δεν γίνεται. και το ερώτημα είναι αν μου προσφέρει κάτι επιπλέον, σε επίπεδο δικαιωμάτων το Master ή τσάμπα το έκανα...ή μήπως όντως ισχύουν αυτά που διάβασα σε άλλα topics ότι η άρνηση αυτή υπάρχει για λόγους αποτροπής και όχι ότι βασίζεται στην ισχύουσα νομοθεσία. Αν ναι, υπάρχει κάποια ρεαλιστική δυνατότητα να το εξισώσω?...αν κάποιος έχει εμπειρία από αυτή τη διαδικασία θα ήμουν ευγνώμων.
  6. Φανταζόμουν ότι πλέον είναι το ίδιο, αλλά αν όχι, υποθέτω ότι το πρώτο δεν θα μου προσφέρει κάτι περισσότερο σε σχέση με τα δικαιώματα που έχω από το πτυχίο Τ.Ε. Οπότε ναι, για αναγνώριση ως ισότιμο με πτυχίο ΑΕΙ.
  7. Καλησπέρα σας από την Πράγα. Είμαι απόφοιτος της Ασπαίτε (1ος και 2ος κύκλος σπουδών) και μόλις ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου στην Τσεχία. Το πτυχίο θα το πάρω σε περίπου δύο μήνες από τώρα αλλά γνωρίζοντας την πολυπλοκότητα της διαδικασίας αναγνώρισης ξεκίνησα ήδη να μαζεύω πληροφορίες. Από αυτά που κατάλαβα είναι ότι πρέπει να απευθυνθώ στο Δοατάπ αλλά ενδέχεται να υπάρξουν και δυσκολίες λόγω ότι προέρχομαι από ΤΕΙ, τουλάχιστον από τα όσα αναφέρονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις...Η συγκεκριμένη σχολή είναι αναγνωρισμένη από το Δοαταπ και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα που ολοκλήρωσα, το οποίο είναι το ίδιο ακριβώς με αυτό που παρακολουθούν και οι γηγενείς, οδηγεί στο τίτλο Ing (inženýr) και είναι το αντίστοιχο του MSc. Η γνώμη σας ποια είναι? Θα δεχτούν να μου το αναγνωρίσουν? Σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται ότι ζητήθηκε και η διεξαγωγή γραπτών εξετάσεων αλλά κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται στη διαδικασία που περιγράφει ο Δοατάπ. Επισυνάπτω και το πρόγραμμα σπουδών της σχολής. Ευχαριστώ study_program.pdf
  8. Καλησπέρα στην πολύ ενδιαφέρουσα παρέα των μηχανικών. Είμαι φοιτητής και στα πλαίσια της πτυχιακής μου κάνω μια μελέτη ενίσχυσης υφιστάμενου κτιρίου με σκοπό την προσθήκη ορόφου. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν υπάρχουν κάποιες συμβουλές για την διαδικασία που ακολουθείται όσο αναφορά την ανάλυση και μοντελοποίηση της κατασκευής. Πρόκειται για πλαισιακό φορέα κανονικό σε κάτοψη με το μόνο μη προτεινόμενο χαρακτηριστικό κάποιες δοκούς που εδράζονται σε άλλες δοκούς. Από σο γνωρίζω πρέπει να αναλύσω την υφιστάμενη κατασκευή (ελαστική ανάλυση με απομείωση του q) και να κάνω τον έλεγχο επάρκειας με βάση τον ξυλότυπο και τα δεδομένα της αυτοψίας. Στην συνέχεια η ανάλυση γίνεται μαζί με τον νεό όροφο. Φαντάζομαι ότι αν από την πρώτη κιόλας ανάλυση δεν υπάρχει επάρκεια δεν χρειάζεται να κάνω ξανά οπότε περνάω στην Διαστασιολόγηση. Υπολογίζω ότι η μέθοδος ενίσχυσης θα είναι με μανδύες στις 4 πλευρές αλλά δεν είμαι σιγούρος αν πρέπει να λάβω υπόψιν μου τις αντοχές του υπάρχοντος οπλισμού ή όχι. Σας ευχαριστώ εκ των πρωτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.