Μετάβαση στο περιεχόμενο

christostopo

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

christostopo's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Έχει γίνει οριοθέτηση (καθορισμός των οριογραμμών) του εν λόγω ρέματος? Γιατί εάν έχουν καθοριστεί, η δόμηση επιτρέπεται έξω από τα όρια του ρέματος, εφόσον έχουν γίνει τα έργα διευθέτησής του, αλλιώς θα πρέπει να είσαι 10 μέτρα μακριά. Στην περίπτωση που δεν έχουν καθοριστεί οι οριογραμμές τότε η δόμηση καθορίζεται στα 20 μέτρα από την οριογραμμή, που προσωρινά καθορίζει η πολεοδομία.
  2. Μακαρ το διάταγμα αίναι ακριβως όπως το αναφέρω στο πρώτο post.
  3. Συνάδελφε ΜΑΚΑΡ, συμφωνώ μαζί σου στο ότι δεν πρόκειται για πρόσθετο όρο δόμησης, αλλά αναφέρεται προφανώς μόνο στο σχήμα του οικοπέδου, το οποίο θα πρέπει να είναι τέτοιας μορφής που να μπορεί να εγγραφεί το εν λόγω κτίριο. ¨ομως δεν πρόκειται για παρέκκλιση αλλά ανφέρεται στον κανόνα, οπότε πιστεύω ότι δεν τίθεται θέμα δόμησης χωρίς να ικανοποιείται το εμβαδό των 400 τ.μ. Στα δύο οικόπεδα μπορεί να εγγραφεί κτίριο 5x10 ικανοποιώντας όλους τους περιορισμούς. Όμως δεν ξέρω αν έχει εφαρμογή το άρθρο 25. Για να έχει δηλαδή εφαρμογή, θα πρέπει στο διάταγμα να αναφέρει συγκεκριμένα το εν λόγω άρθρο με τις προυποθέσεις που θέτει αυτο? γιατί δεν έχει τύχει ποτέ να δώ κάτι παρόμοιο.
  4. Καλημέρα συνάδελφοι. Καταρχήν συγχαρητήρια για το forum γιατί βοηθάει πολύ την κοινότητα των μηχανικών να αντιμετωπίσει τα καθημερινά προβλήματα. Μπαίνω στο θέμα μου: Τεμάχιο με εμβαδό 293.71τ.μ. (ορθογωνικού σχήματος)εντάσσεται σε σχέδιο πόλης το 1998. Το εγκριθέν διάταγμα έχει τους εξής όρους: 1) minΠρόσωπο=15μ , minΕμβαδό=400τ.μ. 2)Επιπλέον της προηγούμενης παραγράφου απαιτείται στο οικοδομήσιμο τμήμα του οικοπέδου να εγγράφεται κάτοψη κτιρίου με minΕπιφάνεια=50τ.μ. και minΠλευρά=5μ. 3)maxΚάλυψη=50% 4) Σ.Δ.=0.8 και 5) max Ύψος=11μ. (Χωρίς παρεκκλίσεις) Η πράξη εφαρμογής κυρώθηκε το 2004 και επειδή πρόκειται για αραιοδομημένο τμήμα, έχουν εφαρμοστεί οι διατάξεις του 1337/1983 Σύμφωνα με αυτήν: Μετά την ρυμοτόμηση απομένει εμβαδό ίσο με 246.65τ.μ. και πρόσωπο 9.88μ (ορθογωνικού σχήματος). Στο όριό του υπάρχει άλλο ένα οικόπεδο αρχικού εμβαδού 306.71, με τις ίδιες περίπου διαστάσεις, το οποίο μετά την ρυμοτόμηση απομένει με εμβαδό 277.90τ.μ. και πρόσωπο 9.95 μ. Και τα δύο οικόπεδα προυφίστανται του Ν.651/77. Ο μελετητής λοιπόν -αφού σας ζάλισα- συνένωσε τα παραπάνω οικόπεδα με ποσοστά συνιδιοκτησίας δημιουργώντας ένα νέο άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο. Ερώτηση: μπορούσαν τα παραπάνω 2 οικόπεδα να παραμείνουν ως έχουν, κάνοντας εφαρμογή το άρθρο 25 του Ν.1337/83όπως αυτό τροποποιήθηκε με το αρθρο 27 του Ν.2742/99 και συμπληρώθηκε με το άρθρο 11, παρ4 του Ν.3212/2003? Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη για το μέγεθος του μηνύματος.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.