Μετάβαση στο περιεχόμενο

kgeorgou

Members
  • Περιεχόμενα

    29
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από kgeorgou

  1. Συνάδελφοι καλημέρα.

    Γνωριζει κανείς με ποια διαταξη / ΠΟΛ του Ν4172/2013 δικαιούμαστε ως μηχανικοι απαλλαγη από ΦΕΜ λόγω ιδιοκατοίκησης?

    Είναι ένα από τα απαιτούμενα δικαιολοηγτικα για την απαλλαγη παρακρατουμενης αμοιβης μηχανικου για μελετη - επιβλεψη .

    Στην εφορια μου ειπαν να ψαξω τον νομο να το βρω  - δεν ξερουν τιποτα.Ο νομος δεν αναγραφει κατι.

    Εχει τυχει σε κανεναν μετα το 2014 ?

     

    Ευχαριστώ προκαταβολικα  

  2. Καλημέρα. Μια φαινομενικα απλή αλλά λίγο ερωτηση - "παγίδα": Οι αυθαιρεσίες της κατηγορίας 3 (Αυθαιρετες μικρες παραβασεις) βάσει νόμου μπορουν να τακτοποιηθουν ανα πάσα χρονική στιγμή ("ακομα και μετά την λήξη του Ν4178").Οπερ μεθερμηνευόμενον, ακίνητο που έχει ενταχθεί στο Νομο μονο και μονο για να δοθεί βεβαιωση μηχανικού για μεταβίβαση -  και η οποία έχει εκτελεσθεί - μπορεί να ενταχθεί από τον νέο ιδιοκτητη εκ νεου στον Ν/4178 για αυτές τις παραβάσεις?

    Και αν ναι, για όλες? Ούτως ή αλλως 500  € παράβολο θα πλήρωνε και ο προηγούμενος και αυτός.

    Ευχαριστώ προκαταβολικά για οποιαδήποτε απάντηση!

  3. φιλε apier, εννοείς - αν καταλαβα καλά  - πως εφ΄οσον τα όποια καλώδια βρίσκονται εντός της ζώνης μέν προβολικά , αλλά σε πολύ μεγάλο ύψος (π.χ ανω των 30μ)  τότε δεν υφίσταται θέμα απαγόρευσης  ένταξης.

    Φαντάζει πιο λογικό   - και βεβαια με συμφέρει!

  4. Σωστή (και αμεσοτατη ) η τοποθετησή σου φίλε Dimitris.Απλα σημειωνω ότι ο πελατης μου το ειχε αγορασει το 1985 και ηταν ηδη ηλεκτροδοτουμενο (ενώ βεβαίως ηταν πλήρως παρανομο).

    Εξ΄αλλου , αν τα καλωδια ηταν εως 150 kv τι θα αλλαζε με την λογική του Ν4178 και μπορουσε να ενταχθεί?

  5. Καλησπέρα και από εμένα, Μιας και ξανααπασχολησε το θεμα που εχω και εγώ, το επανυποβαλλω: Με τον 4178 απαγορευεται η τακτοποιηση κατω από γραμμη  υπερυψηλης τασςη 400 ΚV.Με τον 4014 όμως δεν απαγορευοταν! Ο πελατης μου πληρωσε το προστιμο κανονικά (εξοφληση) και εγω, τηρώντας το "γραμμα του Νομου" δεν ολοκληρωσα την υπαγωγη με τα σχεδια και τα λοιπα δικαιολογητικα , αφου δεν υπηρχε ΦΕΚ για το ΔΕΔΩΤΑ εως την ημερομηνια καταργησης του.

    Τώρα τι κανω?

    Ευχαριστώ εκ των προτερων για την οποια απαντηση.

  6. Εντελώς προσωπική άποψη (διασταλτική ερμηνεία)

      Δεν απαιτείται να ενταχθούν στον Ν. 4178/2013 κατασκευές όπου σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. ζ) έχει περατωθεί η διαδικασία καταβολής του ενιαίου ειδικού προστίμου ή έχει καταβληθεί ποσοστό 30% του συνολικού ποσού προστίμου ή του σχετικού παραβόλου εφόσον ορίζεται κατά τις διατάξεις του παρόντος και κατά τις διατάξεις του ν. 4014/2011 και υπό τις προϋποθέσεις του παρόντος νόμου (Α΄ 209).

      Εσύ έχεις περαιώσει με τον Ν.4014 αλλά επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία λόγω μη υποβολής σχεδίων κάνεις την μεταφορά στον 4178.

    Αφού η υπαγωγή στον 4014 δεν απαγορευόταν, θεωρώ ότι κάνεις κανονικά μεταφορά στον 4178.

    Δηλ. αν είχες υποβάλλεις και τα σχέδια άρα δεν χρειαζόταν η μεταφορά στιν 4178 τι θα άλλαζε???

    Πρόβλημα ίσως δημιουργηθεί εάν θελήσει να μεταβιβάσει (επειδή η βεβαίωση θα αναφέρει 4178 και όχι τον 4014).

    Μέχρι τότε θα έχουν ξαναλλάξει οι νόμοι 100 φορές.

    Επαναλαμβάνωη ερμηνεία, οπως και η θεση του apier.Θα το ψαξω (αναγκαστικα) και θα επανελθω!

  7. Φίλε tzeno κρινοντας απο το σχεδιο που αναρτηθηκε σε προηγουμενη ανάρτηση , μαλλον ειναι 400kw, αλλα θα το επιβεβαιώσω.

    Φίλε apier, δεν καταλαβα ακριβως τι εννοείς, πάντως το 1 καλώδιο περνάει οριακά λίγο πάνω από το κτίσμα σε μεγάλο βεβαια ύψος>20μ

  8. Καλημέρα συνάδελφοι.Διαβάσα όλες τις προηγούμενες άναρτήσεις αλλά το ερώτημα που θα θέσω δυστυχώς δέν έχει εμφανισθεί.

    Εχω προβεί σε τακτοποίηση βασει 4014 αυθαίρετης κατοικίας σε περιοχή εκτός σχεδίου χωρίς Ο.Α προ 1983 (με αεροφωτογραφία).

    Ο πελάτης (και φιλος) έχει πληρώσει όλο το πρόστιμο.

    Άνωθεν της ισόγειας οικίας διέρχονται καλώδια υψηλής τάσης , που έχουν δειχθεί τόσο στο Τοπογραφικό αλλα και έχουν αναγραφθεί σαφώς στην Τεχνική Έκθεση , με σαφή αναφορά στις τυχόν δουλείες που προκύπτουν από΄την ύπαρξη των πυλώνων.Με την λογική του "ότι δέν απαγορεύεται - επιτρέπεται" που άλλωστε είχε αναγραφθεί και για το συγκεκριμένο θέμα στο site, ενεταξα το ακίνητο στον νόμο.

    Τώρα που ο 4178 το απαγορεύει ρητά τί γίνεται?

    Έχει καμία ελπίδα να μπεί ή τουλάχιστον να πάρει λεφτά πίσω?

    Σημειωτέον ότι δέν είχα προβεί σε κατάθεση σχεδίων  - αφού περίμενα ΦΕΚ για τα ΔΕΔΟΤΑ.

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις - απόψεις. 

  9. Δηλαδη συναδελφοι, σε ενα διαμερισμα που στην αδεια ηταν δύο και έχει και καποιες αλλες παραβασεις, η "διαμερισματωση" λογιζεται ως 1 ακομα παραβαση κατηγοριας 13? (π.χ τζακι, διαπλατυνση εξωστη, διαμερισματωση = 3 παραβασεις κ.13)?

  10. σύμφωνα με το ΓΟΚ:

    Αρθρο 16

    Κατασκευές πάνω από το κτίριο

    1. Πάνω από το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής και μέσα στο ιδεατό στερεό, όπως ορίζεται στην παρ.6 του άρθρου 9, επιτρέπονται:

    α) Καπνοδόχοι, αγωγοί αερισμού, καπνοσυλλέκτες, εγκαταστάσεις ηλιακών συστημάτων, πύργοι ψύξης και δοχεία διαστολής, θέρμανσης ή κλιματισμού και αντλίες θερμότητας που κατασκευάζονται κατά το άρθρο 26.

    ναι αλλα δες και το β):

    Άρθρο 16

     

    Κατασκευές πάνω από το κτίριο

     

    1. Πάνω από το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής και μέσα στο ιδεατό στερεό, όπως ορίζεται στην παρ. 6 του άρθρου 9, επιτρέπονται:

     

    α) Καπνοδόχοι, αγωγοί αερισμού, καπνοσυλλέκτες, εγκαταστάσεις ηλιακών συστημάτων, πύργοι ψύξης και δοχεία διαστολής, θέρμανσης ή κλιματισμού και αντλίες θερμότητας που κατασκευάζονται κατά το άρθρο 26.

     

    β)

    "Απολήξεις κλιμακοστασίων και φρεάτων ανελκυστήρων με τις ελάχιστες αναγκαίες διαστάσεις και μέγιστο εξωτερικό ύψος 2,40 m. από την τελικά διαμορφωμένη επιφάνεια του τελευταίου ορόφου του κτιρίου μετά την εξάντληση του συντελεστή δόμησης του οικοπέδου".

     

    Πάνω στις απολήξεις αυτές απαγορεύεται η τοποθέτηση οποιασδήποτε κατασκευής ή εγκατάστασης

  11. Από ότι έχω καταλάβει, η υπέρβαση δόμησης, κάλυψης και ύψους συγκρίνονται κατ' αρχήν με τα εγκεκριμένα στην οικοδομική άδεια. Έτσι ορίζεται η έννοια αυθαίρετη κατασκευή. Όμως για τον υπολογισμό προστίμων σύμφωνα με τον Πίνακα του νόμου και την εγκύκλιο 13 λαμβάνονται υπόψη τα μέγιστα επιτρεπόμενα στην περιοχή. Πότε όμως;

    Τα μέγιστα επιτρεπόμενα που αναγράφονται στο Διάγραμμα Κάλυψης της Ο.Α., δηλ. όταν εκδόθηκε η άδεια; Ή αυτά που σήμερα ισχύουν;

    Στις περιπτώσεις που υπάρχει μείωση των όρων δόμησης, ή το οικόπεδο ή αγροτεμάχιο έπαψε να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο διότι καταργήθηκαν οι παρεκκλίσεις αρτιότητας τί γίνεται; Στην τελευταία αυτή περίπτωση μάλλον δεν υποβάλλεται ούτε σημερινό διάγραμμα κάλυψης.

    Σε ερώτημα στο ΥΠΕΚΑ η απάντηση για την περίπτωση μείωσης Σ.Δ. σε μεταγενέστερο χρόνο από την έκδοση της Ο.Α. και την ολοκλήρωση της κατασκευής, η απάντηση ήταν ότι η σύγκριση θα γίνει με το Διάγραμμα Κάλυψης της Ο.Δ. που αναφέρει επιτρεπόμενους όρους δόμησης.

    Είναι όμως σωστή η απάντηση αυτή;

     

    Ρε παιδια, ειναι δυνατον να λεει ο Ν4014 στον π.χ ιδιοκτητη του 3ου οροφου τριοροφης κατοικιας 100 μ2 σε οικοπεδο 300 μ2 που το 1970 ειχε σ.δ 1 (και χτιστηκαν 3 οροφοδιαμερισματα 100 μ2 -μικτων) ότι επειδη ο συντελεστης τωρα επεσε στο 0,8 , ξαφνικα εγινε παρανομος και πρεπει να πληρωσει προστιμο για 60 μ2?

    προφανως αποκλειεται, δεν μπορει να ισχυσει κατι τετοιο γιατι δεν θα σταθει νομικα σε μελλοντικα δικαστηρια.

  12. Συνάδελφε panos-vicious στο έδωσαν εγγράφως (και υπογεγραμμένο...) αυτό που είπαν για ΦΕΜ. ΤΣΜΕΔΕ κτλ ???...

    Και ποιού αρμοδιότητα είναι δική μου ή δική σου???....

    Αφου συγκρατήθηκες και δεν του έβρισες.....

    Εχουν αναρτήσει σημεία και τέρατα στο site του ΤΕΕ αυτό τους δυσκολεύει???...

     

    παιδια καλημερα,

    σημερα το πρωϊ κατεθεσα στην Εθνικη την αμοιβη και αναγκαστηκα να την προσαρμοσω στην ελαχιστη, διοτι μου εδειξαν εγγραφη οδηγια απο το ΤΕΕ για υποχρεωτικη ταυτιση ποσου καταθεσης με αυτο που προκυπτει απο το ΤΕΕ (δηλ. την ελαχιστη αμοιβη). Εγω βεβαια, στα πλαισια της νομοτυπιας οπως και ο προηγουμενος συναδελφος εχω κοψει ΑΠΥ με το μεγαλυτερο ποσο που πραγματι χρεωσα.Τί γινεται σε αυτη την περιπτωση?

    καλα για τα ΦΕΜ, ΤΣΜΕΔΕ οι ανθρωποι ειναι τραγικοι.Δηλαδη οσοι εχουν καταθεσει αμοιβες εως τωρα χωρις αυτα τι θα κανουν?

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.