Μετάβαση στο περιεχόμενο

tnikolop

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

tnikolop's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

-1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα σας, θα ήθελα τη βοήθεια σας όσον αφορα τη διαδικασία εγκατάστασης φ/β σε πάρκο. Δηλαδή έστω ότι ένας ιδιώτης έχει μια έκταση και ενδιαφέρεται να εγκαταστήσει πάρκο. Από που πρεπει να ξεκινήσει όσον αφορά τη διαδικασία? Εγω γνωρίζω οτι σε πρωτη φαση πρεπει να εχει στα χερια του ενα τοπογραφικο ΓΥΣ 1:5.000 και με αυτο να παει στην Νομαρχια και να ρωτησει αν η εκταση του ειναι υψηλης παραγωγικοτητας. Υστερα πρεπει να περασει απο δασαρχειο, αρχαιολογια και πολεοδομια οπου στην τελευταια θα του ζητηθουν ολες οι παραπανω εγκρισεις (νομαρχια, δασαρχειο, αρχαιολογια) και εκει θα ζητησει αδεια για εκτελεση εργασιων μικρης κλιμακας. Στο τελος πρεπει να παρει και απαλλαγη απο ΕΠΟ. Υπαρχει κατι που μου διαφευγει σε αυτη τη διαδικασια και ποσο ειναι το κοστος περιπου για τις παραπανω υπηρεσιες? Επισης οσον αφορα στο κομματι της ΔΕΗ ποια ειναι τα εξοδα καθολη τη διαρκεια της διαδικασιας. Επισης υπαρχουν καποια σημεια που πρεπει να προσεξουμε σε πρωτη φαση οπως την αποσταση της εκτασης απο στηλο της ΔΕΗ η την αποσταση της απο αλλα πραγματα οπως σπιτια, οικοδομηματα κτλ? Ευχαριστω.
  2. Καλησπερα!Θελω να εγκαταστησω ενα κλιματιστικο, (συμβατικο οχι inverter) 12000 btu και με ενδιαφερει κυριως το κομματι της ψυξης και οχι της θερμανσης. Θελω να καλυπτει την σαλοκουζινα μου η οποια ειναι περιπου στα 24 τ.μ. Η μπαλκονοπορτα ειναι κολλητα με το σαλονι, και στο βαθος εκτεινεται η κουζινα. Γενικα το σπιτι δεν ειναι διαμπερες δηλαδη η διαρρυθμιση ειναι τετοια ωστε η σαλοκουζινα να βρισκεται παραλληλα με το μπανιο και το υπνοδωματιο. Σκεφτομαι οτι το κλιμαστικο πρεπει να μπει οσο πλησιεστερα γινεται στο παραθυρο ωστε να ειναι ελαχιστη η αποσταση με την εξωτερικη μοναδα, για την μειωση των απωλειων στο χαλκοσωληνα. Σκεφτομαι ομως και την εξης περιπτωση. Αν το κλιματιστικο μπορει να μπει οχι κολλητα στο παραθυρο αλλα σε αποσταση 2 μετρων απο αυτο, δηλαδη σχεδον στη μεση του σαλονιου, πλησιεστερα προς την κουζινα με την ελπιδα να μεταφερεται περισσοτερο η ψυξη στο διαδρομο και ενδεχομενως στο υπνοδωματιο. Κατα ποσο θα αυξηθουν οι απωλειες κατα τη γνωμη σας, (αν ο χαλκοσωληνας δηλαδη πλησιασει στα 3 μετρα μηκος) και επισης θα αξιζει τον κοπο κατι τετοιο, δηλαδη θα εχω καποιο αποτελεσμα δηλαδη μεγαλυτερη δροσια στο υπνοδωματιο σε σχεση με τη θεση διπλα ακριβως στο παραθυρο? Τελος, υπαρχει καποιος περιορισμος συμφωνα με τον ΚΕΝΑΚ? Ευχαριστω!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.