Μετάβαση στο περιεχόμενο

Giotis3

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Δημήτρη η αγορά έγινε το 2007. Ενω είχαν πτωχεύσει δηλαδή. Αλλά και οι 2 πλευρές το πήραμε καθαρό απο εναν τρίτο. Αρα εγώ όταν το πήρα απο αυτον που το πήρα, το τμήμα του ήταν καθαρό οπως καταλαβα γιατι την ιδια ερωτηση εκανα στην συμβολαιογραφο εχθές. Δυστυχως το 2012 εκδίδεται απόφαση από το Πρωτοδικείο Γιαννιτσών παύσης εργασιών πτώχευσης λόγω έλλειψης της αναγκαίας περιουσίας για την αντιμετώπιση των εξόδων της πτωχευτικής διαδικασίας . Εν τω μεταξύ βρήκα το συνδικό ο οποιος μας λεει πως τελειωσε με την υπόθεση και λογοδότησε. Τώρα πως γίνεται αυτό αφου υπάρχει ακομα 1 τελευταιο περουσιακό στοιχειο της εταιρείας δεν το έχω καταλάβει... Απο οτι αποφαίνεται θα πρέπει να παμε σε πλειστηριασμό ως μοναδική λύση και θα ειναι πακέτο Γιατι το ΙΚΑ δεν το ενδιαφέρου καθολου(μιλησα με τον τοπικό διυθυντή) και η τράπεζα που θα είχε ενα όφελος τωρα δεν ξερω αν θα έχει επειδή θα πρέπει να ικανοποιηθουν πρωτα οι οφειλες του δημοσίου και δεν θα μεινει για αυτη την τίποτα αν ξεκινήσει την διαδικασία άσε που πρέπει να κανει και έξοδα αρα δεν θα υπάρχει λόγος για αυτήν. Ασε που λογω covid οι πλειστηριασμοί έχουν σταματήσει. Και αμα περιμένω να παμε δικαστικά και μετά με πλειστηριασμο μάλλον το χάσαμε το τρενο με τηνΔΕΗ (περίοδος υλοποίησης 18 μηνες)
  2. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Φαίνεται ότι έχετε αντιληφθεί το τι έχει γίνει. Σωστά το περιγράψατε. Φταίω και εγώ που εμπιστεύτηκα λάθος ανθρώπους, αλλά έγιναν εγκληματικές παραβλέψεις. Ο μελετητής που ανέλαβε όλη τη σύνταξη του φακέλου και αμείφθηκε γι' αυτό (1500e) εχει για εμένα την μεγαλύτερη ευθύνη. Όπως και ο άνθρωπος που μου υπέγραψε την ΥΔ ενώ ηξερε την κατάσταση που είχε περιέλθει η εταιρία του και δεν μου το είπε (βλέπεις είναι ενας παππούς 80 ετών). Το θέμα μου τώρα δεν είναι να αναζητήσω ευθύνες αλλά ένα τρόπο να προχωρήσω. Εχω βάλει ήδη 2 δικηγόρους να το ψάχνουν. Απλά ρωτάω και εδώ για καμιά ιδέα για εξ αδιαιρέτου αγροτεμάχια με κατασχέσεις. Το τρελό στην όλη υπόθεση είναι πως βρήκα μια απόφαση πρωτοδικείου που να ζητάει την εκποίηση του εν λόγω τμήματος του αγροτεμαχίου -εκούσιος πλειστηριασμός- από το 2011 και ΚΑΝΕΝΑΣ από τους τους πιστωτές δεν ενδιαφέρθηκε να την εκτελέσει ώστε τώρα να είχε περιέλθει σε κάποιον άλλο.. Αλλά εδώ τώρα μπαίνουμε μάλλον σε νομικές οδούς..
  3. (μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33) Καλησπέρα σε όλους. Αρχικά επειδή δεν γνωρίζω, να πω πως δεν ξέρω αν τοποθετώ το θέμα στο σωστό topic και ζητώ συγνώμη προκαταβολικά για αυτό. Θα εκτιμούσα πάρα πολύ οποιαδήποτε γνώμη μπορεί να βοηθήσει. Αντιμετωπίζω μια δύσκολη περίπτωση η οποία έχει να κάνει τόσο από νομικής άποψης αλλά και με θέματα μηχανικών / τοπογράφων κ.α. Ετοιμάζομαι να κατασκευάσω ένα φωτοβολταϊκό πάρκο. Το αγροτεμάχιο που έχω δηλώσει και έχει πάρει έγκριση από τους αρμόδιους δημόσιους φορείς είναι εξ αδιαιρέτου. Για αυτό το λόγο και είχα πάρει την έγγραφη συναίνεση του ιδιοκτήτη ότι συμφωνεί για την κατασκευή του. Αυτές τις ημέρες μου έχει ζητηθεί να προσκομίσω το συμβόλαιο αγοράς και του άλλου ιδιοκτήτη. Ψάχνοντας να το βρω αυτό το διάστημα, διαπίστωσα πως η αγορά του είχε γίνει καθώς αυτός υπέγραψε στο συμβόλαιο αγοράς του τμήματος του αγροτεμαχίου (για το οποίο συναίνεσε για την κατασκευή ΦΒ) ως διαχειριστής μια εταιρείας Α.Ε. που ήταν μέτοχος και όχι ως φυσικό πρόσωπο. Στην έρευνα μου τώρα, διαπίστωσα με λύπη μου πως αυτή η ΑΕ έχει δηλώσει πτώχευση εδώ και χρόνια και φαίνεται να είναι υπό εκκαθάριση και έχουν απομείνει μόνο 2 μέλη της εν ζωή. Στην έρευνα που κάναμε στο υποθηκοφυλακείο φαίνεται πως το τμήμα του αγροτεμαχίου που τους ανήκει το είχαν υποθηκεύσει στην τράπεζα και δεν ικανοποιήθηκε ποτέ η τράπεζα λόγω χρεών αλλά και το ΙΚΑ έχει προβεί σε κατάσχεση στο ίδιο αγροτεμάχιο. Δυστυχώς δεν έγινε ποτέ κατάτμηση του ή αποκλειστική χρήση γης ή οποιαδήποτε άλλη συμβολαιογραφική ενέργεια ώστε να απεμπλακώ από τον συνιδιοκτήτη. Το πρόβλημα μου είναι ότι έχω ήδη προχωρήσει σε ένα βαθμό την κατασκευή του ΦΒ με προκαταβολές κλπ αλλά και προσκόμιση εγγυητικής και έχω δώσει πολλά χρήματα ως τώρα χωρίς να τα γνωρίζω όλα αυτά. Αν με κάποιο τρόπο δεν βρεθεί λύση ώστε να 'ξεχωρίσω το αγροτεμάχιο΄ δεν μπορώ να υπογράψω με τον διαχειριστή του δικτύου για να προχωρήσω από την μια, από την άλλη υφίσταται ένα τεράστιο βάρος(χιλιάδες ευρώ από οφειλές τους)αν θα προχωρούσα στην κατασκευή σε όλο το αγροτεμάχιο αφού είναι εξ αδιαιρέτου. Θα ήθελα να γνωρίζω αν υπάρχει κάποιος τρόπος με τον οποίο μπορεί τώρα να διαχωρισθεί η έκταση του χωραφιού που μου ανήκει από τον συγκύριο και να μπορέσω να προχωρήσω γιατί όπως φαίνεται έχουμε βρεθεί σε τέλμα. Αν έχετε αντιμετωπίσει ή ακούσει κάποια τέτοια περίπτωση για χωρισμό εξ αδιαιρέτου με νομικό πρόσωπο θα το εκτιμούσα πάρα πολύ!!!
  4. Πολύ καλημέρα σε όλους σας! Θα ήθελα την γνώμη σας και τα επιχειρηματά σας, στο ζήτημα της επιλογής των υλικών που με ταλανίζει τόσο καιρό. Αφου λοιπόν ρώτησα, έψαξα στο ιντερνετ αλλά και μίλησα με πάρα πολλές εταιρείες που αναλαμβάνουν την ολοκλήρωση Φ/Β έχω 2 συγκεκριμένες προσφορές στα χέρια μου αυτή τη στιγμή. Το πάρκο θα έιναι των 100KW (99.69 γιατην ακρίβεια) Προσέξτε παρακαλώ πως οι τιμές που μου δίνουν είναι ακριβώς οι ίδιες. Η 1η εταιρεία παρέχει πάνελ της Νορβηγικής Rec (με εναλλακτική τα Sharp ή τα πάνελ της ελβετικής Astor Solar, ότι επιλέξω εγώ) Τα τράκερ είναι διαξονικά της Γερμανικής Degger και οι inverters της Siemens. Η άλλη εταιρεία προσφέρει τα πάνελ της Luxor (αν θέλω στην ίδια τιμή και τα Rec μου είπε αλλά δεν τα συστήνει). Τα τράκερ είναι δικής του κατασκευής, διαξονικά επίσης με πιστοποίηση TUV και τα έχουν δουλέψει σε πάνω απο 150 έργα. Οι inverters που χρησιμοποιούν είναι της γερμανικής SMA. Το μεγάλο μου πρόβλημα είναι ότι η προθεσμία με την προσφορά που μου έκανε η τράπεζα με την έγκριση του δανείου εκπνέει και καλούμαι να πάρω μια αποφάση μέσα σε 5-10 ημέρες. Πήγα και στην έκθεση της Θεσσαλονίκης, μίλησα με διάφορους αλλά τελικά νομίζω πως μπερδεύτηκα περισσότερο. Ο καθένας προμοτάρει με ισχυρό τρόπο το δικό του προιόν και πάντα βρίσκει κάτι να πει για άλλα πάνελ υλικά κ.τ.λ. που ίσως να έχουν κάποια βάση. Με συγχωρείται για το μακροσκελές post, κάθε γνώμη σας, συμβουλή επισήμανση, είναι όχι απλά χρήσιμη αλλά ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΙΜΗ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.