Μετάβαση στο περιεχόμενο

i_nikol

Members
  • Περιεχόμενα

    69
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από i_nikol

  1. Για τους επιθεωρητές περιβάλλοντος δεν ξέρω αν έχουν κάτι κατά νου, αλλά για ενεργειακούς ελεγκτές και ενεργειακούς επιθεωρητές, υπάρχει η Οδηγία 2012/27/ΕΕ (ενσωματώθηκε -υποτίθεται- στο Ελληνικό Δίκαιο, με τον ν.4342/2015 (ΦΕΚ Α' 143, 09/11/2015)): παρ. 1 του άρθρου 8, όλο το άρθρο 16, παρ. 1 του άρθρου 17.

    Και υπάρχει και αυτό: Qualification and accreditation requirements of building energy certifiers in eu28 (eu27 πλέον :mrgreen:) (BPIE FACTSHEET January 2015)

    Με την προτεινόμενη τροποποίηση της παρ. 1 του άρθρου 17 του ν.4342/2015, απλώς κάνουν στην άκρη το Υπ. Οικονομικών. Ήταν αρχές Νοέμβρη του 2015 όταν δημοσιεύθηκε αυτός ο νόμος, φτάσαμε στον Ιούλιο του 2016, και "μην την είδατε, μην την απαντήσατε" τη σχετική απόφαση.

    Η Οδηγία 27 έπρεπε να είχε ενσωματωθεί στην Ελληνική νομοθεσία εδώ και πολύ καιρό.

     

    Δεν έχει να κάνει με ενεργειακούς επιθεωρητές.

     

    Στην Αγγλία (ανεξαρτήτως Brexit!) έχει γίνει πολλή δουλειά (πληκτρολογήστε ESOS στο Google).

     

    Ο νόμος είναι προσχηματικός, για να μη συνεχίζουμε να τρώμε πρόστιμα από την ΕΕ.

  2. Ετσι και αλλιώς έχουμε ξεφύγει αλλά θα σου πω δύο πράγματα...Το να γίνεις γιατρός είναι πολύ πιο δύσκολο από το να γίνει μηχανικός. Και δεύτερον η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό στον κόσμο. Ολα τα άλλα ακολουθούν.  

    Οι απόψεις του κυρίου στα επαγγελματικά είναι ανάλογης σοβαρότητας με τις απόψεις του στα αθλητικά.

    • Upvote 1
  3. Ωραία ιδέα η ενεργειακή επιθεώρηση και κατ' επέκταση η μελέτη ενεργειακής απόδοσης, αλλά:

     

    1. Όπως έχει επιβληθεί, είναι ένας κυκεώνας νομικών και νομικίστικων διατάξεων που δίνει απασχόληση σε άσχετους γραφειοκράτες.

     

    2. Το ISO13790 μπάζει από παντού.

     

    3. Οι διπλωματούχοι μηχανικοί δεν συναινούμε σε κανενός είδους πιστοποίηση/εξέταση/αξιολόγηση.

    • Upvote 1
  4. Αφορά όλα τα γραφεία, και τα μικρώτερα.

     

    Θα κάνω και στο δικό μου (52 τ.μ.), να μην έχουμε το φαινόμενο «δάσκαλε που δίδασκες».

     

    Θετική είναι η έκδοση αυτής της πυροσβεστικής διάταξης, το θέμα είναι ότι δεν θα συμμορφωθούν πολλοί.

  5. Δεν είνα έτσι. Στο θέμα αυτό το ταμείο δείχνει κάποια σύνεση, τόσο με τις παρατάσεις όσο και με τη δυνατότητα ένταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κλάση, η οποία όμως κόπηκε από τους «θεσμούς».

  6. Καλησπέρα.

     

    Να επισημάνω τα εξής:

     

    Το έγγραφο στο σάϊτ μου είναι μηχανολογική μελέτη όπως απαιτείται από τις κατα τόπους διευθύνσεις ανάπτυξης και όχι μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η οποία έτσι κι αλλιώς με την εισαγωγή των ΠΠΔ στις περισσότερες περιπτώσεις δεν απαιτείται.

     

    Η μελέτη αυτή αφορά σε ελαιοτριβείο διφασικό όπου ο πυρήνας παραδίνεται για περαιτέρω επεξεργασία σε ξηραντήριο και πυρηνελαιουργείο. Το διφασικό ελαοτριβείο είναι  το μόνο που αποδεδειγμένα δεν επιβαρύνει το περιβάλλον. Όλες οι άλλες λύσεις, συμπεριλαμβανομένων των δεξαμενών ξήρανσης έχουν αποτύχει με αποτέλεσμα την απαράδεκτη κατάσταση που εμφανίζεται στις ελαιοπαραγωγικές περιοχές κάθε φθινόπωρο. Φυσικά η ίδρυση διφασικών ελαιοτριβείων και των συνοδών πυρηνελαιουργίων απαιτεί επενδύσεις αλλά και νοοτροπία βιομηχανικής οργάνωσης η οποία δεν υπάρχει στην Ελλάδα προς το παρόν.

     

    Όπου στη μελέτη αναφέρεται επεξεργασία λυμάτων με βιολογικό καθαρισμό εννοείται ότι αφορά στα λύματα από δευτερεύουσες δραστηριότητες του ελαιοτριβείου και όχι στα υγρά απόβλητα από την κύρια παραγωγική διαδικασία.

  7. Στον παπασωτηριου με 5,50 ευρω το καθενα ειναι η καλυτερη επιλογη. Εγω απο εκει τα πηρα και ειναι μια χαρα, αν και η υδρευση αναφερεται σε χαλκοσωληνα και χαλυβδοσωληνα μονο, υπαρχει αραγε ΤΟΤΕΕ υδρευση για σωληνα pvc ή πολυστρωματικη? :confused:

     

    Όχι, δυστυχώς.

  8. Δεν χρειάζεται να έχετε συμφωνητικό για να προχωρήσετε σε αγωγή. Φτάνει να πείσετε το δικαστήριο. Υπολογίστε πάντως 2 χρόνια τουλάχιστον μέχρι να πάρετε (έντοκα) τα λεφτά σας, αν δεν υποχωρεί ο αντίδικος.

  9. Να βγάλει κανονικά άδεια το κηροπλαστείο (από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της περιφέρειας) και δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

     

    Προσοχή: Σε εκτός σχεδίου περιοχή στην Αττική όπου δεν ισχύουν ειδικά διατάγματα χρήσης γης ΔΕΝ βγαίνει άδεια βιοτεχνίας - βιομηχανίας.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.