Μετάβαση στο περιεχόμενο

Xarisf

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Κύριοι, έχω αγοράσει ένα κτήμα εκτός σχεδίου σε νησί στις Κυκλάδες πριν από 3 χρόνια. Όταν αγόρασα το κτήμα είχε ήδη κολώνες τις ΔΕΗ που ήτανε τοποθετημένες μέσα στο κτήμα μου γύρω στα 10 μέτρα από τα όρια με το δρόμο (μη αναγνωρισμένος δρόμος από το δήμο). Οι κολώνες πρέπει να είχαν τοποθετηθεί ώστε να πάρει ρεύμα ένα και μόνο σπίτι δίπλα στο κτήμα μου πριν από 5-10 χρόνια. Έβγαλα άδεια οικοδομής, και θέλω να ζητήσω από τη ΔΕΗ να μεταφέρει τις κολώνες έξω από το κτήμα μου γιατί με δυσκολεύουν να ανοίξω εύκολη πρόσβαση προς το εργοτάξιο και επίσης θα είναι στα 5 μέτρα από το σπίτι που θα χτίσω. Έχω ακούσει ότι η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη τώρα να βγάλει τις κολώνες από την ιδιοκτησία μου, αν δεν τις θέλω. Ισχύει αυτό; Και αν ναι ξέρει κανείς σε ποιο νόμο βασίζεται αυτό; Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω; Και θα πρέπει να επιβαρυνθώ κάτι; Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας!
  2. Θα καταρκευάσω ένα σπίτι σε κυκλαδίτικο νησί και εκτώς από την συμβατική κατασκευή θα ήθελα να εξετάσω τη πιθανότητα να το κατασκευάσω αντισυμβατικά (procat, πάνελ, κτλ) και να ντηθεί με πέτρα. Τα σχέδια υπάρχουν οπότε αν είναι procat θα πρέπει η εταιρεία να το κατασκευάσει με τα δικά μου σχέδια. Ξέρει κανείς να μου προτείνει καμιά ελληνική ή και στο εξωτερικό εταιρεία που θα μπορούσα να επικοινωνήσω;
  3. Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση. Έκανα την κατάτμηση ταυτόχρονα με την αγορά για να είμαι σίγουρος ότι γινότανε, αλλιώς η τιμή δεν ήτανε καλή για 1 τεμάχιο, ενώ πολύ καλή για 2.
  4. Μια ερώτηση: Πριν ένα χρόνο αγόρασα έναν αγρό 10στρ. αλλά επειδή ήθελα να τον πάρω, σε 2 τεμάχια (πληγούσε όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει κατάτμηση τη στιγμή της πώλησης) πήρα το ένα κομμάτι βάζοντας και έναν άλλο αγοραστή στο συμβόλαιο και το 2ο κομμάτι να είμαι εγώ ο μόνος αγοραστής. Τότε μου είχε πει η συμβολαιογράφος και ο τοπογράφος ότι δεν γινότανε να είμαι ο μόνος αγοραστής 100% και στα δύο τεμάχια που προκύπτουν από την κατάτμηση γιατί τότε δεν θα γινότανε κατάτμηση. Ισχύει αυτό ή υπήρχε άλλος τρόπος να είχα πάρει και τα δύο τεμάχια μόνος μου;
  5. Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας Βρήκα τελικά ότι μπορώ να ζητήσω την εκούσια ακύρωση της άρνησης από το Πρωτοδικείο της Σύρου, βασιζόμενος στη γνωμοδότηση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Α. Μιχαηλίδη (ΣυμβΕπιθ ΙΕ/1987, φύλο 9, σελ.869) που υποστηρίζεται και από την εγκύκλιο υπ’αριθ. 34/71775/3573/18-7-91 Εγκύκλιο ΥΠΕΧΩΔΕ. Αφού επιτρέπεται το μείζων θα επιτρέπεται και το έλασσον: επιτρέπεται «η στιγμιαία κατάτμηση που γίνεται με το ίδιο συμβόλαιο (η κατάτμηση και αρτιότητα) για τη δημιουργία άρτιου οικοπέδου». Στη δικιά μου περίπτωση και τα δύο ήτανε και παραμένουν άρτια. Τακτοποίηση ορίων ήτανε στην ουσία η πράξη. Ξέρει κανείς πόσο χρόνο παίρνει η διαδικασία στο Πρωτοδικείο, αν τελικά η Υποθηκοφύλακας δεν κάνει την μεταγραφή; και αν μπορώ να ζητήσω και αποζημίωση από την Υποθηκοφύλακα για κατάχρηση εξουσίας ή ότι άλλο; Επίσης μπορώ να της κάνω καταγγελία σε κανένα όργανο ώστε να έχει διοικητικές ποινές;
  6. Το σκέφτηκα αυτό σαν λύση, αλλά δεν είναι μπελάς; Αν το συμβόλαιο που έκανα είναι ΟΚ νομικά (σε αυτό ζητάω τη βοήθεια σας να μάθω) και μπορώ να το υποστηρίξω στην Υποθηκοφύλακα με τίποτα εγκυκλίους κτλ, τότε δεν θα χρειαστεί να μπω σε τρελές διαδικασίες (δικαστήρια, νέα συμβόλαια κτλ) Άκουσα ότι υπάρχει κάποια εγκύκλιος που αναφέρει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να γίνει πώληση και συνένωση από ένα άρτιο σε άλλο άρτιο αγροτεμάχιο μικρό κομμάτι γης, αν παραμένουν και τα δύο αγροτεμάχια άρτια μετά την πράξη και είναι εκτός ΖΟΕ. Ξέρει να μου πει κανείς αν υπάρχει αυτή η εγκύκλιος και που να τη βρω; Η αν υπάρχει τίποτα άλλο που μπορώ να προσκομίσω στην Υποθηκοφύλακα; (προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις, κτλ)
  7. Μεταφέραμε από το ένα κτήμα στο άλλο λωρίδα 400τμ γιατί με βολεύει στην τοποθέτηση κτίσματος για το οποίο θέλω να βγάλω άδεια σε θέση με καλύτερη θέα (υπάρχει περιορισμός να είναι 15μ από τα όρια).
  8. Θα σας ήμουνα υπόχρεος για βοήθεια. Έχω ένα αγροτεμάχιο 4,200τμ στις Κυκλάδες, εκτός σχεδίου και εκτός ΖΟΕ. Δίπλα του βρίσκεται άλλο αγροτεμάχιο 4,600τμ και αυτό εκτός σχεδίου και εκτός ΖΟΕ. Τα δύο αγροτεμάχια προήλθαν από κατάτμηση ενός ενιαίου αγροτεμαχίου που έγινε πριν 1 χρόνο όταν αγόρασα εγώ το ένα και ένας φίλος με εμένα εξαδιαιρέτου το άλλο. Η κατάτμηση έγινε γιατί το κάθε αγροτεμάχιο που προέκυψε έχει πρόσοψη (50-70 μέτρα το καθένα) σε δρόμο πριν του 1923. Τώρα οι ιδιοκτήτες (ένας από τους οποίους είμαι εγώ) του ενός αγροτεμαχίου πουλήσαμε λωρίδα γης 400τμ σε εμένα (βασικά μετατέθηκε 13 μέτρα πιο πέρα το όριο μεταξύ των δύο αγροτεμαχίων) και την ίδια στιγμή, στο ίδιο συμβόλαιο έγινε συνένωση αυτής της λωρίδας στο αγροτεμάχιο που έχω μόνος μου. Μετά από αυτή την πράξη και τα δύο αγροτεμάχια παραμένουν άρτια όπως ήτανε και πριν, και τα δύο έχουν πρόσοψη μεγάλη σε δρόμο πριν του 1923. Η υποθηκοφύλακας αρνείται να κάνει την μεταγραφή του συμβολαίου επικαλούμενη ότι δεν επιτρέπεται καμία κατάτμηση (γιατί τέτοια την θεωρεί) σε μη άρτιο (πάνω από 4,000τμ) κομμάτι. Ρώτησα και άλλους υποθηκοφύλακες, συμβολαιογράφους και δικηγόρους. Άλλοι λένε ότι το συμβόλαιο είναι νόμιμο και άλλοι λένε ότι δεν είναι. Τι ισχύει; Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.