Μετάβαση στο περιεχόμενο

CostasH

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

CostasH's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σ' ευχαριστώ πολύ ΜΑΚΑΡ, Τα ερωτήματα μου πηγάζουν από το γεγονός ότι διαφορετικοί μηχανικοί μου λένε διαφορετικά πράγματα. Ίσως όμως και εγώ να μην ήμουν τόσο σαφής στα ερωτήματά μου στο forum. Το 1982 ο οικισμός αναγνωρίστηκε με απόφαση νομάρχη, ώς προϋφιστάμενος του '23. Η οριοθέτησή του έγινε αρχικά το 1982 (χωρίς ΦΕΚ) επειδή υπήρχαν ενστάσεις. Το 1988 έγινε η "οριστική" οριοθέτησή του, για να γίνει και πάλι τροποποίηση το 2003 (νέο ΦΕΚ) όπου αναφερόταν ότι από λάθος δεν είχε ενταχθεί ένα μικρό κομμάτι του (δεν επηρεάζει αυτό το θέμα μου). Η βασική ερώτηση είναι εάν μπορεί να γίνει κατάτμηση για τη διανομή μεριδίων, όχι στη βάση του εμβαδού (ας πούμε ότι αυτό δεν είναι θέμα), αλλά ώς προς το πρόσωπο των νέων οικοπέδων. Επειδή η ανατολική πλευρά εφάπτεται του ορίου απαλλοτρίωσης, μπορεί να θεωρηθεί ως πρόσωπο? Στη συνέχεια, επειδή η όλη έκταση βρίσκεται ακριβώς στο όριο του οικισμού (νότος), και το όριο απαλλοτρίωσης συνεχίζει επίσης νότια, προβλέπεται (στην εκτός οικισμού ζώνη) δρόμος μεταξύ του ορίου απαλλοτρίωσης και των εφαπτόμενων ιδιοκτησιών? (αυτό ίσως θα επέτρεπε πρόσβαση στο ακίνητο από το νότο, και στη συνέχεια δημιουργία προσβάσεων από το ίδιο το οικόπεδο στα υπό δημιουργία μερίδια. Ευχαριστώ πάρα πολύ! Προσφεύγω στο forum λόγω της εν γένει πολυνομίας (αντικρουόμενης πολλές φορές) και επειδή νοιώθω ότι μαθαίνω πολλά χρήσιμα, χωρίς βέβαια "να προσδοκώ" ότι γίνομαι ειδικός έτσι. Είναι μια δύσκολη περίπτωση σε έναν οικισμό όπου θεωρείται "ιδιωτικός" δρόμος ένας δρόμος όπου κατά μήκος του έχουν εκδοθεί άδειες που στα τοπογραφικά τους τον δείχνουν αγροτικό και άλλες φορές κοινοτικό (δημοτικό), και ηλεκτροφωτίζεται από τον οικείο δήμο.
  2. Καλημέρα και καλές γιορτές σε όλους, Χρειάζομαι τα φώτα σας για το εξής θέμα: Σε οικισμό προϋφιστάμενο του '23, που οριοθετήθηκε το 1988, υπάρχει έκταση 8,5 στρ., η οποία πρόκειται να διανεμηθεί στους εξ αδιαιρέτου ιδιοκτήτες. Η έκταση, βόρεια, συνορεύει με οικόπεδο άλλων (2) ιδοκτητών (εντός οικισμού), νότια με αύλακα όπου και το όριο του οικισμού και στη συνέχεια με γήπεδο εκτός οικισμού, δυτικά σε μήκος 12 μέτρων με δρόμο του οποίου το καθεστώς είναι περίεργο καθώς βρίσκεται εντός οικισμού και άλλες φορές θεωρείται ιδιωτικός και άλλες δημοτικός, και ανατολικά - και πάλι εντός οικισμού- εφάπτεται του ορίου απαλλοτρίωσης της σιδηροδρομικής γραμμής. Είναι δυνατή η κατάτμησή του σε άρτια οικόπεδα? Με τί αρτιότητα? Έχει σημασία που εφάπτεται στο όριο απαλλοτρίωσης της γραμμής (εντός των ορίων του οικισμού)? Τί ισχύει όταν ένα γήπεδο ΕΚΤΟΣ οικισμού εφάπτεται του ορίου απαλλοτρίωσης? Υπάρχει υποχρέωση για παραχώρηση δρόμου (μεταξύ του ορίου απαλλοτρίωσης και του γηπέδου)? Συγγνώμη για τα πολλά ερωτήματα, Ευχαριστώ!
  3. Έστω δρόμος σχηματισθείς ως αγροτικός για την εξυπηρέτηση των παρακειμένων ιδιοκτησιών, σε προ του 1923 οικισμό. Μετά το 1923 έγινε διαπλάτυνση από τους εξυπηρετούμενους από το δρόμο ιδιοκτήτες. Από τη 10ετία του '70 έως σήμερα έχουν εκδοθεί άδειες οικοδομής κατά μήκος του δρόμου. Η αρχική πράξη καθορισμού των ορίων έγινε το 1982, αλλά δεν δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ παρά μόνο το 1988 (έγινε επέκταση σε άσχετη με το θέμα περιοχή του οικισμού). Γνωρίζει κανείς ποιός είναι ο χαρακτηρισμός (ιδιωτικός-αγροτικός, κοινόχρηστος) του δρόμου σήμερα; Ο χαρακτηρισμός του δρόμου θα μπορούσε να ήταν διαφορετικός σε σχέση με τις περιόδους (ορόσημα έτη) πρίν το 1923, 1923, 1982, 1988; Ευχαριστώ πολύ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.