Μετάβαση στο περιεχόμενο

siavag

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

siavag's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Και τι ασφάλεια θα μου έδινε η θεμελιακή γείωση που δεν θα μπορέσω να την έχω με καμια άλλη μέθοδο????
  2. και τώρα τι μπορώ να κάνω???? και τι έχω χάσει τώρα που δεν έγινε (εννοώ σε σχέση με αυτήν που θα γίνει τώρα)... Πόσο φάουλ είναι ο μηχανικός μου που δεν το έκανε και δεν μου το είπε κάν?????
  3. Σε μια νέα 4οροφη μονοκατοικία με υπόγειο (η άδεια βγήκε τον Δεκέμβριο του 2010) η οποιά βρίσκεται ακόμη στα μπετά του 2ου ορόφου, δεν έγινε θεμελιακή γείωση μετά από αμέλεια του μηχανικού μας. Εμείς δεν γνωρίζαμε ότι έπρεπε να κάνουμε κάτι τέτοιο και τυχαία το μάθαμε από εναν ηλεκτρολόγο που ζήτησαμε προσφορα. Παρακαλώ ενημερώστε με τι πλεονεκτήματα χάνω τώρα που δεν έγινε θεμελιακή γείωση και τι μειωνέκτηματα έχει ο εναλλακτικός τρόπος γείωσης που μας ανέφερε ο μηχανικός. Επίσης δίαβασα στο φορουμ ότι είναι υποχρεωτική η θεμελιακή γείωση στις νέες κατοικίες. Ισχύει????? και τι μπορώ να κάνω αυτό???? εγώ είμαι παράνομη ή ο μηχανικός????
  4. Πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο???? Ποιός να κυρήξει την άδεια αυθαίρετη??? Δηλαδή να έχω πληρώσει, να έχω ρίξει π.χ. κολόνες και να έρθει μια ώραια πρωϊα ένας κυριούλης και να μου σταματάτε???!!!! Αφού αν δείτε στο (ας πούμε ) σχεδιάγραμμα που σας έφτιαξα, ΟΛΑ τα άλλα οικόπεδα είναι χτισμένα. Κάποια παλιά και κάποια καινούργια (7ετίας). Και δεν αναφέρομαι σε αυτά που βλέπουν δρόμο. Αναφέρομαι σε αυτά που είναι δίπλα μου και διαγωνίος απέναντί μου.... Και εν πάσει περιπτώση, τί μπορώ να κάνω για να διασφαλίσω ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί???? απ'ότι μας είπανε έχει να κάνει με την δέσμευση και το "πάντρεμα" του πάρκινγκ με το σπίτι που θα γίνει Ξαναμιλήσαμε με τον συμβολαιογράφο μας που το έψαξε λίγο παραπάνω και μας είπε ότι η "δέσμευση" δεν έχει να κάνει με το πάρκινγκ και την πιθανή μελλοντική μεταπώληση, αλλά με εμένα (τον ιδιοκτήτη) του σπιτιού. Δηλαδή το πάρκινγκ θα μπορώ να το πουλήσω, όμως δεδομένου ότι θα έχω δεσμευτεί εγώ, σε μελλοντική ανάγκη μου (π.χ. αν θελήσω να το μεταβιβάσω στα παιδιά μου ή να το χωρίσω σε δύο σπίτια) όπου θα χρειαστεί επανεξέταση της άδειας, εκεί θα αντιμετωπίσω έγω το πρόβλημα, θα βρεθώ παρανομή και θα έχω θέματα....
  5. Ναι, αλλά οι αδέσμευτες θέσεις που θα βρώ και θα αγοράσω, θα δεσμευτούν με το σπίτι μου... άρα θα μετατραπούν σε δεσμευμένες. Με αυτή τη λογική δεν θα μπορώ να τις μεταπωλήσω αν κατάλαβα καλά.... π.χ. μια πολυκατοικία με 9 διαμερίσματα και 10 θέσεις πάρκινγκ. Οι 9 θέσεις είναι δεσμευμένες και η 1 είναι αδέσμευτη. (ερώτημα: εάν ο ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος θέλει να πουλήσει την δεσμευμένη με το διαμέρισμά του θέση - μπορεί???) Εγω λοιπόν πάω και αγοράζω την 1 αδέσμευτη θέση και την δεσμεύω με το σπίτι μου. Στη συνέχεια λοιπόν όταν εγω θελήσω να την μεταπωλήσω, θα μπόρω ή θα κολλήσει στην πολεοδομία ως δεσμευμένη με το σπίτι μου???? ακομη και εάν το σπίτι και το πάρκινγκ που θα αγοράσω δεν είναι στο ίδιο οικόπεδο???? κάπως έτσι λειτουργεί το σύστημα???? Ευχαριστώ
  6. Θα μπορούν όμως να μεταπωληθούν ως θέσεις στάθμευσης σε άλλον ιδιοκτήτη????
  7. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.... Μάλλον πρέπει να ψάξω και με συμβολαιογράφους ή δικηγόρους.... Ακόμα και σε αυτό αν είχατε κάποια συμβουλή (δηλαδή που να ψάξω ) θα με βοηθούσατε πολύ!!!!
  8. Κάπως έτσι είναι τα πράγματα. Το ξέρω ότι είναι πολύ περίπλοκο αλλά από την στιγμή που είμαστε στα τελικά στάδια της έκδοσης της άδειας (έχουμε ήδη αρχίσει να πληρώνουμε) δεν έχουμε πρόβλημα ανέγερσης οικίας. Αυτό που ζητάω από όποιον γνωρίζει να μου απαντήσει είναι αν τα παρκινγκ που θα αγοράσουμε θα μπορούμε να τα μεταπωλήσουμε ή αν η πολεοδομία θα τα χαρακτηρίσει "παντρεμένα" με το σπίτι και δεν θα μπορέσει να προχωρήσει η διαδικασία μεταπώλησης. Και αυτό βέβαια αν θα γίνει (η μεταπώληση) θα γίνει αφού έχουμε τελειώσει με το σπίτι. Ευχαριστώ.
  9. ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΤΑ Η-Ι-Λ ΕΙΝΑΙ ΕΞ'ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΤΡΙΑΔΕΣ Θ-Κ-Μ κ.ο.κ.)
  10. Έχουμε μπερδευτεί ανάμεσα στον μηχανικό - την πολεοδομία - τον συμβολαιογράφο μας που χτυπιέται ότι δεν υπάρχει κανένα νομικό έγγραφο που μπορεί να "παντρέψει" δύο ακίνητα μακριά το ένα από το άλλο, ενώ ο μηχανικό μας λεει ότι η πολεοδομία του είπε ότι αυτό το συμβόλαιο δεσμευση θα το βρούμε μπροστά μας στην μελλοντική μεταπώληση και δεν θα μπορεί να προχωρήσει. Με κάποιον άλλο συμβολαιογράφο που μιλήσαμε μας είπε ότι υπάρχει τέτοιο συμβόλαιο αλλά "δεν νομίζει" ότι θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο σε κάποια μελλοντική μεταπώληση.... και εμείς στη μέση... Μήπως γνωρίζεται γενικότερα κάτι από όλα αυτά τα όμορφα που μας συμβαίνουν????
  11. Έχει και από τις 4 πλευρές άλλα οικόπεδα. Σε μία από τις πλευρές υπάρχει αυτός ο δρόμος των 4 μέτρων (2 μέτρα έχουν παραχωρηθεί από το δικό μας και 2 μ. από το απέναντί μας οικόπεδο). Δηλαδή είναι κάπως έτσι: ΔΡΟΜΟΣ Α -4Μ - Β (2μέτρα από το Α και 2 μ. από το Β) Γ - 4Μ - Δ (-- Γ "-- Δ) Ε - 4Μ - Ζ (--Ε "--Ζ) Η - 4Μ - Θ(--Η "--Θ) Ι - 4Μ - Κ (--Ι "--Κ) Λ - 4Μ - Μ (--Λ "--Μ) ΔΡΟΜΟΣ όπου Α έως Μ οικόπεδα όλα κτισμένα εκτός από το Η (δικό μου) και το Θ (το απέναντί μου). Και βέβαια δίπλα στα Α-Γ-Ε-Η-Ι-Λ οικόπεδα υπάρχουν άλλα οικόπεδα. Αυτός όμως ο δρόμος των 4 μέτρων δεν υπάρχει για την πολεοδομία.... Ελπίζω να σας κατατόπισα.... :)
  12. Καλησπέρα σας. Είμαι ιδιώτης, και είμαστε στη διαδικασία έκδοσης οικοδομικής άδειας σε ένα "τυφλό" οικόπεδο. Υπάρχει ένα δρόμος 4 μέτρων μήκους (έχουν "παραχωρηθεί" 2 μέτρα από το κάθε οικόπεδο) ο οποίος όμως δεν έχει χαρακτηριστεί "δουλεία οδός" και δεν "υπάρχει" για την πολεοδομία. Έτσι, δεν μας δίνουν άδεια για πάρκινγκ (αφού δεν "υπάρχει" δρόμος...) και για να εκδοθεί η οικοδομική άδεια, πρέπει ή να καταβάλουμε το υπέρογκο ποσό των 15.000 ευρώ στον δήμο ή να αγοράσουμε 2 θέσεις στάθμευσης σε ακτίνα 500 μέτρων από το οικόπεδό μας. Στην περίπτωση που αγοράσουμε τις θέσεις στάθμευσης (σε απόσταση έως και 500 μέτρων!!!), μας είπαν ότι θα πρέπει να συντάξουμε ένα συμβόλαιο δέσμευσης του πάρκιγκ με το οίκημα για να τα "παντρέψουμε". Σε αυτήν λοιπόν την περίπτωση (αγοράς πάρκινγκ) θα ήθελα να ρωτήσω εάν στο μέλλον θα μπορώ να πουλήσω το πάρκινγκ ή εάν το συμβόλαιο δέσμευσης -που θα συντάξουμε και θα καταθέσουμε στην πολεοδομία για την έκδοση της άδειας- θα είναι δεσμευτικό και δεν θα μπορέσω να μεταπουλήσω ποτέ τις θέσεις που αγοράσω . Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας! (Βεβαίως εάν γνωρίζεται κάτι - οτιδήποτε που θα μπορούσε να διευκολύνει την παραπάνω διαδικασία, θα είναι ευπρόσδεκτο....)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.