Μετάβαση στο περιεχόμενο

jfrag

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Γλυκά Νερά αττικής
  • Επάγγελμα
    Εταιρία Λογισμικού

jfrag's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα και πάλι, όταν λες σφράγισμα σπιράλ τι εννοείται? την μια ή την άλλη άκρη ή γέμισμα σε όλο το μήκος του? το τελευταίο το σκεπτόμουν σαν λύση, στην περίπτωση που η διαρροή οφείλεται σε καμιά μάτιση που έχει δακρύσει κατά τη διαδρομή. Σκεπτόμουν οτι αν η ημερήσια "παραγωγή" είναι περίπου 0,5 λίτρα νερό ανα 24 ώρες (τόσο αντλώ από τον τοίχο κάθε μέρα), τότε η ζημιά στη σωλήνα θα είναι τόσο μικρή, που αν την "αγκαλιάσει" μονωτικό υλικό που θα διοχετευθεί μέσα στο σπιράλ, ουσιαστικά θα τη σφραγίσει... Βέβαια δεν έχω καν ιδέα, για το τι υλικό θα μπορούσε να είναι αυτό. Όλα αυτά στην περίπτωση που διαπιστωθεί διαρροή βέβαια... Περιμένω υδραυλικό ακόμα για να κάνει αυτοψία και μανο-μέτρηση... άντε να δούμε... έχω λαλήσει με το τρομπάρισμα...
  2. Ναι το κολεκτερ ειναι μεσα στο σπιτι. Απλα σκεπτομουν το εξης: Εστω οτι περνάμε νεα σωληνα εξωτερικη, τρυπα στον τοιχο, συνδεση στο κολεκτερ και τελος... Την παλια τι την κανουμε? Αν το νερο δηλαδη δεν ηταν απο διαροη, αλλα απο οποιοδηποτε αλλο λογο, αυτο δεν θα συνεχιζει να ερχεται? Αρα δεν θα πρεπει να μονωθει? Κι αν μονωθει, το προβλημα δεν θα σκασει καπου αλλου? Αρα αν μονωσω απο τωρα χωρις αλλαγες αλλες, τι προβλημα μπορει να αντιμετωπισω?
  3. Διευκρινιζω, τα ζεστα ολα πισω και τα κρυα εμπρος. Να ζητησω πρεσαρισμα για τη διαπιστωση ή οχι της διαροης και να δουμε... Υπαρχει καποια συσταση για ανθρωπο που θα μπορουσε να το αναλαβει? Ευχαριστω!!
  4. Η σωληνα φευγει απο το θερμοσιφωνα, αλλου μονωνενη κι αλλου αμονωτη, απο τα 3μετρα υψος, κατεβαινει στο επιπεδο της ταρατσας, και ταξιδευει για καμια 10αρια μετρα μεχρι να μπει μεσα στο κτηριο. Εκει σηκωνεται μισο μετρο και μπαινει στο κτηριο, κατεβαινει και καταληγει στο κολεκτερ μου.
  5. Μηπως γνωριζετε καποιον που να δραστηριοποιηται στα Γλυκα νερα? Εχει νοημα να φωναξω αυτον που εχει κανει την εγκατασταση? Εννοειται τη σωληνα. Σωστα? αρα λοιπον ειναι δυνατον να αντικατασταθει ? Ειμαι στο ισογειο και το δωμα ειναι 3 πλακες πιο πανω. Ευχαριστω και παλι. Γιαννης
  6. Αυτο ακριβως μου εχει πει και ο υδραυλικος και σιγουρα θελω να ειναι το τελευταιο που θα κανω... Εσεις θεωρειται απεκλεισμενα ολα τ αλλα ενδεχομενα?
  7. Σωστα, ειναι πλαστικη η σωληνα και οχι χαλκος!! Η σωληνα καταλήγει σε ηλιακο θερμοσιφωνα στην ταρατσα!! Ο υδραυλικος που ηλθε ηταν ας το πω ευγενικα, οχι αρκετα εξοπλισμενος για καποιο τετοιο ελεγχο. Ακομα κι αν βρω καποιον και μου πιστοποιησει τη διαροη, υπαρχει δυνατοτητα επισκεύης? Αν μονωσω την εξοδο του σπιραλ για να μη βγαινει η υγρασια σε μενα θα ειναι κακο? Το θεμα υγροποιηση το εχουμε αποκλεισει? Τι ανθρωπος πρεπει να δει το χωρο? υδραυλικος ή μηχανικος και με τι ειδικ´οτητα? Ευχαριστω.
  8. Ναι οντως το προβλημα ειναι εκει στην σωληνα του ζεστου που εεχεται απο το θερμοσιφωνα. Ο υδραυλικος ελεγξε το τμημα οπου ο σωληνας εισερχεται απο την ταρατσα στο κτηριο και το βρηκε ενταξει (στεγνο σπιραλ, καμία διαροη και σιγουρα καμια εισροη απο λιμναζοντα νερα της ταρατσας). Στις φωτογραφιες θα δειτε το κολεκτεερ απο ψηλα μαζι με την πατεντα αντλησης. Οσο πιο κοντα φαινεται απο που τραβαω τα νερα αρα και το ιδιο το προβλημα. Ευχαριστω και παλι για την οποια υποδειξη!!
  9. Εγω δεν ειμαι σχετικος με τα υδραυλικα, παντως ετσι οπως το θετετε απλοϊκα ρωτησα κι εγω τον υδραυλικο και μου απαντησε "αδυνατον"!!
  10. Καλημερα σας, Πρωτη φορα σας γραφω αναζητωντας την εγκυρη βοηθεια σας που βασιζεται στην τεχνογνωσια και την εμπειρια σας. Λοιπον, κατοικω σε μεζονετα ισογειο/υπογειο. Εδω και περιπου 1 χρονο παρατηρουσα σημαντικη παρουσια υγρασιας σε τοιχο που απο πισω του βρισκεται το κολεκτερ του σποτιου. Καποια στιγμη το καλοκαιρι υπηρξε εξαρση και ανοιγωντας το κολεκτερ ειδα οτι υπηρχε διαροη απο μια σωληνα και ο υδραυλικος την επισκευασε και ολα οκ. Ελα ομως που η υγρασια δεν εφευγε απο τον τοιχο και ετσι αφου εκανα τη σχετικη υπομονη "να στεγνωσει η υπαρχουσα απο τη διαροη του καλοκαιριου" πριν 2 εβδομαδες ανοιξα εκ νεου το κολεκτερ και τα βρηκα ολα μουλια. Ηταν σαν καποιος να ειχε ψεκασει τα παντα με.ενα ψεκαστηρι.... Αφου καθαρισα και στεγνωσα τα παντα, τυλοξα με χαρτι κουζινας ξεχωριστα ενα ενα σωληνα διαπιστωσα το προβλημα: Βγαινει νερο απο το σπιραλ του ζεστου νερου που ερχεται απο το θερμοσιφωνα!! Το νερο ανεβαινει μεχρι την ακρη του σπιραλ 40-50cm απο το εδαφος, γλυφει και σταζει αργα και βασανιστικα μεσα στον πινακα και απο κει προφανως διοχετευται μεσα στον τοιχο. Φωναξα απλο υδραυλικο ο οποιος δεν μπορεσε να κανει πολλα. Διαπιστωσε τα λεγομενα μου, και ελεγξε την εισοδο του θερμοσιφωνα απο την ταρατσα. Στον τοιχο του κτηριου χωρις να βρει διαροη ή προβλημα σε καποια εμφανη συνδεση. Θεωρει οτι για καποιο ανεξηγητο λογο γινεται υγρόοιηση καπου στη διαδρομη, ή χειροτερα καπου ο σωληνας εχει ματιση και υπαρχει δακρυ το οποιο συσσωρευεται και βγαινει απο το πλησιεστερο ανοιγμα. Δημιουργησα μια πατεντα για να αδειασω το νερο απο το σπιραλ, φτιαχνωντας ενα σωληνα 1 μετρο απο καλωδιο ρευματος που αφεραισα το νημα απο μεσα το οποιο προσαρμοσα σε μια χειροκινητη αντλεια απο ajax για τα τζαμια και ετσι με αρκετες τρομπαρισιες διαπιστωσα οτι το παραγομενο νερο ειναι περιπου 2 -3 νεροποτηρα τη μερα. Το ερωτημα ειναι τι κανουμε;; Θελω να μωνωσω το τελος του σπιραλ με λιγη σιλοκονη, ετσι το νερο ια συσσωρευθει και θα βγει απο εξει που εχει δημιουργηθει το προβλημα. Αν δηλαδη η απο πανω μου εχει κανει τρυπα στον τοιχο του μπαλκονιου της και εχει κατα λαθος γσαρει τη σωληνα μου, θα δει το νερο στον τοιχο της και αναγκαστικα θα τον φτιαξει!! Ε;;; Τι λετε;;; Εννοειται οτι περιμενω εναγωνιως τη γνωμη και τις προτασεις σας. Με λενε Γιαννη, μενω στα Γλυκα Νερα και ειμαι προθυμος να ανεβασω, φωτογραφιες, βιντεο και οτι αλλο μου ζητηθει!! Σας ευχαριστωωωωωωωωωωωωωωω
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.