Μετάβαση στο περιεχόμενο

jkarag

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Καλησπέρα, σε μια οικοδομή τριών επιπέδων το ισόγειο (διαμέρισμα) έχει δηλωθεί ώς πυλωτή ενώ στην πραγματικότητα έχει χτιστεί κανονικά. Στα συμβόλαια αναφέρεται ότι η πυλωτή είναι εξαδιαιρέτου σε δύο ιδιοκτήτες. Το πρόβλημα μου είναι ότι τώρα θέλω να τακτοποιηθεί όλο το ισόγειο ενώ ο άλλος ιδιοκτήτης θέλει να τακτοποιήσει μόνο τα 30τμ απο το σύνολο των 70τμ. Σε αυτό διαφωνώ μιας και θέλω να τακτοποιηθεί εξολοκλήρου και να μπορώ αργότερα να μεταβιβάσω το δικό μου μερίδιο. Τι μπορώ να κάνω ώστε να το τακτοποιήσω? Το δικό μου μερίδιο μπορώ να το διαχωρίσω υποχρεωτικά (και ας μην το θέλει ο άλλος) και να το τακτοποιήσω, και να τον αφήσω τον άλλο να κάνει ότι θέλει με το δικό του? Βέβαια και πάλι υπάρχει πρόβλημα μιας και το ισόγειο έχει φτιαχτεί ως ένα διαμέρισμα. Παρακαλώ για τις συμβουλές/απόψεις σας. Ευχαριστώ.
  2. Καλησπέρα, βασικά έχω δύο προσφορές. Η μία είναι με ανλία θερμότητας νερού και μια άλλη με ανλία θερμότητας νερού ή αντλία θερμότητας VRV. Η αντλία θερμότητας VRV μου δίνει επιπλέον δυνατότητα να βάλω εσωτερική μονάδα τοίχου πιο καλαίσθητη απο τα fun coil τοίχου (κρυφά με γυψοσανίδα δεν τα θέλω). Ποιά είναι πιο συμφέρουσα στην χρήση και στην συντήρηση? Εμπειρίες? Όλες οι προσφορές αφορούν επώνυμες αντλίες με σύνδεση στην ενδοδαπέδια και ηλιακά για το ΖΝΧ.΄ Οικονομικά η αντλία θερμότητας VRV είναι πολύ κοντά στην αντλία θερμότητας νερού. Και βέβαια η συνολική λύση είναι όντως ακριβή, αλλά θεωρώ ότι θα κάνει απόσβεση λόγο και αύξησης τιμής πετρελαίου. Και αν σκεφτώ ότι λύνω παράλληλα και το θέμα ψύξης είναι ακάμη πιο ελκυστική. Αλλά έχω μπερδευτεί ανάμεσα σε αντλία VRV και νερού.
  3. Καλημέρα σε όλους, έχω τελειώσει τα τούβλα σε νέα μεζονέτα με υπόγειο (περίπου 100τμ ανά όροφο - συνολικά 3 επίπεδα - ημιυπόγειο - ισόγειο - 1ος). Ο μηχανικός μου μου προτείνει ενδοδαπέδια και αντλία θερμότητας. Είναι ανοικτός στο αν αξίζει να μπεί ενδοδαπέδια και στο υπόγειο για μελλοντική χρήση και στο τύπο - μάρκα αντλίας θερμότητας. 1. Υπάρχει ενδεχομένως κάποια ποιό φθηνή λύση για μελλοντική θέρμανση του υπογείου, πέρα της ενδοδαπέδιας αλλά και οικονομική στην χρήση της? 2. Σε έρευνα αγοράς που έκανα για ανλία θερμότητας έχω λύσεις με αντλία θερμότητας, ηλιακά (3 επιλεκτικοί) και buffer, δροσισμό και fun coil. Θεωρείτε ότι αυτά τα 3 ηλιακά μπορούν να βοηθήσουν την ενδοδαπέδια? Άλλη λύση που μου προτάθηκε ήταν με VRV θέρμανση-ψύξη και ηλιακά μόνο για ζεστό νερό χρήσης (2 επιλεκτικοί συλλέκτες) μιας και δεν θεωρεί ότι μπορεί να γίνει κάτι αξιόλογο με τα 3 ηλιακά για θέρμανση και χωρίς δροσισμό μιας και επίσης θεωρεί ότι δεν έχει κάποιο πραγματικό πλεονέκτημα και θα χρειάζομαι σίγουρα fun coil για ψύξη το καλοκαίρι. Σε αυτήν την περίπτωση φυσικά και θα μπούν εσωτερικά μηχανήματα για την ψύξη. Ποιά είναι η άποψη σας σχετικά με ανλία θερμότητας και VRV; Τι προτείνεται? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές σας. (Σημείωση: ο μηχανικός μου είναι κάθετος σε ενδοδαπέδια, κουφώματα θερμοδιακοπής και κέλυφος, τα οποία και θα κάνω και στην συνέχεια συνιστά αντλία θερμότητας ή VRV αντί χρήση λέβητα πετρελαίου).
  4. Δεν ψάχνω για το φθηνό, έτσι και αλλιώς πιστεύω πως η καλή δουλειά πληρώνεται, απλά προσπαθώ να είναι οι προσφορές κοντά σε ένα μέσο όρο. Αυτό που έχω κάνει προς το παρών, είναι να παίρνω 2-4 προσφορές και προσέχω να είναι κοντά, και μετά ο μηχανικός θα αξιολογήσει και θα επιλέξει. Για παράδειγμα, πριν καταλήξω στο φατούρα, παρότι με παρότρυνε ο μηχανικός να πάω σε φατούρα, ένας εργολάβος μου έδωσε 180/κυβικό κομπλέ με σίδερο/μπετά, το οποίο ήταν εκτός του μέσου όρου αυτήν την εποχή που είναι 220-235/κυβικό, οπότε χωρίς να τον ξέρω βέβαια και να είμαι αρμόδιος να τον κρίνω, τον απέριψα και δεν πήρα ούτε προσφορά για φατούρα (και ο μηχανικός όταν άκουσε 180 ανατρίχιασε λιγάκι!!!) Και αναφορικά με την δουλειά, όντως χθες έγινε παρεξήγηση, δεν το κατάλαβα, τι να πώ. Πάντως το πιο πετυχημένο ήταν το "Σύμβουλος Εγκυμοσύνης". Ευχαριστώ.
  5. Το κέλυφος (συγνώμη αν δεν είναι πάλι σωστός όρος) από ότι κατάλαβα από τον μηχανικό μου, είναι κάτι σαν θερμοπρόσωψη το οποίο περιβάλλει όλο το σπίτι εξωτερικά και το μονώνει. Και καθώς είμαι υπέρ της μόνωσης το θέλω. Και όπως πάει το πετρέλαιο γίνεται και πιο γρήγορα απόσβεση.
  6. Ευχαριστώ για την συμβουλή. Ο μηχανικός θα πηγαίνει στην οικοδομή γιατί θα έχει και επίβλεψη/επιστασία, συγνώμη αν χρησιμοποιώ λάθος όρο. Η γνώμη μου είναι ότι αυτός ξέρει, αυτόν εμπιστεύομαι και αυτός θα μου λέει και ξέρει το τι χρειάζεται. Στην οικοδομή εγώ δεν θα πηγαίνω, παρά μόνο που και που να βλέπω πως προχωράει, πιο πολύ για να χαίρομαι. Ξαναλέω πως και να πάω στην οικοδομή δεν μπορώ να καταλάβω κάτι, μιας και δεν είναι το αντικείμενο μου. Ωστόσο, για τον εργολάβο για φατούρα μου πρότεινε να πάρω προσφορές, όπως και για σίδερα, μπετό και μετά θα τις αξιολογήσει και θα δούμε απο κοινού πως θα προχωρήσουμε. Οπότε, ενδεικτικές τιμές ρώτησα και ανάφερα το παράδειγμα του εργολάβου που η προσφορά του είναι 55/κυβικό βαρέλας. Επίσης, στην αντοχή της οικοδομής, όπως και στην μόνωση και εγώ είμαι πεπεισμένος ότι βρίσκεται η ουσία. Για παράδειγμα, μου πρότεινε να βάλω κέλυφος και είμαι θετικότατος και θα βάλω. Απλώς προσφορές μου είπε να παίρνω, τις οποίες θα συζητάμε και αυτό κάνω. Ευχαριστώ.
  7. Καλημέρα ξανά σε όλους, για να ξεκαθαριστεί το επάγγελμα μου - είμαι σύμβουλος επιχειρήσεων και πληροφορικής. Δεν έχω καμία σχέση επαγγελματικά με μηχανικούς και οικοδομή και για αυτό ρωτάω στην κατηγορία ιδιωτών και θα ήθελα τις συμβουλές σας. Αν μπορεί κάποιος να αναφέρει ενδεικτικές τιμές θα με βοηθούσε, δεν θέλω να προσβάλω κανέναν. Διαβάζοντας και βλέποντας γενικά τι παίζει γύρω αποφάσισα να δώσω επιστασία στον μηχανικό μου ώστε να νιώθω ασφάλεια για την οικοδομή μου. Στην τελική αυτός έχει σπουδάσει το αντικείμενο και ξέρει. Και αν είναι κάποιος να πάρει παραπάνω χίλιες φορές να τα πάρει αυτός , παρά κάποιος άλλος. Απλά για τιμές ρώτησα. 55 φατούρα και όσο γράψει η βαρέλα είναι καλά? Ευχαριστώ και συγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε.
  8. Καλημέρα σε όλους, πρόκειται να ξεκινήσω ανέγερση μεζονέτας με υπόγειο (συνολικά περίπου 280τμ), νομός Αττικής. Τα κυβικά είναι περίπου 210 για την μεζονέτα και 90-100 περιβάλλοντα (+μάνδρα) Έχω καταλήξει στο να μην το δώσω εργολαβία - θα το πάω φατούρα και υλικά δικά μου. Είμαι ακόμη στην αναζήτηση προσφορών και θα ήθελα ενδεικτικές τιμές για μπετά - φατούρα, μπετοσίδερα, καθώς και μπετόν. Επίσης σκέφτομαι να δώσω στον μηχανικό επιστασία τουλάχιστον μέχρι να τελειώσουν τα μπετά (σκέφτομαι πως θα τον έχω και μετά). Ενδεικτικές τιμές πάλι θα με βοηθούσαν, καθώς και το τι θα πρέπει να απαιτήσω απο την επιστασία - διαρκή παρουσία? σε κάποιο πρόβλημα ποιός έχει ευθύνη? Ο Μηχανικός πιά? Αν υπάρχουν και κάποια συμφωνητικά για μπετό (φατούρα) και μηχανικό (αυτεπιστασία) θα μου χρησίμευαν. Θα ήθελα μια εκτίμηση, καθώς και τις συμβουλές σας. Ευχαριστώ. Παρατήρηση: Χρησιμοποιείστε σωστή ορθογραφία και τόνους, τόσο στους τίτλους των θεμάτων όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Ευχαριστώ, terry
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.