Μετάβαση στο περιεχόμενο

νικος ανεμελ

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

νικος ανεμελ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την ανταπόκρισή σας!!! Όλα ήταν πολύ χρήσιμα!!!
  2. Καλησπέρα!!! Θα ήθελα αν κάποιος έχει κάποια σχέδια η' εικόνες από τα τρία είδη εδράνων κύλισης (ρουλεμαν) να μου στείλει τα αρχεία γιατί όσο έχω ψάξει δεν βρήκα κάτι αξιόλογο. Τα χρειάζομαι για να μπορέσω να τα σχεδίασω στο autocad. Οποιάδιποτε πληροφορία κ αν είναι!!! Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!
  3. Είμαστε φοιτητές και θέλουμε να μά8ουμε τι ακριβώς είναι η τεγίδα.
  4. Πάρα πολύ χρήσιμα όσα μου στείλατε!!! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους σας!!! Θα ψάξω όσα μου στείλατε μήπως και βγάλω άκρη επιτέλους!!! Ευχαριστώ!!!!
  5. Σας ευχαριστώ όλους σας για το ενδιαφέρον σας!!! Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλα όσα με ρωτάτε. Αρχικα, στο Τ.Ε.Ι. της Λάρισας υπάρχει μαθημα: "Αρι8μητική ανάλυση με την μέθοδο των πεπερασμένων στοιχείων". Στο μάθημα αυτό πέρα απ΄το θεωρητικό μέρος, ασχοληθήκαμε με το ANSYS. Από εκεί και πέρα, επειδή με ενδιαφέρει πάρα πολύ, το έχω ψάξει μόνος μου (αρκετά μπορώ να πω) και γι'αυτόν τον λόγο ανέλαβα και την συγκεκριμένη πτυχιακή. Το μόνο πρόβλημα που αντιμετοπίζω είναι η σχεδίαση. Γιατί, λόγω της περίπλοκης γεωμετρίας δεν μου είναι εύκολο να το σχεδιασω. Από παρόμοια θέματα που έχω βρεί κυρίως στο internet, για τον σχεδιασμό τέτοιας γεωμετρίας χρησιμοποιούν αρχεία αξονικών η' μαγνητικών τομογράφων. και μετά τα περνάνε σε προγράμματα όπως το MIMICS H' το 3D DOCTOR κτλ, τα οποία έχουν την δυνατότητα να κατασκευάσουν την γεωμετρία. Μετ'έπειτα το αρχείο αυτό μπορώ να το εισάγω στο ANSYS η' κάποιο παρόμοιο πρόγγραμμα και να συνεχίσω με τις καταπονήσεις. Για τις καταπονήσεις υπάρχουν βιβλιογραφείες και links στο internet που μπορώ να πάρω ότι πληροφορία χρειάζομαι. Έχω πάρει αρχείο dicom από μαγνητικό τομογράφο, το οποίο περιέχει εγκάρσιες εικόνες σπονδυλικής στήλης ανά χιλιοστό και τα προγράμματα mimics και 3d doctor μπορούν να φτιάξουν το 3D σχέδιο. Είναι τα μόνα που έχω βρει ότι κάνουν. Το 3d doctor το βρήκα σε demo εκδοση στο internet και δεν μπορώ να το δουλέψω παραπέρα και το mimics δεν υπάρχει καν....
  6. Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας. Μου είναι γνωστή αυτή η λύση, αλλά δεν βρίσκομαι όμως στην Αθήνα και μου είναι δύσκολο να πάω...
  7. Είμαι φοιτητής στο Τ.Ε.Ι. μηχανολογίας Λάρισας και έχω αναλάβει πτυχιακή εργασία με τίτλο: Καταπόνηση σπονδυλικής στήλης με ανάλυση πεπερασμένων στοιχείων. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι στην σχεδίαση τησ σπονδυλικής. Έχω βρει αρχεία DICOM από μαγνητικό τομογράφο, τα οποία θέλω τα τα περάσω σε κάποιο πρόγραμμα CAD έτσι ώστε να βγάλω σε 3D την σπονδυλική στήλη και έπειτα το αρχείο αυτό να το βάλω στο π.χ.: ANSYS ώστε να δώσω τις καταπονήσεις που θέλω. Τα προγράμματα που βρήκα και ανταποκρίνονται σ'αυτό είναι το MIMICS και το 3D-DOCTOR. Όμως δεν μπορώ να βρω κάποια full έκδοσή τους. Ιδιαίτερα το mimics που είναι το πιο κατάλληλο, υπάρχει μόνο στο Μετσόβιο... Αν κάποιος γνωρίζει οτιδήποτε επί του θέματος, παρακαλώ να ανταποκριθεί. Ευχαριστώ!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.