Μετάβαση στο περιεχόμενο

chrysa_ar

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by chrysa_ar

  1. Καλημερα σε ολους και συγχαρητηρια για την φοβερη δουλεια που γινεται εδω η οποια ειδικα για τους νεους μηχανικους - αγωνιστες ειναι ανεκτιμητο εργαλειο βοηθειας. Ειμαι νεα αρχιτεκτονας και θα ηθελα τα φωτα σας πανω σε ενα λιγο περιεργο θεμα. Προσπαθω να βγαλω μια βεβαιωση κυριας χρησης (με σκοπο την μετεπειτα αδειοδοτηση) σε ενα ισογειο καταστημα σε πολυκατοικια στην Αθηνα του 1964. Το προβλημα ειναι οτι τα σχεδια της πολεοδομιας (σε μικροφιλμ) δειχνουν το ισογειο καταστημα με παταρι στο 50% της επιφανειας του και υψος 6μ. Στην συσταση οριζ. ιδιοκτησιας του 1965 ομως και σε ολα τα μετεπειτα συμβολαια το καταστημα αναφερεται ως 25τμ επιφανεια και 79κ.μ ογκο , κοινως..χωρις παταρι. Το παταρι εχει γινει διαμερισμα και στα σχεδια που συνοδευουν την συσταση ως δια μαγειας εμφανιζεται ενας μεσοροφος. Εμαθα λοιπον οτι υυπαρχει καποιο "παραθυρακι" (καθως αυτο φημολογειται οτι ακολουθησε το διπλανο καταστημα που ειχε το ιδιο προβλημα) οπου ο μηχανικος εκανε αποτυπωση, ζητησε αυτοψια , και το καταστημα "ξεφορτωθηκε" το παταρι. Κοινως εγινε νομιμο το καταστημα και μετεθεσε το προβλημα σε αυτον που εχει το διαμερισμα στον μεσοροφο. Ισχυει ? και αν ναι τι ακριβως θα πρεπει να επικαλεστουμε στην πολεοδομια. Ελπιζω να μην σας κουρασα και ευχαριστω οποιον εχει την διαθεση να διαβασει το κατεβατο και να απαντησει.
  2. Καλησπερα Συναδελφοι, Ως νεα στο φορουμ και νεα στην ηλικια θα ηθελα την γνωση σας πανω στο εξης θεμα. Σε περιπτωση που κανω αλλαγη χρησης απο καταστημα σε καταστημα υγιεινομικου ενδιαφεροντος και βγαλω την αδεια αλλα δεν προχωρησω στην επιβλεψη και ολοκληρωση του εργου θα μπορεσω να βγαλω ΒΚΧ ή η πολεοδομια για να μου χορηγησει την ΒΚΧ απαιτει αποπερατωση του εργου? Ευχαριστω πολυ οποιον ενδιαφερθει να με διαφωτισει
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.