Μετάβαση στο περιεχόμενο

xrhstos20

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ηλ/γος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

xrhstos20's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η οδηγία αυτή αφορά σε κατάσβεση με νερό, όχι με αέριο.
  2. Σε έργο το οποίο έχει αναλάβει συντήρηση η εταιρία που δουλεύω, μας ζητήθηκε να πραγματοποιηθεί έλεγχος στο σύστημα κατάσβεσης με CO2 του υποσταθμού, στο οποίο στις κεφαλές των πιλότων είχαν αφαιρεθεί οι ηλεκτροβάνες που δίνουν εντολή για την έναρξη της αυτόματης κατάσβεσης. Αυτό που είδαμε είναι πως ορθά ο συλλέκτης έχει κατασκευαστεί με σωλήνα Schedule 40, αλλά μετά την φλάντζα του συλλέκτη προς την πλευρά του δικτύου των καταιονιστήρων, έχουν τοποθετηθεί βιδωτά και όχι κολλητά εξαρτήματα (μούφες, γωνίες κλπ), ενώ ο σωλήνας έχει λυγίσει σε ένα σημείο. Επειδή ο σωλήνας είναι βαμμένος, ο υδραυλικός που έχουμε κ χρησιμοποιούμε για τις κατασκευές αυτόματης κατάσβεσης (είναι υπάλληλος, όχι εργολάβος της εταιρίας) και έχει αυτή την στρέβλωση και βάση της εμπειρίας του, ισχυρίζεται πως ο σωλήνας αυτός είναι σωλήνας με ραφή και άρα το δίκτυο έχει πρόβλημα. Εργολάβο που έφερα για δεύτερη γνώμη ισχυρίζεται το ίδιο, καθώς μετά το συλλέκτη δεν έχει τοποθετηθεί μειωτήρας πίεσης για να μπορούμε να βάλουμε σωλήνες με ραφή. Ο εργολάβος είπε και αυτός πως οι σωλήνες είναι με ραφή. Το ζήτημα είναι αν κάποιος γνωρίζει που μπορώ να βρω την νομοθεσία για την αυτόματη κατάσβεση για να μπορέσω να βγάλω και εγώ άποψη σύμφωνα με τη νομοθεσία καθώς πρέπει να επιβεβαιώσω το πρόβλημα πριν μιλήσω στον πελάτη.
  3. Η χρήση σταθεροποιητή τάσης είναι δύσκολη, λόγω όγκου εξοπλισμού. Σίγουρα θα βοηθούσε. Η τοποθέτηση του απαγωγέα στο καλώδιο του σήματος της εικόνας και της κίνησης είναι αναγκαία. Το οικονομικό κόστος όμως είναι τέτοιο, που στην ουσία θα απαξιώσει το ίδιο το σύστημα, καθώς απαιτείται η κατασκευή patch panel, και όχι η κατάσταση των χύμα καλωδίων δίπλα στον πολυπτέκτη που υπάρχει μέχρις στιγμής. Το ζήτημα παραμένει: να βρεθεί μια οικονομική λύση για τον πελάτη και η οποία να δίνει μια λύση στο επαναλαμβανόμενο πρόβλημα.
  4. Τα καλώδια του σήματος της εικόνας πάνε απευθείες από τον πολυπτέκτη στις κάμερες σε τυποποιημένες κλέμμες του κατασκευαστεί τον καμερών, ενώ όσο αφορά τα UTP η μόνη μάτιση που έχει γίνει είναι κοντά στον πολυπτέκτη. Όσο αφορά τα ισχυρά ρεύματα, κοντά στις κάμερες έχει τοποθετηθεί το τροφοδοτικό 220/24 AC, το οποίο είναι μέσα σε θεωρητικά στεγανό κουτί (έχουν περάσει τα καλώδια και έχουν βάλει στις τρύπες σιλικόνι και όχι στυπιοθλύπτη). Λαμβάνοντας υπόψη πως έχουμε μεγάλες στιγμιαίες αυξομειώσεις τάσεις ρεύματος και ότι την ίδια στιγμή της βροχής έχουμε και τα σημαντικότερα προβλήματα με την τάση, σκέφτομαι μήπως τα προβλήματα στις κάμερες δημιουργούνται από αυτές τις αυξομειώσεις και απλά από εκεί και πέρα είναι καθαρά θέμα τύχης σε ποιο κομμάτι των ηλεκτρονικών θα σκάσει η βλάβη. Το ζήτημα είναι ποια λύση μπορεί να βρεθεί. Σε αντίστοιχη περίπτωση για το BMS όπου βρέθηκαν μεγάλες τιμές διαρροής, μπήκαν αντιστάσεις στους ηλεκτρικούς πίνακες. Σημειώνεται πως κάποια φρεάτια του BMS και του CCTV είναι κοινά και άρα υπάρχει η υποψία πως η βλάβη μπορεί να έχει μεταφερθεί, μέσω των καλωδίων των ασθενών ρευμάτων και των νερών, από την καλωδίωση του BMS στο CCTV.
  5. Αγαπητοί συνάδελφοι, έχω το εξής θέμα: Σε κτίριο στο οποίο έχουμε αναλάβει την συντήρηση, υπάρχουν εγκατεστημένες 16 κάμερες Dome, ΙΡ, με δυνατότητα κίνησης της κάμερας, συνδεμένες σε ένα πολυπλέκτη-καταγραφικό. Το πρόβλημα είναι το εξής: κάθε φορά που βρέχει, καίγεται έξοδος στον πολυπτέκτη, δημιουργούνται παράσιτα στην οθόνη, και δημιουργούνται βλάβες στις κάμερες. Τελευταία σημαντική βλάβη ήταν μετά από νεροποντή, όπου εντοπίστηκε πως 9 από τις 16 κάμερες σταμάτησαν να δουλεύουν. Συγκεκριμένα 2 κάμερες δεν λειτουργούν καθόλου, ενώ τροφοδοτήθηκαν με ρεύμα, σε 2 κινείται μόνο ο φακός χωρίς να έχουμε εικόνα και οι υπόλοιπες τροφοδοτούνταικαι πηγαίνουν αυτόματα στο preset αλλά δεν έχουμε ένδειξη εικόνας. Συγχρόνως και στις 16 κάμερες, δεν έχουμε πλέον την δυνατότητα της κίνησης, χωρίς να έχει εντοπιστεί ο ακριβής λόγος. Η βλάβη της κίνησης εντοπίστηκε από συνεργείο, κατά την επίδειξη για την αγορά νέου καταγραφικού, χωρίς να έχει γίνει πρότερως έλεγχος για την λειτουργία της κίνησης. Σημειώνεται ότι τα καλώδια της εντολής της κίνησης είναι UTP τα οποία είναι όλα ματισμένα μεταξύ τους κοντά στον πολυπλέκτη, και το καλώδιο της εικόνας είναι RG11. Συγχρόνως εντοπίστηκε ότι τα φρεάτια στα οποία οδεύουν τα καλώδια (Utp, RG11, ισχυρών ρευμάτων+τροφοδοτικού) είναι γεμάτα νερό. Το ζήτημα είναι αν υπάρχει κάποια λύση για την αποφυγή των προβλημάτων που παρουσιάζονται, καθώς θα πρέπει να αποφευχθούν παρόμοια προβλήματα στις νέες κάμερες και καταγραφικό που θα αγοραστούν. Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.