Μετάβαση στο περιεχόμενο

eukleidis

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

eukleidis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφε, καταρχήν σε ευχαριστώ για τις διορθώσεις που μου έκανες γιατί όπως καταλαβαίνεις είμαι νέος και δεν τα γνωρίζω καλά!!θα ήθελα τη γνώμη σου σε κάτι καθώς δείχνεις πιο ενημερωμένος απο εμένα! Θα ήθελα, σε παρακαλώ, να μου πείς πόσα χρήματα (μικτά) το μήνα να ζητησω σε δουλειά σε εργοτάξιο (συντονιστής εργατών συντήρησης έργου) στην Ελευσίνα( στο λέω για να υπολογίσεις και ότι θα χρειάζσομαι περίπου 300Ε σε βενζίνες μηνιαίως) με ΔΠΥ?? Είναι η πρώτη μου δουλεία και σκοπός μου φυσικά δεν είναι να βγάλω πολλά λεφτά αλλά δεν θέλω να με εκμεταλευτούν κιόλας.
  2. Καλησπέρα σε όλους της παρέας!! Είμαι νέο μέλος και νέος μηχανικός και πρόσφατα (εχτές) βρέθηκα αντιμέτωπος για πρώτη φορά με το γνωστό πλέον ΔΠΥ. Ύστερα από αμέτρητες εργατοώρες στο internet κατάλαβα τα εξής: [ΑΜΟΙΒΗ]: Έστω Χ το ποσό των μηνιαίων μικτών χρημάτων που συμφώνησες με τον εργοδότη σου και το οποίο θα αναγράφεται στο ΔΠΥ που θα κόβεις κάθε μήνα στο πελάτη σου (εργοδότης),τότε για να υπολογίσεις τα καθάρα χρήματα που σου μένουν το μήνα εργάζεσαι ως εξής: 1. αφαιρείς 20% το φεε (φόρος ελεύθερων επαγγελματιών),μέρος του οποίου σου επιστρέφεται στο τέλος του χρόνου ανάλογα με το μέγεθος της αμοιβής Χ και τις αποδείξεις που θα καταθέσεις στην εφορία. 2. αφαιρείς 23% το φπα εκτός και αν έχεις συμφωνήσει να το πληρώνει ο εργοδότης σου . 3. αφαιρείς περίπου 160Ε ( αν είσαι νέος μηχανικός) γαι το TΣΜΕΔΕ (Για ειδικές περιπτώσεις επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΤΣΜΕΔΕ.) [ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ]: Για να βγάλεις ΔΠΥ πρέπει καταρχήν να κάνεις έναρξη επαγγέλματος. Αυτό προυποθέτει να είσαι ασφαλισμένος (ΤΣΜΕΔΕ) το οποίο με τη σειρά του προυποθέτει να γίνεις μέλος του ΤΕΕ. Οπότε, με το που γραφτείς ΤΣΜΕΔΕ ζητάς ασφαλιστική ενημερώτητα η οποία είναι απαραίτητη για να κάνεις έναρξη επαγγέλματος.Και αν νομίζετε ότι ξεμπερδέψατε κάνετε (όπως έκανα και εγώ) μεγάλο λάθος γιατί η γραφειοκρατία που πρέπει να αντιμετωπίσεις για να κάνεις έναρξη είναι μέγάααααλο σπυρί!! Για να δείτε ακριβώς τα έγγραφα που απαιτούνται επισκεφτείται το http://www.cretaforce.gr/blog/392-ta-7-bimata-gia-tin-enarksi-epaggelmatos όπου παρουσιάζονται αναλυτικά τα 7 βήματα για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έναρξη και την οποία τη βρήκα πολυ κατατοπιστική! ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.