Μετάβαση στο περιεχόμενο

Johnakos

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Johnakos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Εγώ απ την Ελλάδα είμαι... Ξέρω πως είναι τα πράγματα... Στην κύπρο για σπουδές πήγα. Έμαθα για αυτή την ειδικότητα και εδώ μου την σύστησαν ανεπιφύλακτα και μάλιστα με την προοπτική να δουλέψω στην Ελλάδα... Και μου το πρότιναν μάλιστα ως ανερχόμενο επάγγελμα που τα επόμενα χρόνια θα χει ζήτηση στην Ελλάδα. Επίσης ενας απ τους καθηγητές μου (επιμετρητής) Έχει δουλέψει στην Ελλάδα και έχει και σπίτι στην Αθήνα και σίγουρα ξέρω πως έχει δουλέψει στο αττικό μετρό και στο εμπορικί κέντρο attica. Επείσης ένας πολιτικός μηχανικός από την Ελλάδα μου είπε πως αυτή η ειδικότητα έχει μέλον και ότι θα μπει και στο πολυτεχνείο. Εσύ όμως μου τα παρουσίαζει τελείως διαφορετικα. Δηλαδή κατα τη δική σου άποψη θα μου πρότινες να αλλάξω κλάδο?
  2. Το παραπάνω κείμενο το έγγραψα για μια μερικώς ενημέρωση πάνω στην ειδικότητα του επιμετρητή και για ότι γνωρίζω με το τι συμβαίνει με αυτό το επάγγελμα αυτή τη στιγμή. Γιατί όπως προανέφερα μέχρι και πρόσφατα σκεφτόμουν και έψαχνα για το αν είναι σωστή η επιλογή μου... Γιατί έχω δικαίωμα προς το παρόν επειδή έχω πάρει όλα τα κοινά μαθήματα των επιμετρητών με τους πολιτικούς μηχ. έχω δικαίωμα να πάω στους πολιτικούς μηχ. χωρίς να χάσω μαθήματα. Αλλά τώρα πιστεύω πως δεν έχω κάνει λάθος επιλογή και για αυτό δεν θα αλλάξω κλάδο. Αρχικά βασικά η πρώτη μου επιλογή ήταν να πάω τοπογράφος μηχανικός με ειδικότητα πάνω στη γεωπληροφορική... Αλλά τελικά δεν μπορούσα να πάω σε αυτό και έτσι ανάμεσα στο δίλημα πολιτικός μηχανικός ή επιμετρητής... Επέλεξα τον επιμετρητή γιατί μου κίνησε το ενδιαφέρον περισσότερο και γιατί με συμβούλεψαν πως είναι ανερχόμενο επάγγελμα.
  3. Καλησπέρα. Είμαι Φοιτητής 1ο έτος, στην Κύπρο. Στην επιλογή κλάδου ήμουν ανάμεσα στον επιμετρητή ποσωτήτων και τον πολιτικό μηχανικό. Και τελικά επέλεξα τον επιμετρητή ποσοτήτων. Στην Κύπρο έχει είδη προχωρήσει και εξελιχθεί το επάγγελμα και έχει ζήτηση. Στη Ελλάδα ξέρω πώς ακόμα δεν χρησιμοποιούνται οι επιμετρητές ευρέως... Αλλά πληρωφορήθηκα πως άρχησε και στην Ελλάδα να έχει μεγάλη ζήτηση τώρα και πως θέλουν να βάλουν και αυτή την ειδικότητα στο πολυτεχνείο. Όσο για το αν ο πολιτικός μηχανικό μπορεί να κάνει την δουλειά του επιμετρητή ποσοτήτων σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα και απαιτήσεις... Και γω είχα αυτή την απορία μέχρι σήμερα... Αλλά πλέον έχω καταλάβει πως σίγουρα δεν μπορεί! Και πλέον ο επιμετρητής ποσοτήτων δεν είναι υπεύθυνος μόνο για την επιμέτρηση και κοστολόγιση ενός έργου μέσω του δελτίου ποσοτήτων αλλά και για πολλά άλλα. Όπως και για τα νομικά θέματα κ.α
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.