Μετάβαση στο περιεχόμενο

pappidis

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by pappidis

  1. το ζητάει η πολεοδομία σε κάποια γραφειοκρατική διαμάχη υποθέτω ότι η παρακάτω είναι η απάντηση, σύμφωνα και με χρήσεις γης που δίνουν συνήθως τα Πολ. Γραφεία : "Δεν υπάρχει περιορισμός χρήσεων γης ΠΔ/24-5-85 (ΦΕΚ-270/Δ/85) (Γήπεδο εκτός ΓΠΣ, εκτός Οικισμού και ζώνης Οικισμού, εκτός ΖΟΕ, εκτός NATURΑ)" Παραπέμπω ενημερωτικά το παρακάτω απόσπασμα γνωστού βιβλίου: "Ως προς το περιεχόμενο των χρήσεων γης στις περιοχές των ΓΠΣ ισχύει το ΠΔ 23.2.87 ΦΕΚ 166Δ, με το οποίο οι χρήσεις γης υπάγονται σε ορισμένες κατηγορίες. Οι επιτρεπόμενες χρήσεις γης μιας περιοχής, προσδιορίζουν τις χρήσεις των ειδικών ή μη κτιρίων και εγκαταστάσεων που επιτρέπονται στην περιοχή. Για να ελεγχθεί σε ποιες περιοχές επιτρέπονται οι διάφορες ειδικές χρήσεις κτιρίων και εγκαταστάσεων, εξετάζονται με βάση την ειδική πολεοδομική λειτουργεία τους όπως καθορίζεται με τις κατηγορίες τουάρθ.1 παρ.Β του ΠΔ 23.2.87 ΦΕΚ 166Δ όπως προσδιορίζεται με την έγκριση του φορέα, που είναι αρμόδιος για τη λειτουργία τους. Οι κατηγορίες χρήσεων κτιρίων του άρθ.1 παρ.Β του ΠΔ 23.2.87 ΦΕΚ 166Δ, είναι 27 διαφορετικές κατηγορίες, οι οποίες δεν ταυτίζονται απόλυτα με τις 12 κατηγορίες χρήσεων των κτιρίων όπως προβλέπονται από τον Κτιριοδομικό, και τις 16 κατηγορίες χρήσεων κτιρίων που αναφέρονται στα άρθρα του διατάγματος για την εκτός σχεδίου δόμηση, υπάρχει όμως αρκετά μεγάλη συνάφεια μεταξύ τους. Οι ως άνω κατηγορίες δεν καλύπτουν ευθέως το σύνολο των χρήσεων κτιρίων ή εγκαταστάσεων που υπάρχουν στην πράξη, αλλά κατά κανόνα μπορεί να εξαχθεί συμπέρασμα από το συνδυασμό των επιμέρους ρυθμίσεων. Πάντως σε κάθε περίπτωση που υπάρχει μεγάλη και βάσιμη αμφισβήτηση, θα πρέπει να ερωτάται η αρμόδια Διεύθυνση του ΥΠΕΧΩΔΕ (ΔΠΣ ή ΔΟΚΚ). Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που οι χρήσεις των κτιρίων εμπίπτουν ταυτόχρονα σε περισσότερες από μια κατηγοριες, ανάλογα με το μέγεθός τους ή με το αν ανήκουν στον ιδιωτικό ή το δημόσιο τομέα, και έτσι προσδιορίζονται συνολικά οι διατάξεις που πρέπει να εφαρμόζονται. Για παράδειγμα, ένα Εστιατόριο, ή ένα Αναψυκτήριο, ή ένα Κέντρο αναψυχής, ή ένα Πολιτιστικό κτίριο, εφόσον χρησιμοποιούνται για τη συνάθροιση 50 τουλάχιστον ατόμων εμπίπτουν στα κτίρια με χρήση Χώροι συνάθροισης κοινού, όπως ορίζεται με το άρθ.3 παρ. 1Γ του Κτιριοδομικού κανονισμού, αλλά η κατάταξη αυτή δεν επηρεάζει τον έλεγχο των επιτρεπόμενων χρήσεων γης που γίνεται μόνο με το άρθ.1 παρ.Β του ΠΔ 23.2.87. "
  2. Ευχαριστώ για τις συμβουλές, θα γράψω: "Δεν υπάρχει περιορισμός χρήσεων γης ΠΔ/24-5-85 (ΦΕΚ-270/Δ/85) (Γήπεδο εκτός ΓΠΣ, εκτός Οικισμού και ζώνης Οικισμού ΚΑΙ ΖΩΝΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ, εκτός ΖΟΕ, εκτός NATURΑ)"
  3. Πλύ σωστός, Αν όμως θέλει να περιγράψει κανείς όλες τις επιτρεπόμενες χρήσεις σε περιοχή που δεν είναι καθορισμένες, δεν πρέπει να τις αναφέρει όλες (σε ενότητες) υπό τις προϋποθέσεις των διαταγμάτων που συνοδεύουν την κάθε ενότητα πχ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΚΛΙΝΙΚΕΣ (Αρθ-6 ΠΔ-6/17-10-78, παρ.1 Αποφ-88217/3752/5.1/1-2-87) ? Τις ενότητες τις παίρνω από τα 538Δ/78 και 270Δ/85 μόνο ?
  4. το απέρριψε ο ελεγκτής εγγράφως - η επίσημη απάντηση σε αίτηση θα είναι ΦΕΚ-270/Δ/31-5-85 (το σκέφτηκα και ρώτησα ήδη τον αρμόδιο). Στο μεταξύ έχω ετοιμάσει λίστα με όλες τις χρήσεις γης των 538Δ/78 και 270Δ/85 με επιφύλαξη μήπως υπάρχουν και άλλες που επιτρέπονται στα εκτός σχεδίου. Υπάρχουν περιορισμοί στις χρήσεις σε αναδασμό-γη υψηλής παραγ?
  5. ο ελεγκτής ζητάει εγγράφως να αναγραφούν "ποιές ακριβώς είναι οι χρήσεις γης στο ακίνητο" με προθεσμία απάντησης
  6. Καλημέρα, Μήπως ξέρει κανείς ποιές είναι οι ισχύουσες χρήσεις γης σε αγροτεμάχιο εκτός ΖΟΕ, NATURA κλπ. Οι χρήσεις γης των 538Δ/78 και 270Δ/85 με καλύπτουν (υπό τις προϋποθέσεις των άρθρων), ή χρειάζονται και τα -πρατήρια -νεκροταφεία, στρατώνες κλπ. -βιοτεχνίες, εργαστήρια, συνεργεία που αναφέρονται στα εντός ΓΠΣ και όχι στα παραπάνω ΦΕΚ? Υπάρχουν περιορισμοί στις παραπάνω χρήσεις σε αναδασμό-γη υψηλής παραγ? αυτά μόνο, ευχαριστώ προκ/κα
  7. Καλημέρα, Μήπως ξέρει κανείς τι να βάλω στις "ισχύουσες Χρήσεις Γης στο ακίνητο" όταν : -είναι εκτός ΓΠΣ, εκτός οικισμού και ζώνης, εκτός ΖΟΕ, εκτός NATURA κλπ. -έχει απορριφθεί ήδη σαν απάντηση : ΠΔ/24-5-85 (ΦΕΚ-270/Δ/31-5-85) *επιτρέπεται ένα πλήθος χρήσεων που χρειάζονται μερικές σελίδες για να αναγραφούν, η ανεπίσημη απάντηση του αρμόδιου για θέματα χρήσεων είναι η απορριφθείσα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.