Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παπαδόπουλος Μιχάλης

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Π.Φάληρο

Παπαδόπουλος Μιχάλης's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τελικά θα το φτιάξω με εναν λέβητα. Θα στηριχτώ εδώ "• Το κτήριο αναφοράς καλύπτει τις ανάγκες για Ζ.Ν.Χ. μέσω του κεντρικού λέβητα θέρμανσης χώρων ή ξεχωριστού συστήματος λέβητα". Αφού το λέει το ΤΕΕ λογικά δε θα έχω πρόβλημα...
  2. Μήπως τότε ο νέος κανονισμός το επιτρέπει/διευκρινίζει επειδή θεωρεί οτι σαν καύσιμο θα είναι το φυσικό αέριο; (και άρα δεν υπάρχει "θέρμανσης" και "κίνησης" για να απαιτείται διαφορετικός λέβητας; ) Ή μήπως καταργεί την απαίτηση για χρήση διαφορετικού καυσίμου (τώρα μάλιστα που θα γίνει εξίσωση φόρων) @SeNNinhA Δεν το διευκρίνισα απο την αρχή, αλλά η πολυκατοικία θα είναι με πετρέλαιο (η κατασκευή θα είναι στην Πάτρα) Επίσης για το μερίδιο ΑΠΕ, σίγουρα πρεπει να είναι 60%. Γιατί αμέσως μετά η ΤΟΤΕΕ λέει οτι "Το ποσοστό του ηλιακού μεριδίου σε ετήσια βάση λαμβάνεται 15% επί των αναγκών για Ζ.Ν.Χ."
  3. Ευχαριστώ για την απάντηση! Μετά απο αρκετό ψάξιμο, βρήκα την ΤΟΤΕΕ 20701 για την ενεργειακή απόδοση κτηρίων, και λέει μέσα: Εδώ, αν κατάλαβα καλά, το ΤΕΕ προτείνει (ή αναφέρει ως εναλλακτική) τον κοινό λέβητα. Σωστά; Και αφού το αναφέρει το ΤΕΕ, δε σημαίνει οτι είναι νόμιμο; Γιατί δεν μπόρεσα να βρώ άλλη αναφορά κάποιο νόμο που να το λέει πιο ξεκάθαρα.
  4. Γειά σας παιδιά και καλώς σας βρήκα! Μιχάλης απο Π.Φάληρο, νέος στον χώρο (πριν 1 χρόνο τελειωσα) και ετοιμάζω μια μελέτη. Πρόκειται για 7όροφη πολυκατοικία με περίπου 150Mcal απώλειες και θα έχει κεντρικό μπόιλερ ΖΝΧ 500lt. (άλλα 30Μcal. Σύνολο 180Mcal) Αυτό που δεν ξέρω είναι αν μπορώ να βάλω κοινό λέβητα ωστε να καλύψω και τις 2 ανάγκες, αντί του "κλασσικού" τρόπου με ξεχωριστο λέβητα για θέρμανση χώρων και ξεχωριστο για το μπόιλερ. Οπότε εχω τις εξής απορίες: 1)Το να έχω κοινό λέβητα και για τα 2 είναι νόμιμο; Υπάρχει κάπου αναφορά στον νόμο οτι επιτρέπεται (ή απαγορεύεται) ωστε να είμαι καλυμένος εναντι των οικοπεδούχων και τις πολεοδομίας; Γιατί όσο και να έψαξα δεν μπόρεσα να βρώ τίποτα... 2)Τί γίνεται απο θέμα κατανάλωσης; Είναι πιο οικονομικό να τους βάλω κοινό λέβητα ή θα πληρώνουν για ΖΝΧ παραπάνω στα κοινόχρηστα, απ'οτι με ξεχωριστούς λέβητες; Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.