Μετάβαση στο περιεχόμενο

solon_s

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Όντως το θέμα έχει καλυφθει σε άλλη συζήτηση. Με βάση τη μετέπειτα ερμηνεία, η φοροαπαλλαγή ισχύει για έναρξη εργασιών μετά την 1-1-10. (αν και κατά τη γνώμη μου το γράμμα του νόμου δε λέει κάτι τέτοιο). Με βοήθησες πολύ Topap.
  2. Καλημέρα στο φόρουμ. Στο πρόσφατο φορολογικό νομοσχέδιο υπάρχει πρόβλεψη για φοροαπαλλαγή (30.000 ευρώ) των νέων ελευθερων επαγγελματιών. Όταν το διάβασα για πρώτη φορά το Μαίο μου δόθηκε η εντύπωση ότι αφορά όλους τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες <35 ετών για τα 3 πρώτα χρόνια και ότι ισχύει και για αυτούς που έκαναν έναρξη και τα προηγούμενα χρόνια (για τα εισοδήματα του 2010) (αυτό φαίνεται από την ανάγνωση του νόμου). Με λύπη διαπίστωσα ότι στο έντυπο του Ε1 για το 2011, υπάρχει πρόβλεψη μόνο για όσους έκαναν έναρξη από 1/1/2010. Κατά τη γνώμη μου αυτό δε προκύπτει από το νόμο. Θα ήθελα τη γνώμη των μελών του φόρουμ. Ευχαριστώ πολύ Παραθέτω link με το νέο Ε1 του 2011: http://www.megaline.gr/2010-02-27-18-58-37/368-i-nea-forologiki-dilosi-2011-to-entipo-e1.html Επίσης παραθέτω απόσπασμα του νέου φορολογικού νομοσχεδίου: "Άρθρο 69: Κίνητρα για ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας Στο άρθρο 6 του Κ.Φ.Ε. προστίθεται νέα παράγραφος 9 ως εξής: «9. Απαλλάσσονται του φόρου εισοδήματος τα κέρδη από την άσκηση ατομικής εμπορικής επιχείρησης ή ελευθέριου επαγγέλματος, μέχρι τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ, όσων υποβάλλουν δήλωση έναρξης εργασιών για πρώτη φορά, για το έτος της έναρξης και για τα δύο επόμενα έτη, εφόσον ο φορέας της επιχείρησης κατά την έναρξη δεν έχει συμπληρώσει το τριακοστό πέμπτο έτος της ηλικίας του. Με τις ίδιες προϋποθέσεις απαλλάσσονται του φόρου εισοδήματος, μέχρι τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ, οι ομόρρυθμες εταιρείες εφόσον συμμετέχουν σε αυτές αποκλειστικά φυσικά πρόσωπα τα οποία κατά την έναρξη δεν έχουν συμπληρώσει το τριακοστό πέμπτο έτος της ηλικίας τους». 2.Οι διατάξεις της προηγουμένης παραγράφου αυτής ισχύουν για εισοδήματα που αποκτώνται από 1.1.2010 και μετά. " Ολόκληρο το νέο φορολογικόνομοσχέδιο 2010 σε αυτό το link: http://www.express.gr/images/stories/ARXEIA/NOMOSXEDIA/forologiko_nomosxedio_2010_final.pdf
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.