Μετάβαση στο περιεχόμενο

κασσ

Members
  • Περιεχόμενα

    28
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από κασσ

  1. Καλησπέρα , γνωρίζει κάποιος να μου πει πώς μπορώ στο αντικείμενο "κάδρο" της βιβλιοθήκης υλικών στην κατηγορία διακόσμηση, να εμφανίζεται πάνω του μια δική μου εικόνα ? ΄έχει την εντολή "χρήση ειδικής εικόνας " αλλά από κει και πέρα ποια η διαδικασία και γιατί δεν ενημερώνεται με την εικόνα μου ?

  2. Συνάδελφοι

    Πατάρι σε κατάστημα το οποίο εμφανίζεται κανονικά στην άδεια αλλά ορθώς δεν είχε μετρήσει σε δόμηση (50%του ισογείου) μπορεί να πάρει ΒΧΚΧ αν τηρεί όλες τις προδιαγραφές (του απαιτούμενου ύψους και φωτισμού ) όπως τις τηρούσε και εξαρχής ;

  3. Καλησπέρα.

    Καμία νέα άποψη προσωπική ή help desk ,αν τελικά η υπέρβαση διαμερίσματος προς κοινόχρηστο διάδρομο αποτελεί διαμερισμάτωση  ; (ή ΥΔΚΧ ή αναλυτικός)

    Προσωπικά πιστεύω ΥΔΚΧ αλλά μήπως υπάρχει τίποτε νεώτερο;

  4. Η υποχώρηση από την Ο.Γ. αποτελούσε όντως υποχρεωτικό ακάλυπτο και μάλιστα άσχετο από το βάθος ,

    αλλά αυτό σύμφωνα με το Αρθρο 8 ,παρ.2 του ΓΟΚ

     

    Στον ΝΟΚ δεν βρίσκω τέτοια αναφορά παρά μόνο για πρασιά.

    Αν δεν έχει διευκρινιστεί ,τότε πρέπει να δεσμευόμαστε ανάλογα με το αν εμείς τον θεωρούμε απλά ακάλυπτο ή υποχρεωτικό ανάλογα με την περίσταση.

  5. Ευχαριστώ  dimitris 11140 για την απάντηση.

     

    Το πρόβλημά μου είναι ότι το οικόπεδό μου είναι τόσο μικρό που κατ' ανάγκη οι ακάλυπτοι που αφήνω θα θεωρηθούν υποχρεωτικοί ακάλυπτοι γιατί είναι και οι μοναδικοί ώστε να μην υπερβώ την κάλυψη.

    Επομένως φαντάζομαι ότι

     

    -δεν με καλύπτει η πρόσβαση από δρόμο ,

    -δεν μπορεί να μην επικοινωνούν με κοινόχρηστο χώρο  του κτιρίου

    -και πολύ φοβάμαι ότι καμία διάστασή τους δεν πρέπει να ναι μικρότερη από δχδ  άρα δεν πρέπει να είναι τριγωνικού σχήματος 

     

    Κάνω κάπου λάθος ;;

  6. Καλησπέρα,

     

    1 )  πιστεύετε ότι δεν μπορώ να τοποθετήσω κτίσμα σε γωνιακό τριγωνικό οικόπεδο σε σημειακή επαφή με την Ο.Γ.-Ρ.Γ. γιατί έτσι κατακερματίζω τους ακαλύπτους ; ( 1,2,3 )

    2 )  θεωρείτε ότι η πρόσβαση σ αυτούς από το πεζοδρόμιο περιμετρικά με καλύπτει ;

    3 )  κι αν όχι ,θα πρέπει ίσως να αφήνω περιμετρικά μια " λωρίδα "στα 1,30 μ. για την κίνηση των ΑΜΕΑ ;( στα σημεία Δ και Β )

    post-49784-0-06152200-1412699308_thumb.jpg

  7. Καλησπέρα.

    Επαναλαμβάνω τις ερωτήσεις που έθεσε παραπάνω ο Paul_Mix

    Και ρωτώ επιπλέον:

    Ποιά η διαφορά όταν ο οικισμός <2000 αναφέρεται ως αγροτικός σε πρόσφατη μελέτη ΓΠΣ (η οποία τον περιλαμβάνει ) , εμφανίζεται στα διαγράμματα όχι με γραμμή οριοθέτησης οικισμού αλλά με γραμμή εγκεκριμένου σχεδίου και σε υπάρχοντα σχέδια αδείας του 71 σφραγίζονται αναφέροντας " κατ´ εφαρμογή του σχεδίου πόλεως ¨ .

    1 Δηλ. Θεωρείται οικισμός με εγκεκριμένο σχέδιο ?

    2 Πρέπει να υπάρχει απόφαση Νομάρχη και ειδικοί όροι που να κατισχύουν ?

    3 Το κτίριο και πάλι πρέπει να τοποθετηθεί στο πρόσωπο κατά 2,50 μ. μέσα από το όριο του οικοπέδου ?

    Ευχαριστώ πολύ για τυχόν απαντήσεις

  8. Καλημέρα.Κατάθεση για αμοιβή μηχανικού που δεν περνά από το σύστημα αμοιβών ,αλλά είναι πάνω από 1500 €, μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε τράπεζα ;Από το ΤΕΕ μου απάντησαν μόνο στην Εθνική και είμαι σίγουρη ότι κάνουν λάθος.Τι πιστεύετε;

  9. Μπορεί κάποιος από τους "μεγαλύτερους" συναδέλφους να μας πει αν υπάρχει κάποια εγκύκλιος για τον ΓΟΚ 73 (ν.δ.8/73) που να αναφέρει τον περιορισμό και την απαγόρευση κατασκευής ακόμη και W.C ?

  10. RINA

    Αρθρο 22,παρ.4 ΓΟΚ 1973

     

    Χώρος κύριας χρήσης είναι αυτός που έχει 2,70 μ. ύψος.Επειδή είχες εξ'αρχής μικρότερο ύψος,λυπάμαι αλλά νομίζω ότι δεν μπορείς να πάρεις βεβαίωση για κύρια χρήση.

    Αν ήταν κύριας χρήσης θα την διατηρούσες και σήμερα.

     

    Αρθρο 84,παρ.6 ΓΟΚ 1973

     

    ..."εφ' όσον η κατασκευή και η διάταξις αυτών ανταποκρίνεται εις την χρήσιν των μόνον ως παραρτημάτων των εν λόγω αιθουσών και ουχί εις άλλην αυτοτελή χρήσιν. Η προσπέλασις προς τον ανοικτόν εξώστην επιτρέπεται μόνον δια κλίμακος κειμένης απαραιτήτως εντός του χώρου του καταστήματος ή της αιθούσης εις τον οποίον ευρίσκεται ο ανοικτός εξώστης."

     

    Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι ο όρος παράρτημα δεν αφορά την χρήση κύρια ή βοηθητική(η οποία προκύπτει από το παραπάνω άρθρο 22)αλλά ότι πρέπει να είναι αναπόσπαστο τμήμα σε άμεση σχέση και αποκλειστική προσπέλαση από το κατάστημα.

  11. ΙΑΣΟΝΑ και dimitris GM

     

    συμφωνώ απόλυτα μαζί σας για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιληφθούμε την διαμερισμάτωση,τονίζοντας επίσης ότι είναι άλλο πράγμα οι εσωτερικέςδιαρρυθμίσεις (δεν απαιτούν τακτοποίηση) και άλλο ο όρος της διαμερισμάτωσης(έχει να κάνει με τροποποίηση ποσοστών και συνολικής επιφάνειας και πρέπει να τακτοποιείται).

    Εχω όμως ενδοιασμό κατά πόσο δεν θα φτάσουμε στην φάση της μεταβίβασης να ζητηθούν και εγκεκριμένα σχέδια από την πολεοδομία και εάν αυτό απαιτηθεί ήδη κατά την αποστολή των ηλεκτρονικών σχεδίων στην Β΄ φάση της τακτοποίησης.

  12. Πώς μπορώ να ρυθμίσω 2 κατοικίες που δημιούργησε ο εργολάβος σε μεσοπάτωμα οικοδομής του 75 ;

    (Τα μεσοπατώματα τότε δεν φαίνονταν ποτέ στα σχέδια και εννοείται ότι ποτέ δεν πήραν ποσοστά συνιδιοκτησίας).

    Σκέφτομαι να τα εμφανίσω ως παρακολουθήματα ενός διαμερίσματος που διατηρεί ο εργολάβος,αν και είναι αφύσικο.

     

    Πιστεύετε ότι μπορεί να έχει πρόβλημα στο να τα νοικιάζει ανεξάρτητα -ούτως ή άλλως δεν επιτρέπεται μεταβίβαση-

    και μήπως δεν πρέπει να μπούμε καθόλου στην διαδικασία ;

    Θα εκτιμούσα πολύ να ακούσω τις απόψεις σας.

  13. Συνάδελφοι,θα'θελα την βοήθειά σας.

     

    Οικοδομή με Ο.Α.73,σύσταση του 76,αναφέρει στην σύσταση ισόγειο,α όρ. κ.λ.π. χωρίς να φαίνεται πουθενά μεσοπάτωμα στο οποίο δημιουργήθηκαν από τον εργολάβο δύο διαμερίσματα.

    1) Να τα δείξω με 4014 ως υπέρβαση σ.δ. και να τα αναφέρω ως παρακολούθημα ενός διαμερίσματος που ανήκει στον εργολάβο;

    2) Αυτά τα διαμερίσματα του μεσοπατώματος παίρνουν ένα τμήμα του διαδρόμου.Θα χρειαστώ υπογραφές από τους υπολοίπους ;

    3) Θα πρέπει να κάνω ανασύσταση φακέλου; (δεν έχει η πολεοδομία σχέδια) αλλά ούτως ή άλλως το μεσοπάτωμα δεν αναφέρεται πουθενά.

    4) Να μην προβώ σε καμία τακτοποίηση από την στιγμή που δεν μπορεί ο ιδιοκτήτης να τα πουλήσει αφού δεν αποκτούν ποσοστά παρά μόνο να τα νοικιάζει, ή ακόμη και για ενοίκιο θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ;

    Περιμένω αν θέλετε τις απόψεις σας.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.