Μετάβαση στο περιεχόμενο

Aria2410

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Καλησπέρα σας! Έχω νοικιάσει ένα κατάστημα στην περιοχή της Νέας Σμύρνης για κατάστημα υγιειονομικού ενδιαφέροντος. Πλήρωσα κανονικά τις εγγυήσεις μου και το ενοικιό μου "τρέχει" κανονικά. Συνεργάζομαι με δύο μηχανικούς (έχω γράψει σε άλλο post) ο ένας του franchise και ο άλλος δικός μου για να έχω και μία άλλη γνώμη. Έχω δώσει και στούς δύο τα σχέδια όλα και όλο τον φάκελλο της οικοδομής προκειμένου σε συνεργασία να ξεκινήσουμε όλα τα απαραίτητα για την αλλαγή χρήσης. Και δεν θα σας κουράσω άλλο απλά χθες το βράδυ που κοιτούσα τα σχέδια ε΄γω ανακάλυψα το εξής πρόβλημα : ενώ στην άδεια οικοδομής και στις κατόψεις φαίνεται ένα μαγαζί 70 μ2 με το υπογειό του στην πραγματικότητα υπάρχουν 2 μαγαζια!!!! Δλδ ο ιδιοκτήτης έχει φτιάξει "μόνος" του και έχει χωρίσει τα καταστήματα στην μέση!!!!! Έλεος....και ο γολγοθάς μου ξεκινάει γιατί κανένας από τους 2 μηχανικούς δεν το είδε όταν τους πρωτοπήγα τα σχέδια και πρίν προχωρήσω στο μίσθωμα!! ...και δυστηχώς τώρα μου λένε περί αυθαιρέτων και νομιμοποίηση των χώρων και τακτοποίηση η οποια μου λένε ότι μπορεί να πάρει από 3-9 μήνες!!!! Σας παρακαλώ πολύ μπορεί να με βοηθήσει κάποιος? όντως η τακτοποίηση πάει τόσο πολύ καιρό?? Αλλα παράνομα πράγματα δεν έχουν γίνει απλά υπάχει ένας τοίχος κανονικότατος στην μέση. Μάλιστα το διπλανο μαγαζί έχει πουληθεί από το 1996!!!! Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος αν γνωρίζει την διαδικασία χρονικά? αργούν τόσο οι οικοδομικές άδειες και οι διευθετήσεις? και με συγχωρείτε γι αυτό που θα γράψω αλλά επειδή θα ήθελα κάποιον έμπειρο μηχανικό υπάρχει κάποιος να μου στείλει π.μ. που να γνωρίζει και να μπορεί και να θέλει να συνεργαστούμε? ο χρόνος μου είναι πολύτιμος γιατί πληρώνω ενοίκιο για ένα μαγαζί που θα λειτουργήσει σε 9 μήνες???? ( ο ιδιοκτήτης απαράδεκτος είναι στην γερμανία , δεν παραδέχεται κάτι και δεν μου κάνει καμμία πίστωση!!!!) με συγχωρείτε για το μακροσκελές κειμενό μου.....
  2. Ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις....τι να πώ και εγώ δεν ξέρω αν παίζει ρόλο η πολεοδομία!!! Θα δω τελικά τι θα αποφασίσει αυτός που συνεργάζεται με την εταιρέια franchise και θα εμπιστευτώ αυτόν!!!
  3. Ευχαριστώ πολύ!!! Από ότι μπορώ να δώ στις κατόψεις πολεοδομικές παραβάσεις δεν βλέπω...οι σκάλες είναι εκεί που είναι και οι χώροι το ίδιο.... Εμπιστεύομαι τους μηχανικούς μου απλά έμπλεξα με 2!!! στην αρχή συμφωνούσαν και τώρα οι γνώμες διίστανται!!! Ο ένας θέλει άδεια μικρής κλίμακας γιατί είναι όλα εντάξει και ο άλλος θέλει κανονική άδεια .... δεν γνωρίζω την διαφορά...απλά επειδή καταλαβαίνω ότι όλοι τώρα τρέχετε για τους ημιυπαίθριους και γίνεται χαμός αποφάσισα να ασχοληθώ λίγο μόνη μου.... εμένα οι απεργίες και οι καθυστερήσεις ημερών δυστηχώς από την στιγμή που το ενοίκιο "τρέχει" χωρίς να λειτουργεί μαγαζί είναι μεγάλο κόστος..... γιατί κανένας δεν το καταλαβαίνει?? ο ένας μου λέει κατώ από 70μ2 είμαστε καλυμμένι ο άλλος μου λέει να τα κάνουμε όλα από την αρχή..... help help help!!!! δλδ δεν παιζει ρόλο που πριν λειτουργουσε μαγαζί με ρούχα???
  4. Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις γιατί από ότι διάβασα στο φόρουμ πολλοί από εσάς έχετε εμπειρία για καταστήμτα υγιειονομικού ενδιαφέροντος. Δεν είμαι μηχανικός εγώ αλλά ομολογώ ότι με έχουν μπερδέψει οι μηχανικοί που συνεργάζομαι!!!! Πρόκειται να ανοίξω κατάστημα αναψυκτήριο - ζαχαροπλαστείο( χωρίς εργαστήριο , μόνο μεταπώληση) με τραπεζοκαθίσματα. Το εμβαδόν του είναι 37,60 μ2 με ένα υπόγειο 52 μ2. Ενώνονται με σιδερένια σκάλα. Το υπόγειο δεν έχει πόρτα διαφυγής ούτε υπήρχε ποτέ. Η οικοδομική άδεια αναφέρει το κατάστημα , και το υπόγειο σαν υπόγειο .Φαίνεται ότι συνδέονται με σκάλα. Στο κατάστημα λειτουργούσε επιχείρηση με ρούχα. Υπάρχει τελικά κάποιος νόμος που να αναφέρει ότι δεν χρειάζεται αλλαγή χρησης στα καταστήματα κάτω των 70μ2 όπως διάβασα σε άλλα post? Τι ακριβώς πρέπει να κάνω γιατί ο ένας μηχανικός δικός μου μου λέει να μην κάνουμε αίτηση για αλλαγή χρήσης και να βγάλουμε άδεια μικρής κλίμακας και ο άλλος της εταιρείας που έχει το franchising τα αντίθετα. Και το ψάχνω και εγώ λίγο..... Κατέθεσα σήμερα αιτήσεις στην πολεοδομία για βεβαίωση χρήσης γής και για νομιμότητα κτιρίου. Από την άλλη εβδομάδα θα έχω απαντήσεις!!! Είναι τόσο χρονοβόρες όλες αυτές οι διαδικασίες? πόσο καιρό λέτε να μου πάρει για να ανοίξει τεκλικά το κατάστημα αν κάνω αίτηση για αλλαγή χρήσης? Γιατί ο ιδιοκτήτης θέλει να τρέχουν τα ενοίκα κανονικά....και πρέπει να τα υπολογίσω όλα αυτά..... Με συγχωρείται για το μεγάλο κειμενό μου!!! Κάθε βοηθειά σας εάν 'έχετε λίγο χρόνο θα μου ήταν πολύτιμη.....
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.