Μετάβαση στο περιεχόμενο

eskoef

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Ασχετα με τις απαντησεις που πηρα δεν καταλαβαινω την επιθετικοτητα σου. Τοση επιθετικοτητα σε φορουμ δεν την εχω ξαναδει. Οχι οτι με ενοχλησε,αλλα καταλαβαινω πλεον πως δεν υπαρχουν αναμεσα μας και ανθρωποι που δεν θελουν να βοηθουν,αλλα θελουν να πετανε εξυπναδες.Οπως ο γειτονας που μαλλον σκεφτεται πως να μου φαει τον γαιδαρο,αντι να παρει και αυτος εναν. Ζητω συγγνωμη απο το πολυασχολο φορουμ για το χρονο που σας εφαγα. Δεν εχω σκοπο να σας ξαναενοχλησω και βεβαια αν ποτε μου πει καποιος που να βρει συμβουλες σχετικες με μηχανικους,σιγουρα δεν θα του συνιστουσα το φορουμ σας. Γεια χαρα.
  2. Σας βαζω 2 απο τα αρχιτεκτονικα σχεδια. Στο ενα φαινεται το "φουξια" που ειναι του γειτονα με το μπεζ που ειναι το δικο μου.Η διαφορα ειναι εμφανης νομιζω. Στο αλλο ειναι η κατοψη που φαινεται η εσοχη μετα την κολονα και το "φουξια" του φτανει μεχρι εκει. Ρωταω αν αυτο σας φαινεται λογικο. Πιστευω να ειναι πιο ευκολο για εσας τωρα. Επρεπε να βγαλω τα σχεδια. Τα αφησα για λιγο γιατι δεν ξερω αν μπορω να τα δημοσιευω. Ευχαριστω για τις απαντησεις.
  3. Ακυρο..δεν μου βγηκε στο σχημα. Αν μπορεσω θα ανεβασω φωτο.
  4. Πατουρα,εννοω εσοχη. Εχω πληρωσει 2 χιλιαρικα σε μηχανικο,4 χιλιαρικα σε αρχιτεκτονα για σχεδια και περιπου 1500 στην πολεοδομια για την αλλαγη χρησης.(μου εβαλαν τα μισα). Δεν θελω να ενοχλησω τωρα τον μηχανικο μου για αυτο γιατι τρεχει καθε μερα στις πολεοδομιες και δεν ειναι συνεχεια διαθεσιμος. Με απλα λογια ρωταω,εξωτερικα μου "ανηκει" η μιση μεσοτοιχια? Το κτιριο ειναι πριν του 59 (56) δεν θυμαμαι σε ποια χρονολογια ανηκει ο νομος για τα παλια κτιρια και δεν υπηρχαν σχεδια στην πολεοδομια και τα εκανα ολα απο την αρχη,αλλα αυτο με την μεσοτοιχια οτι (πιθανον) ο γειτονας μου εφαγε καποια εκατοστα το ειχα ψιλιαστει,αλλα δεν του ειπα κατι γιατι δεν ηθελα να κανω θεμα για 2-3 ή 5-6 εκατοστα,αλλα επειδη με το ανοιγμα του καταστηματος μου,αυτος μου κανει συνεχεια παρατηρησεις και εχει υφακι,θα ηθελα να μαθω εαν οντως η σκεψη εχει βαση,πρωτου ενοχλησω τον μηχανικο μου.
  5. Γεια σας, θα ηθελα να μαθω τα εξης: Εχω νοικιασει ενα καταστημα ισογειο το οποιο ειναι στο ιδιο κτιριο μαζι με αλλα 2 καταστηματα. Δεξια του καταστηματος μου εχω την εισοδο του σπιτιου που βρισκεται στον πρωτο οροφο. Αριστερα του καταστματος ειναι ενα αλλο καταστημα το οποιο εχει βαλει plexiglass σαν διακοσμηση εξωτερικα του καταστηματος και πανω στον τοιχο. Ο τοιχος (οπως και το κτιριο) ειναι παλιος και πετρινος. Παρατηρωντας απο μεσα τον δικο μου τοιχο ειδα πως εχει βαλει plexiglass σχεδον μεχρι τον δικο μου τοιχο. Συγκεκριμενα στο σημειο που στηριζεται η πορτα μου ειναι κολωνα η οποια 20 εκατοστα πιο μεσα κανει μια "πατουρα" περιπου 8 εκατοστων και μετα αρχιζει ο τοιχος μου για αλλα 5 μετρα οπου και τελειωνει το καταστημα μου. Εξωτερικα του τοιχου ο γειτονας εχει βαλει plexiglass στο τοιχο περιπου 7 εκατοστα. Ρωταω εγω τωρα. Εχει παρει μερος απο τον τοιχο μου? Επειδη τα καταστηματα ειναι στην ιδια οικια,στο ιδιο κτιριο,"δικαιουμαι" την μιση μεσοτοιχια εξωτερικα? Υποθετω πως ο πετρινος τοιχος δεν ειναι 4-5 εκατοστα. Αυτος μου εχει αφησει 1 εκατοστο απο την μεσοτοιχια. Δεν ξερω αν παιζει ρολο πως αυτος το εχει ετσι καιρο το καταστημα ενω εγω πηγα εκει πριν 2-3 μηνες. Ελπιζω να εγινα κατανοητος. Σας ευχαριστω.
  6. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Το ξέρω πως πρέπει να τρέξω σε μηχανικό,αλλά ελλείψη χρόνου είπα να κάνω τις ερωτήσεις πρώτα στο φόρουμ.
  7. Γειά σας παιδιά και καλώς σας βρήκα. Θα ήθελα να θέσω μια ερώτηση με πολλαπλά υποερωτήματα. Η ερώτηση. Τι μπορώ να κάνω σε ένα κατάστημα το οποίο στην ουσία είναι 2,αλλά στα σχέδια της πολεοδομίας φαίνεται σαν ένα;Οπότε δεν μπόρω να ανοίξω κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που θέλω. Πρέπει να γίνει νεο σχέδιο και να κατατεθεί στην πολεοδομία; Πρέπει να κάνει το ίδιο και ο ιδιοκτήτης του 2ου καταστήματος;Φτάνει μόνο η τακτοποίηση του δικού μου χώρου; Πόσο καιρό παίρνει αυτό; Πόσο "χρήμα" θέλει αυτό; Το κατάστημα είναι του 1969 και ο χώρισμος του σε 2 έγινε το 1971.Η πώληση του 2ου έγινε αργότερα.Τέλη του 90 όπως μας είπε ο ιδιοκτήτης.Μέχρι τότε τα νοίκιαζε και τα 2. Συμβόλαια υπάρχουν,αλλα όχι σχέδια όπως έγραψα παραπάνω. Παλιά είχε άδεια υγειονομικού,αλλά τότε απλά τις έβγαζε η αστυνομία χωρίς να κοιτάει πολεοδομικά σχέδια,από ότι μου είπαν. Σας ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.