Μετάβαση στο περιεχόμενο

KostasR

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by KostasR

  1. Παιδια να κανω μια ερωτηση οσον αφορα τους μηχανολογους ,επειδη δε βρηκα αλλο θεμα που να ειναι σχετικη η ερωτηση μου . Μπορει ενας μηχανολογος να ασχοληθει με τον σχεδιασμο αυτοκινητου ? Εννοω, οτι οι αυτοκινητοβιομηχανιες, στα μοντελα αυτοκινητων που βγαζουν στην αγορα ,υποθετω πως εχουν βαλει να εργαστουν πανω στο σχεδιασμο τους Μηχανολογους + Ηλεκτρολογους και ισως και αρχιτεκτονα για το αμαξωμα . Βεβαια, οπως το σκεφτομαι οι ανθρωποι που εργαζονται εκει περα μποροει να ειναι ολοι και με ενα διδακτορικο στο χερι οσον αφορα τη μηχανικη αυτοκινητων αλλα το θεμα ειναι, απο που μπορει να ξεκινησει καποιος ?
  2. Ευχαριστω για την απαντηση . Να σου πω την αληθεια αυτο για τη Κλιματολογια το εχς συνηδειτοποιησει κι εγω οσο να ναι οτι δεν αποφερει τιποτα επαγγελματικα . Η μηχανικη πετρελαιου ειναι το γνωστο Petroleum Engineering που ασχολουνται κυριως Χημικοι (Μηχανικοι ) και Γεωλογοι και ασχολειται με την ευρεση νεων πηγων υδρογονανθρακων και τη βελτιστοποιηση των υπαρχοντων σε γενικες γραμμες . Παντως, ειμαι σε φαση που το σκεφτομαι ακομα , θα ειχα και την εναλλακτικη των κατατακτηριων στο παιχνιδι (Χημικων Μηχ- Μηχανολογων Μηχ) αλλα επειδη το πτυχιο μου τωρα δε βλεπω να το αποκτω στα 4 χρονια γιατι την ειχα ψιλοαφησει τη σχολη στο παρελθον δε θελω να με πανε μακρια χρονικα οι προπτυχιακες σπουδες. Αυτο που λες για τα μεταπτυχιακα στην Ελλαδα κι εγω πιστευω πως ιδιαιτερη αξια θα ειχε ενα μεταπτυχιακο αν καθοντουσαν και οι συγκυριες και προεκυπτε μια ιδιαιτερα καλη επαγγελματικη προοπτικη για καποιον ωστε να χρειαστει την ειδικευση του. Σε αλλες περιπτωσεις ομως δυστυχως οπως το βλεπω κι εγω δεν αποτελει κατι ιδιαιτερα δυνατο (στην Ελλαδα τουλαχιστον ... )
  3. Παιδια καλησπερα, ειμαι νεος στο φορουμ και επειδη ψαχνω για ενα θεμα συγκεκριμενω νομιζω πως αυτο το τοπικ με καλυπτει μην ανοιγω καινουριο... Ειμαι στο 4ο ετος του τμηματος Γεωλογιας & Γεωπεριβαλλοντος του ΕΚΠΑ και σκεφτομαι για καποιο μεταπτυχιακο προγραμμα μολις με το καλο αποκτησω το πτυχιο μου. Μεχρι προσφατως ειχα υπ'οψιν τη Μηχανικη Πετρελαιου που ειναι παντα μεσα στα πλανα μου αν ολα πανε καλα (στο εξωτερικο προφανως καθως εντος χωρας δεν υπαρχει αντιστοιχο προγραμμα ) και τη Γενικη Κλιματολογια - Μετεωρολογια σε καποιο προγραμμα στο ΑΠΘ η στο τμημα Φυσικης του ΕΚΠΑ Αλλα απο οτι εχω ακουσει συνοπτικα ,υπαρχουν συγκεκριμενα προγραμματα στο ΕΜΠ ,συγκεκριμενα προγραμματα Περιβαλλοντος ,Ηπιων Μορφων Ενεργειας κλπ , στα οποια θα μπορουσα να γινω δεκτος ως αποφοιτος της σχολης μου .Και φυσικα αρχιζω και το λαμβανω κι αυτο υπ οψιν καθως γνωριζω το κυρος του ΕΜΠ και εχω ακουσει απο φιλους που εχουν εκπληρωσει τις σπουδες τους εκει οτι το επιπεδο σπουδων ειναι πολυ ικανοποιητικο . Πιστευω οτι απευθυνομαι σε ειδικους περι του θεματος , για αυτο θα ηθελα να με διαφωτισετε οσο μπορειτε , για το τι υπαρχει απο αυτα που ανεφερα στα μετρα μου . Ελπιζω να μην σας κουρασα. Ευχαριστω εκ των προτερων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.