Μετάβαση στο περιεχόμενο

mica-mica

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Μ_Δ_Νησί

mica-mica's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. engineer_thess Θέλω να κάνω μια διευκρίνηση στο post σου 12 για να μην μπερδεύονται και μελλοντικά όσοι διαβάζουν αυτά τα post για πληροφόρηση. Στο τέλος σχετικά με την άδεια οδήγησης υποδεικνύεις ένα link το οποίο είναι το ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ: Αριθ. 22/76. Αυτό όμως το ΠΔ (22/76) καταργείται από το ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ: 31/90. Περεταίρω το ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ: 31/90 αναφέρει στο άρθρο 10 ότι η 34861/79 κοινή απόφαση των Υπουργών Βιομηχανίας – Ενέργειας και Συγκοινωνιών «Περί άδειας οδηγήσεως μηχανημάτων έργων» (ΦΕΚ 1081/Β/30.11.79) εξακολουθεί να ισχύει. Διαβάζοντας όμως κανείς την ΥΑ (34861/79) , η οποία αναφέρει ότι για την οδήγηση μηχανημάτων έργων επί πάσης οδού της χώρας απαιτείται άδεια οδηγού ερασιτεχνική ή επαγγελματική, βγάζει το συμπέρασμα ότι κάποιος ο οποίος είναι Μηχανολόγος/Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με ερασιτεχνικό δίπλωμα οδήγησης μπορεί να χειρίζεται και να οδηγάει π.χ. ένα αυτοκινούμενο γερανο (δηλαδή ένα θηρίο στους δρόμους) ?? ή π.χ. αντλία (πρέσα) εκτοξεύσεως ετοίμου σκυροδέματος ?? Μήπως μου ξεφεύγει κάτι ?
  2. Βάσει του ΠΔ 31/90 (ΦΕΚ 11/Α/1990) Επίβλεψη λειτουργίας, χειρισμός και συντήρηση μηχανημάτων εκτέλεσης Τεχνικών Έργων, Κανείς δεν μπορεί να ασκεί υπεύθυνη επίβλεψη λειτουργίας, ούτε να χειρίζεται ή να ενεργεί τη συντήρηση κάθε κινητού ή μεταθετού μηχανήματος ή μηχανήματος επί αυτοκινήτου με κινητήρα θερμική μηχανή ισχύος από (17) ίππους και πάνω (όσον αφορά τα μηχανήματα που αναφέρονται στις δώδεκα (12) ομάδες του άρθρου 2 παρ. 1) και συνολική ισχύ των Ηλεκτροκινητήρων (ΜΟΤΕΡ) από (15) ίππους και πάνω (όσον αφορά τα ηλεκτροκίνητα μηχανήματα των πέντε (5) ομάδων του άρθρου 2, παρ. 2) εάν δεν είναι εφοδιασμένος με αντίστοιχη άδεια μηχανοδηγού – χειριστού που εκδίδεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος Διατάγματος. Επίσης αναφέρεται το εξής: την υπεύθυνη επίβλεψη της λειτουργίας και τη συντήρησή τους ασκούν οι αναφερόμενοι στο άρθρο 1 του Ν. 6422/1934 Διπλωματούχοι μηχανικοί.
  3. Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια jsk. Η επιχείρηση είναι ατομική. Αφού θα φορολογείται ουσιαστικά το αποθεματικό εφόσον ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης θα εισπράτει τα χρήματα και θα τα χρεισιμοποιεί για δικές του άλλες ανάγκες μήπως θα ήταν καλύτερα να γίνει αίτηση από τον ίδιο όχι σαν επιχείρηση αλλά σαν φυσικό πρόσωπο αφού αυτός έχει και την κυριότητα των κτιρίων ?(είναι δικές του οι 2 οικοδομές τις οποίες έχει διαμορφώσει σε γκαρσονιέρες και τις εκμεταλλεύεται σαν επιχείρηση ενοικιαζόμενων δωματίων πάλι ο ίδιος). Δηλαδή θα μπορούσε να αιτηθεί σαν ιδιοκτήτης της κάθε οικοδομής φ/β στην ταράτσα και συμψηφισμό με το ρολόι των κοινοχρήστων χωρίς να φαίνεται πουθενά η επιχείρηση ? Ένας ακόμα ενδιασμός είναι ότι ο ιδιοκτήτης σε 3 χρόνια βγαίνει στη σύνταξη και φοβάται ότι αν το φ/β σύστημα φαίνεται στην επιχείρηση μήπως με το κλείσιμο της επιχείρησης σπάσει και το συμβόλαιο με τη ΔΕΗ.
  4. Chris_gr ευχαριστώ για την απάντηση ! Και κάτι ακόμα: Η ΔΕΗ πιστεύω ότι θα θέλει την έναρξη της επιχείρησης από τη ΔΟΥ. Εκτός αυτού χρειάζεται και δικαιολογητικό που να πρόκύπτει ότι κατατάσσεται στις πολύ μικρές επιχειρήσεις, όπως καθορίζονται στην Ε.Ε. ή η ΔΕΗ αρκείται στην υπεύθυνη δήλωση που αναγράφει ο αιτών ότι ανήκει στις πολύ μικρές επηχειρήσεις ?
  5. Και πάλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας jsk και chris_gr και 'γω πιστεύω ότι θα πρέπει να δεχθούν και τις 2 αιτήσεις, βέβαια σκέφτομαι και το άλλο μήπως με μία επιχείρηση η ΔΕΗ δεν δέχεται 2 ξεχωριστές αιτήσεις: να κατατεθούν 2 αιτήσεις στις παροχές των κοινοχρήστων του κάθε κτιρίου από τον ιδιοκτήτη και να μην φαίνεται πουθενά ότι είναι επιχείρηση με ενοικιαζ. δωμάτια στην αίτηση. Ποια είναι η γνώμη σας στο 2 ενδεχόμενο ? Στο κάτω κάτω και οικοδομές που έχουν στο εισόγειο ενοικιαζόμενα καταστηματα δεν μπορούν να εγκαταστήσουν οι ιδιοκτήτες τις οικοδομής στην ταράτσα φ/β και να γίνεται συμψηφισμός στο ρολόι των κοινοχρήστων ?
  6. Καλημέρα συνάδελφοι, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας ! Με το συμβόλαιο δυστηχώς η ΔΕΗ ήταν κάθετη παρόλο που δεν το αναφέρει στην συγκεκριμένη υποπερίπτωση, οπότε αναγκάστηκα και είπα στον ιδιοκτήτη να μου το ταχυδρομήσει και το περιμένω σήμερα για να ξαναπάω στη δεη. Βέβαια τους είπα να την δεχθούν για να παίρνει σειρά, μιας και το "λάθος" δεν ήταν μόνο δικό μου αφού δεν αναφέρεται στην αίτηση στην περίπτωση αυτή το συμβόλαιο, και αν δεν τους πάω το συμβόλαιο σε 3-4 μέρες ας απορρίψουν την αίτηση αλλά τίποτα... Μήπως γνωρίζετε σε περίπτωση επιχείρησης (ενοικιαζόμενα δωμάτια) που ο ιδιοκτήτης έχει 2 οικόπεδα το ένα δίπλα στο άλλο και έχει κτίσει 2 οικοδομές ( με ενοικιαζόμενα δωμάτια) τα οποία έχουν ξεχωριστά ρολόγια ΔΕΗ μπορεί να καταθέσει μία αίτηση για την ταράτσα του κάθε κτιρίου? Ή επειδή είναι η ίδια επιχείρηση μπορεί να καταθέσει σαν επιχείρηση μία μόνο αίτηση?
  7. Καλημέρα συνάδελφοι, πήγα χθες στη ΔΕΗ να καταθέσω μία αίτηση για φ/β σε δώμα (χθες άνοιξε το πρόγραμμα στα μη Δ. νησιά) από κοινού 2 ιδιοκτητών οριζόντιας ιδιοκτησίας και τα δικαιολογητικά που αναφέρει η αίτηση της ΔΕΗ σε αυτή την περίπτωση όσον αφορά το αποδεικτικό δικαιώματος χρήσης είναι πρακτικό ομόφωνης απόφασης γεν. συνέλευσης ή έγγραφη συμφωνία (τα οποία είχα). Δεν αναφέρει πουθενά η αίτηση σε αυτή την περίπτωση ότι χρειάζεται και ο τίτλος κυριότητας !!! η ΔΕΗ όμως τον ζητάει !!! Το θέμα είναι ότι δεν δέχτηκαν την αίτηση στη ΔΕΗ χάνεται η σειρά μου, εντωμεταξύ δέχονται άλλες αιτήσεις και παίρνουν αριθμό πρωτοκόλλου και οι ιδιοκτήτες μέχρι να το στείλουν από την Αθήνα που μένουν (στο νησί έχουν την οικοδομή) και να ξαναπάω στη ΔΕΗ θα πάρει αριθμό πολύ πιο μεγάλο άρα θα καθυστερήσει η υλοποίηση!!! Όμως στα νησιά λόγω κορεσμού των δικτύων θα δεχθούν περιορισμένο αριθμό αιτήσεων και έτσι μπορεί να μην μπορέσει να υλοποιηθεί καν και να πάει για του χρόνου π.χ !!! Το θέμα είναι ότι αν έχω δίκιο θα κινηθώ σε άλλο ύφος και τόνο στη ΔΕΗ με γραπτή διαμαρτυρία και θα τους δώσω γκάζια. Εσείς που έχετε εμπειρία στο Διασυνδεμένο σύστημα ποια είναι η άποψή σας ? Έχω δίκιο ή άδικο ?
  8. Καλημέρα και χρόνια πολλά. Ευχαριστώ daergon και jsk για την βοήθεια. Jsk την τεχνική-ενεργειακή μελέτη στην ζητάει στα δικαιολογητικά η ΔΕΗ υποχρεωτικά ή εσύ με δική σου πρωτοβουλία την βάζεις στο φάκελο? Και εμένα ο ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης μου ζήτησε να του δώσω μια τεχνική περιγραφή- ενεργειακή απόδοση αν τελικά προχωρήσει στην υλοποίηση απλά δεν είδα πουθενά να την αναφέρει και η ΔΕΗ στα δικαιολογητικά γι’ αυτό σε ρωτάω.
  9. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Η γνώση που προέρχεται από την εμπειρία είναι πραγματικά ανεκτίμητη, ευχαριστώ ! Μια ακόμα ερώτηση, στα αρχικά δικαιολογητικά απαιτείται και η κάτοψη του χώρου εγκατάστασης με τα φ/β. Η ΔΕΗ απαιτεί να είναι συνταγμένη/σφραγισμένη από Αρχιτέκτονα ή Πολιτικό ή μπορώ κι εγώ ? Ακόμα πρέπει να είναι σε κόλλα π.χ Α0/Α1 υποχρεωτικά ή μπορεί να τυπωθεί και σε Α4 με μεγαλύτερη κλίμακα π.χ 1:200 ? ( λόγω ευκολίας εκτύπωσης με κοινό εκτυπωτή και φυσικά έτσι εξοικονομούμε και χαρτί που είναι πολύτιμο 1 φύλλο Α1=8 φύλλα Α4 πράσινη ανάπτυξη....).
  10. Σε ευχαριστώ πολύ chris-gr ! Όσον αφορα τον εκπρόσωπο επικοινωνίας μπορεί αυτός να καταθέσει την αρχική αίτηση στη ΔΕΗ ? Γιατί το πληροφοριακό έντυπο της ΔΕΗ αναφέρει κατά λέξη "η αίτηση θα υποβάλλεται αυτοπροσώπος από τον αιτούντα προσκομίζοντας και αποδεικτικό της ταυτότητάς του" Άρα όπως μου λες (αιτούντας=κύριος του φ/β) δεν μπορεί ο εκπρόσωπος επικοινωνίας που θα οριστεί να καταθέσει την αίτηση... ==>άρα σε τι βοηθάει ο εκπρόσωπος επικοινωνίας....
  11. Συγχαρητήρια καταρχήν στους εμπνευστές του forum και όλους τους οποίους βοηθάνε με τις γνώσεις και την εμπειρία τους. Θα ήθελα να ρωτήσω μια διευκρίνηση όσον αφορά το έντυπο-αίτηση της ΔΕΗ για οικιακά φ/β μιας και στα μη διασυνδεμένα νησιά το πρόγραμμα θα ξεκινήσει 10-1-2010 και ακόμα οι τοπικές Δεη δεν έχουν εμπειρία αλλά ούτε κι εγώ που προσπαθώ να συμπληρώσω την πρώτη αίτηση!!! Στο έντυπο χρειάζεται να συμπληρωθούν τα στοιχεία του κύριου του φ/β συστήματος όπως ονοματεπώνυμο, κατοικία φυσικού πρωσώπου, ΑΦΜ, ΔΟΥ, κ.α. Παρακάτω αναφέρει «Εκπρόσωπος επικοινωνίας με τη ΔΕΗ» και εδώ δεν καταλαβαίνω τι εννοεί. Μπορεί π.χ. να οριστεί εκπρόσωπος με τη ΔΕΗ άλλο πρόσωπο και όχι ο ιδιοκτήτης που έχει την οικεία και θέλει να βάλει και το φ/β ? π.χ ο μηχανικός δηλαδή εγώ ? Και δεύτερον αναφέρει στο πληροφοριακό έντυπο η ΔΕΗ ότι «η αίτηση θα υποβάλλεται από τον αιτούντα προσκομίζοντας και αποδεικτικό της ταυτότητάς του» Ποιος Θεωρείται αιτούντας: ο κύριος του φ/β συστήματος ή αυτός που θα είναι εκπρόσωπος επικοινωνίας με τη ΔΕΗ ? Ίσως φαίνονται χαζές ερωτήσεις για εσάς που συμπληρώνετε αιτήσεις εδώ και 1 χρόνο…. Σας ευχαριστώ για οποιαδήποτε απάντηση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.