Μετάβαση στο περιεχόμενο

gbx

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

gbx's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. οκ..θα το ψαξω εις βάθος τότε γιατί ομολογώ ότι τα κοίταξα μόνο ακροθιγώς για αρχή!
  2. σας ευχαριστώ πολύ... αν υπήρχε κάτι ειδικότερο για τις συγκολλήσεις που γίνονται κατά την κατασκευή αγωγών που προορίζονται κυρίως για μεταφορά αργού πετρελαίου θα ήμουν ευγνώμων.
  3. Καλησπερα!Εχω αναλαβει εργασια για μεθοδους συγκολλησεων αγωγων πετρελαιου.Πρόκεται για χαλυβδινες σωληνωσεις και ψαχνω προτυπα (ΕΛΟΤ κτλ) για τα ειδη χαλυβα που χρησιμοποιουνται καθως και για τα ειδη των συγκολλησεων που εφαρμοζονται σε αυτον τον τομεα...
  4. ναι..ανατολη-δυση. δε μπορω να συσχετισω τα φορτια ανεμου,χιονιου και το ωφελιμο φορτιο με την ευρεση της απαραιτητης ροπης που πρεπει να δωσω στο tracker ουτως ωστε αυτο να κινηθει (λιγο προφανως π.χ. κατα 6 μοιρες ακολουθωντας την πορεια του ηλιου καθως κινειται απο ανατολη προς δυση).εν ολιγοις,εχω βρει το βαρος και τις δυναμεις που ασκουν ο ανεμος και το χιονι αλλα δε μπορω νακαταλαβω πως αυτα θα μου δωσουν την απαραιτητη ροπη για στρεψω το τη βαση οπου ειναι τοποθετημενα τα ηλιακα στοιχεια!
  5. Χαιρετώ το forum..Μου έχει ανατεθεί να κάνω τη μελέτη του μηχανισμού κίνησης ενος tracker μονού άξονα.Η περιστροφή ως προς τον κατακόρυφο άξονα θα γίνεται μέσω υδραυλικού κινητήρα.έχω υπολογίσει τα φορτία ανέμου,χιονιού,και το ωφέλιμο φορτίο της κατασκευής (ηλιακά πλαίσια και η βάση-δίκτυο που αυτά στηρίζονται.Τα ηλιακά στοιχεία θα είναι τοποθετημένα επί της βάσης-δικτύου σε μια γωνία 30 μοιρών σε σχέση με το έδαφος.Η βάση-δίκτυο θα είναι αλουμινένια.Το πρόβλημα μου είναι πως θα υπολογίσω τα βασικά μεγέθη όπως τν ισχύ του κινητηρίου συστήματος για την στροφή της βάσης με τα ηλιακά στοιχεία,τα χαρακτηριστικά μεγέθη του μειωτήρα κ.τλ. Σας παραθέτω παρακάτω τα βήματα που (με πολύ γενικολογία) μου πρότεινε ο διδάσκων: Για τον υπολογισμό του κινητήρα ακολουθείς την παρακάτω διαδικασία: 1. Υπολογίζεις φορτίο επιφάνειας 2. Υπολογίζεις ροπή 3. Μάλλον χρειάζεσαι μειωτήρα, άρα δαιλέγεις σχέση μείωσης και ξανά βήμα 2 4. Θέτεις ταχύτητα περιστροφής 5. Υπολογίζεις από σχέση την απαιτούμενη ισχύ χρησιμοποιώντας και συντελεστή απόδοσης 6. Ακολούθως υπολογίζεις διάμετρο ατράκτου (για είσοδο στον μειωτήρα).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.