Μετάβαση στο περιεχόμενο

teotyper

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

teotyper's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα φιλε, Την πτυχιακή μου την έκανα στα CNC κατασκευασα ενα απο το μηδεν, μπορω να σου προτείνω τα εξής προγράμματα: CAD >> Solidworks (μακραν καλυτερο απο Autocad για τους Μηχανολογους) CAM >> Solidcam, Vcrave >>για engraving, photos, απλα διακοσμητικά πραγματακια εφτιαξα glue code δικό μου (APT postprocessor) δλδ η συνεργασία του προγράμματος σχεδιασμού solidworks, solidcam με το πρόγραμμα λειτουργίας EMC 2 Και το λειτουργώ με Linux EMC 2 Μπηκες σε εναν πολύ ωραιο κόσμο, απο εδω και περα θελει πολύ διαβασμα!! Μπες στο Science direct παιζουν πολλές διπλωματικές εργασιες για cnc. CNC zone, wiki.linuxcnc,
  2. Το TestBoy (clopy paste METREL Combo) δεν υπερτερει πουθενά μπροστα στο Combo, το εύρος της τασης είναι ακριβώς το ίδιο και κάνει την μέτρηση της αντίστασης εδάφους προσεγγιστικά. Θα σε παρακαλούσα να διπλοτσεκάρεις τις πληροφορίες σου. Όσον αφορα για το καλύτερο όργανο της αγοράς, συγνώμη αλλά θα διαφωνήσω. Ως κάτοχος του Metrel XA θέλω να πώ ότι με έχει βοηθήσει πάρα πολύ η πατενταρισμένη μέθοδος της ακολουθίας μετρήσεων, μειώνοντάς μου τον απαιτούμενο χρόνο των μετρήσεων στο 1/5!!!
  3. To Metrel που έχω μπορεί και ξεχωρίζει τους ενεργούς αγωγούς με την γείωση και δεν χρειάζεται να ξεσυνδέσεις τις καταναλώσεις για μετρήσεις μεταξύ L-PE & N-PE Αν ζητηθεί μόνο η μέτρηση μεταξύ L-N μόνο τότε πρέπει να γίνει η δοκιμή χωρίς καταναλώσεις και πάλι αν ξεχαστεί κάποια συσκευή στο κύκλωμα τότε σταματάει μόνο του την μέτρηση στα 218-221 V DC άρα δεν υπαρχει φόβος να κάψεις κάτι!!!
  4. Όλα τα όργανα που πληρούν τις προδιαγραφές για την συμπλήρωση της νεας ΥΔΕ έχουν την δυνατότητα να μετρήσουν το σφάλμα βρόχου (ΤΤ, ΤΝ, ΤΝS...)
  5. Όντως το EUROTEST XE, και ΧΑ έχει την δυνατότητα προσεγγιστικής μέτρησης της αντίστασης γείωσης, άλλα απο ότι γνωρίζω δεν είναι αποδεκτός τρόπος μέτρησης απο το πρότυπο!!! Οι αποδεκτοι τρόποι είναι με τα ηλεκτρόδια και ο βρόχος σφάλματος μέχρι στιγμής... έχω πληροφορηθεί όμως ότι θα ενταχθεί στο πρότυπο του ΕΛΟΤ και ο τρόπος μέτρησης με τις 2 αμπεροτσιμπίδες όπως ισχύει σε όλη την Ευρώπη!
  6. Πάντως σημερα μετά απο έρευνα και επικοινωνία με την αντιπροσωπεία της METREL τo eurotest XA το έχουν στα 1.200 + ΦΠΑ και το eurotest ΧΕ στα 750 +ΦΠΑ... http://www.skt-testing.gr/
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.