Μετάβαση στο περιεχόμενο

billy the kid

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

billy the kid's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλώς τα παιδιά.... παραθέτω μαρτυρία που δημοσιεύθηκε σε blog την παρασκευή.... διαβάστε στο κάτωθι blog http://energy-engine...g-post_535.html το σχόλιο του χρήστη Anonymous 7 December 2012 05:08 παραθέτει πρόσφατη εμπειρία του, απο τον λέβητα ηλεκτροδιέγερσης σε σχολείο της παιανίας....
  2. Συμφωνώ φίλε το ΤΕΕ κινείται με ρυθμούς χελώνας.... ο χειμώνας θα είναι δύσκολος με το πετρέλαιο στο 1,20€+ και η ανάγκη του κόσμου θα τον κάνει να στραφεί σε θέρμανση με ρέυμα κλπ. ειδικά εδώ στην Αθήνα που δεν είναι εύκολο να κουβαλάς ξύλα, pellet και οτι άλλο....
  3. Παιδιά πήγα το πρωί σήμερα αλλά η επίδειξη δεν έγινε, το απόγευμα δυστυχώς δεν κατάφερα να πάω....Ελπίζουμε σε επίσημες μετρήσεις απο κάποιο πανεπιστήμιο, αν πήγε κανείς ας μας γράψει τι έγινε!
  4. Τι να πώ δεν ξέρω? Θα πάω και σήμερα πάντως... ο copperfield είναι? Φίλε stayros το κατάλαβες μπράβο..... Αντι να τσακωθούμε όπως άλλοι, η καλύτερη ευκαιρία να αποδείξεις οτι είμαι τρελός ή κουτός φίλε stayro είναι να πας σήμερα στην έκθεση στο γκάζι, τώρα στις 12 κ το απόγευμα στις 8 και να πάρεις μετρήσεις μόνος σου.... Αν δεν μπορείτε να πάτε, πείτε σε μένα ρε παιδιά, τι ερωτήσεις να του κάνω.... .
  5. Αν καταλαβαίνω αυτό που λες, το δοχείο ήταν ένας κύλινδρος απο plexiglass και αν σε βοηθάω, το νερό ήταν μέσα στον σωλήνα τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν την εκκίνηση του "πειράματος" (όση ώρα ήμουν εγώ στον χώρο και το παρατηρούσα). Το είχε ακουμπισμένο πάνω σε ένα γραφείο και αποσυνδεμένο απο το σύστημα διαχείρησης, απ' την κάτω μεριά του σωλήνα έβγαινε ένα καλώδιο με φις όπου όταν ξεκίνησε το "πείραμα" το σύνδεσε στη μονάδα ελέγχου μέτρησε την θερμοκρασία του νερού με ηλεκτρονικό θερμόμετρο και πέταξε και μέσα στον σωλήνα και ένα αναλογικό τότε πήρε την τιμή των 26,4 βαθμών κελσίου και σήκωσε την ασφαλειούλα ώστε να ξεκινήσει να ζεστένει! Επίσης λέει πως στο μηχάνημα θα υπάρχει πλακέτα με ηλεκτρονικά ισχύος οπου θα κρατάει σταθερή την ισχύ σε όλο το θερμοκρασιακό εύρος και δεν θα παρουσιάζει την διαφορά απόδοσης στις υψηλότερες θερμοκρασίες (τώρα το θυμήθηκα)!
  6. Έχεις απόλυτο δίκιο AlexisPap, το post διορθώθηκε και έλεγξα ξανά τα νούμερα μήπως είχα γράψει καμιά πατάτα και θυμάμαι επίσης οτι το σύστημα κατανάλωνε 6-9Α οπότε ένας μέσος όρος περίπου στα 7,5Α για 12min επαληθεύει το νούμερο... ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνηση, προς στιγμήν μου πάγωσε το αίμα...
  7. Καλησπέρα παιδιά, δεν είμαι μηχανολόγος... Πήγα σήμερα σε μια παρουσίαση του συστήματος θέρμανσης μέσω ηλεκτροδιέγερσης απο μια εταιρεία που κατασκευάζει το μηχάνημα εδώ στην Ελλάδα. 1ον Σας παραθέτω μετρήσεις που κατέγρασα εγώ ο ίδιος σε ένα πείραμα που κάναμε εκείνη την στιγμή, με δοκιμαστικό σωλήνα όλα live. Δοχείο νερού 7lt, με 2 ηλεκτρόδια μέσα, το σύστημα έκανε να ζεστάνει το νερό απο τους 26,4 ο C στους 60ο C σε 6min και κατανάλωσε 180Wh, έπειτα έκανε άλλα 6min να το πάει στους 85,3ο C καταναλώνωντας άλλα 220Wh ΣΥΝΟΛΙΚΑ δηλαδή κατανάλωσε 400Wh (0.4kWh) και ζέστανε σε 12min, 7lt νερού απο τους 26,4 ο C στους 85,3ο C. Eπαναλαμβάνω οι σημειώσεις είναι δικές μου βάση του πειράματος που έγινε μπροστά στα μάτια μου! Να σας πω οτι πήγα πιο πολύ εκεί ώστε να ανεβάσω τα αποτελέσματα εδώ στο forum, δεν μπήκα καν στον κόπο να κάνω πράξεις μόνος μου ώστε να μην επιρεαστώ. Νομίζω θα θέλαμε όλοι τα συμπεράσματά σας απο τα δεδομένα που σας δίνω! 2ον Ο κύριος αυτός θα κάνει άλλες 2 τέτοιες παρουσιάσεις, αύριο το μεσημέρι στις 12 και το απόγευμα στις 8 (αύριο κυριακή 7/10/12), θα ήθελα να αναφέρω οτι σήμερα δεν υπήρχε ουτε ένας μηχανολόγος ώστε να κάνει κάποιες ερωτήσεις... Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να παραστεί κάποιος απο εδώ αύριο στο Γκάζι (τεχνόπολις) οπου είναι η έκθεση http://www.ecoenergein.gr/, ώστε να ακούσουμε κάτι καλό! Ηλεκτρολογικά δεν εμβαθύνει περισσότερο, αλλά δεν μας ενδιαφέρει προς στιγμήν, αυτή τη στιγμή έχει σημασία να δούμε εαν μπορεί αυτό το σύστημα να ζεστάνει τον χώρο μας και πόση ενέργεια θα χρειαστεί, πώς θα διαχειρηστεί ο κατασκευαστής όλα αυτά, δεν μας ενδιαφέρει. Επίσης λέει οτι έχουν δώσει το σύστημα για έρευνα και μετρήσεις στο ΤΕΙ Λάρισας και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά χωρίς όμως να έχουν επίσημα αποτελέσματα ακόμη, αν έχει κάποιος γνωστό στο ΤΕΙ Λάρισας ας μας πεί εντυπώσεις. ΥΓ μην μου πεί κανείς τρελά του τύπου, οτι διαφημίζω το σύστημα και οτι είναι το πρώτο μου post και τέτοια.... Γράφω στο techteam 8 χρόνια τώρα, δεν έτυχε να γράψω άλλη φορά εδώ αν και σας παρακολουθώ, διότι οι γνώσεις μου στα μηχανολογικά είναι μηδαμινές. Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.